На хабарі "взяли" посадовців районного військкомату

На хабарі "взяли" посадовців районного військкомату
Вчора, 9 березня, працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали в службовому кабінеті посередницю, яка отримала 3 тисячі гривень для секретаря районної призовної комісії та лікаря військово-лікарської комісії об’єднаного районного військового комісаріату. Неправомірну вигоду вимагали за видачу висновку про непридатність до військової служби призовника.

За словами начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця, в кінці березня мати призовника звернулась в міліцію про вимагання у неї коштів за видачу фіктивної довідки про стан здоров’я її сина для ухилення від проходження строкової служби в армії.
За матеріалами працівників управління боротьби з економічними злочинами районною прокуратурою було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спецконфіскацією.
Триває слідство.

- Шановні громадяни, якщо посадовці у вас вимагають кошти, не йдіть на поводу у хабарників, звертайтесь в міліцію за тел.59-34-24 (управління боротьби з економічними злочинами). Тільки спільними зусилля ми зможемо викорінити корупцію в країні, - кажуть правоохоронці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Васильевич Алексей

    "Вчора, 9 березня" ?? це як.
  • Сердюк Жорж

    Не може бути щоб у війскоматах брали хабарі.

    Якже ж це так?

    Ай-яй-яй...

    Дарья reply Сердюк Жорж

    Я не знаю як зараз, можливо це якийсь поодинокий випадок, трохи притихли, але раніше постійно чула, що носили хабарі, щоб відмазати свого синочка від військомату.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up