Чому валютники більше вдома гроші не тримають? Хроніка нападів за останні роки

Чому валютники більше вдома гроші не тримають? Хроніка нападів за останні роки
  • Валютники вдома великих грошей не тримають. Зберігають їх у депозитаріях банків.
  • Про це казала вінничанка Надія бандитам, які прийшли вимагати у неї валюту, але великої суми не знайшли.
  • Злочинці позбавили життя її сина. Місяць минув, а поліція продовжує пошуки нападників.
  • Які ще злочини були у Вінниці проти вінничан, що заробляють на валютних операціях? Пригадати є що.

Про напад на мешканців квартири на Стельмаха, який закінчився смертю його сина, розповів журналісту колишній чоловік валютниці Віктор. Подробиці 20minut.ua писав у статті «Розбійний напад на Стельмаха. Загинув син валютниці, який намагався її захистити». 

Двоє людей в масках підстерегли валютницю у тамбурі і заштовхали в квартиру, коли жінка виходила. Її син був удома і кинувся на допомогу матері. Його знешкодили пострілом в ногу. Куля влучила в артерію, і поранений стікав кров’ю, поки бандити катували матір. 40-річний Євгеній помер дорогою до лікарні, в машині швидкої допомоги.

За словами його батька Віктора, нападників було двоє, в масках, з пістолетами і електрошокером. До його колишньої дружини Надії застосовували наручники. Один бандит, як розповіла жертва, говорив з кавказьким акцентом. Все це сталося 18 серпня, досі поліція не інформувала родину про результати.

Відео дня

— Ми їм не надоїдаємо, — каже Віктор. — Якщо щось знайдуть, то повідомлять. Тож ми чекаємо.

У поліції редакції сказали, що активно працюють над розкриттям нападу на мешканців квартири на Стельмаха. Злочин кваліфікували статтею про розбій (частина 4 — розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Покарання за таке — до 15 років позбавлення волі з конфіскацією.

Поки правоохоронці працюють над розкриттям злочину, пропонуємо пригадати інші кримінальні історії, пов'язані з валютниками. Ось про які випадки ми писали:

Травень 2018-го

Поліція почала серію обшуків у вінничан, які займаються незаконними обмінними операціями. Причина – заяви городян про фальшивки, отримані у валютників. Підробки вилучали і в гривнях, і в доларах, і в євро.  

Квітень 2018-го

Касирку обмінника надурили на $3000. Вона добровільно віддала одній жінці суму в доларах, а гривні чекала від іншої. Коли зрозуміла, що її ошукали, викликала поліцію. Про розкриття цієї справи інформації немає.

Лютий 2017-го

Група приїжджих гастролерів надурила на один день одного валютника на 35 тисяч доларів, другого – на 25 тисяч умовних одиниць. Чоловіків, які давали оголошення про обмін валюти, запросили на «сделку» у облаштовані муляжами наче офіси приміщення і зачиняли там. Попередньо міняли двері на звуконепроникні і двері на броньовані, щоб валютники не змогли покликати на допомогу.

Вересень 2016-го

Біля Епіцентру був збройний напад на сина валютниці, який заробляв аналогічно. Згоріли два авто, «Опель Вектра» та «Мерседес». Водія останнього госпіталізували з вогнепальним пораненням грудей. У нього стріляли з травматичної зброї. Згодом потерпілий заявив, що то був не напад, а ДТП, і про викрадену з цього машину сумку не зізнався.

Травень 2015-го

Сім'я з малою дитиною пограбувала 44-річну валютницю. Коли жінка сіла у «Таврію» до подружжя замовників, їй приставили електрошокер, забрали сумочку, де були 5 з половиною тисяч гривень, і виштовхали з машини. Грабіжників узяли за гарячими слідами.

Грудень 2015-го

Біля «Урожаю» напали на «Хонду» валютника, поки вона стояла в пробці, і витягти сумку з грішми. Водій, захищаючись від бандитів, зачинився в машині, але вони пробили йому колеса та розбили віконне скло. Нападників намагалися затримали інші валютники, але ті втекли на сірих «Жигулях» та чорній іномарці.

Лютий 2014-го

Скільки забрали у вбитого під власною квартирою валютника Віктора, навіть дружина не знає. Чоловіка підстерегли в під’їзді на Космонавтів, коли він повертався додому. Йому розбили голову та забрали сумку з грішми.

Липень 2014-го

Бандит вдарив по голові жінку металевою трубою, замотаною в пакет, і забрав сумку з валютою. Це було серед білого дня, неподалік лікарні швидкої допомоги. Згодом в поліції сказали, що сумці було лишень 250 євро. Розбійника спіймали за гарячими слідами.

Червень 2012-го

На «Урожаї», в туалеті підземного переходу, підрізали валютника. Про факт в поліцію повідомила швидка. Сам валютник відмовився від звинувачень, тож кримінальної справи не відкрили. У поліції описали поранення, як неглибокий поріз на спині, схожий на подряпину.

Протягом 2011-го

Два напади на одного валютника. У травні у дворах будинків на Литвиненко двоє грабіжників вирвали в нього портфель зі 100 тисячами доларів. Цю суму він ніс разом з дружиною на обмін замовнику.
Другий напад на цього ж чоловіка закінчився втратою 22 тисяч доларів та реанімацією. Розбійник, до якого валютник сів у машину, тричі вдарив його по голові молотком.

Протягом 2010-го

Біля міськвиконкому у валютника вирвали пакет з доларами, які він приніс для обміну. Гроші замовляв по телефону не названий пресі чиновник, натомість мав принести 200 тисяч гривень.


Читайте також:

На вирок по мільйонній справі, що перетворилась в суді на пшик, подали скаргу

Вінничани будуть отримувати SMS про зниклих дітей та зможуть допомогти шукати

Убивство Віталіни Плахотнюк: арештували її колишнього чоловіка як замовника

Розбійний напад на Стельмаха. Загинув син валютниці, який намагався її захистити

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Daily

    то что чиновники разводят людей которые  имеют дело с деньгами охотно верю не исключаю что все аферы последних лет именно происходят оттуда
  • Сергій

    А чи законно вони стоять і міняють валюту без податків і дозволів? А менти цього не бачуть?
  • Наталья

    А чому б не зробити кіоски "кантор" і там міняти цивілізовано? Так як в Польщі.

    Daily reply Наталья

    и что в канторе им безопасней станет?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up