Суд над Черкасом: який запобіжний захід обрали для вінницького активіста?

Суд над Черкасом: який запобіжний захід обрали для вінницького активіста?
Володимир Черкас та його адвокат після засідання суду
  • Кілька днів тому до громадського діяча та голови громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса рано-вранці, 12 квітня, прийшли додому з обшуком.
  • Його звинувачують у незаконному заволодінні машинами. Сьогодні, 14 квітня, обирали запобіжний захід. Що вирішив суд?

Обшук, нагадаємо, правоохоронці обґрунтували тим, за словами Черкаса, що, він придбав два авто «ВАЗ» і OPEL, нібито, за підробленими документами. 

«Тиждень назад на мене відновили справу, яка була закрита, бо документи я всі надав на ці машини. Це було ще у 2019-му», — казав тоді нам Черкас. 

Відео дня

Сьогодні, 14 квітня, спершу засідання мало відбутися в 11.00. Але суд переніс його на 14.30. Перед судовим засіданням ми поговорили з Володимиром Черкасом. За його словами, вкінці 2019 на його ім'я було куплено два автомобілі, власники отримали гроші та все було добре. А одразу, каже, після ситуації з табором, за три дні, виникла заява, що це було шахрайство. 

Нагадаємо, наприкінці лютого Володимир Черкас був присутній на бенкеті, який влаштував начальник вінницької обласної поліції Іван Іщенко зі своїми заступниками в дитячому таборі МВС під Гостевією. Тоді Володимир Черкас задавав присутнім прямі запитання та активно домагався інформації від правоохоронців, які сиділи за бенкетним столом. 

Детальніше можна прочитати у наших публікаціях на цю тему: 

Спершу із зали суду вийшов слідчий у справі Володимира Черкаса. Громадський активіст Віталій Павловський намагався запитати його, чим завершилося засідання суду, але слідчий відмовився будь-що коментувати. 

Відео надане Віталієм Павловським

Адвокат Черкаса Олексій Цвєтков, вийшовши із зали суду, розповів, що суддя виніс рішення про часткове задоволення клопотання слідчого. Суддя застосував до Черкаса нічний домашній арешт в проміжок часу із 22.00 до 07.00. 

За словами Цвєткова, прокурор просив цілодобовий арешт, а суд у цій частині відмовив. Діяти це рішення буде до 12 червня. Проте Володимир Черкас може подавати апеляцію. 

Слідство триває 

12 квітня, коли у Черкаса проводили обшук, на сайті ГУНП вийшла публікація у якій йдеться про те, що «у Вінниці поліцейські викрили зловмисника, який організував шахрайську схему привласнення автомобілів». Очевидно, що у ній йдеться про Володимира Черкаса, оскільки всі дані сходяться. 

Як читаємо на сайті ГУНП, за попередніми даними розслідування, зловмисник впродовж декількох місяців працював в ДП МВС «Інформ-ресурс» та мав доступ до інформації щодо власників тимчасово затриманих автомобілів, які зберігалися на штрафмайданчиках. Після звільнення він скористався цими даними в корисливих цілях.

За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Білого, наразі фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених першою та другою частинами статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За такий злочин загрожує позбавлення волі терміном від п’яти до восьми років. 

— За місцем проживання фігуранта проведено санкціонований судом обшук, в ході якого вилучені документи, договори комісії, технічні паспорти на автомобілі, пусті бланки з печатками ДП МВС «Інформ-ресурс», акти тимчасового затримання транспортних засобів, чорнові записи, що стосуються обставин кримінального провадження, — інформують в поліції. — Слідство триває.

Читайте також: 

«О шостій ранку почали «виносити» двері»: чому до активіста Черкаса прийшли з обшуком

«СКА» готовий на 70%. Скільки витратили на його реконструкцію?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Антикварные автомобили, дорогие наверное
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня Від читача 18:58 смс для Анечки 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up