У Вінниці валютника «клієнт» убивав молотком. Чоловік вижив

У Вінниці валютника «клієнт» убивав молотком. Чоловік вижив
Це третій напад на валютника з початку року. Причому двічі дісталося одному й тому ж чоловікові. Цього разу винуватця міліція затримала. Потерпілий був у реанімації, бо його тричі вдарив молотком по голові «клієнт» за 22 тисячі доларів.

Напад на 46-річного Олега стався у понеділок, 1 серпня, неподалік «Урожаю». Чоловік приніс на зустріч замовлену суму в доларах – 22 тисячі. Сів у машину «Шевроле Авео». Поки рахував пачку даних йому гривень, водій ніби пішов за другою. Повернувся з молотком і три рази вдарив «мінялу» по голові. Перед тим потрудився зняти підголовники з сидінь, щоб не завадили...
- Під приводом обміну 22 тисяч доларів США злочинець увійшов у довіру, - каже начальник Ленінського райвідділу міліції Віктор Сидоренко. - Раз під’їхав - не такі купюри. По телефону домовилися знов - зустрілися. На Матроса Кошки потерпілий сів у його машину «Шевроле Авео». Той дав йому пачку стогривневих купюр рахувати, а сам вийшов з машини. Каже, у мене в багажнику решта грошей. Обійшов машину до багажника, там узяв молоток і ним наніс три удари по черепу. Два солідні. Один ковзний.
Те, що чоловік з такими травмами зумів втекти, пояснюють шоковим станом. Він вискочив з машини, вже потім упав, стікаючи кров’ю. У цей час у інший бік утік нападник на своєму авто. Грошей, на які розраховував, виходить, взяти не зміг.

Потрапив до реанімації
До пораненого чоловіка викликали швидку. Медики доправили його в реанімацію. Вже звідти в міліцію надійшло повідомлення про напад. Як розповіли у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, розбійний напад стався о 18.20, а з лікарні про це дізналися о 21.20.
Але працівники карного розшуку зуміли затримати підозрюваного. Взяли в автомобілі на вулиці Київській. Затриманий - 47-річний вінничанин, офіційно непрацюючий. В його машині були сліди крові. Авто тепер на арешт майданчику. Підозрюваний – в ізоляторі тимчасового тримання.
Як кажуть в міліції, затриманий говорив, що він не нападник, а теж потерпілий. Мовляв, хтось третій напав і на нього, і на валютника. Але потім затриманий вказав місце, де викинув молоток. Там знаряддя злочину і знайшли зі слідами крові.
Порушена кримінальна справа «Розбійний напад, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень». Винному загрожує від восьми до 15 років позбавлення волі.
Правоохоронці перевіряють причетність затриманого вінничанина до подібних злочинів. А таких проти валютників було цього року більше, ніж завжди.

Відео дня
>Потерпілого від нападу швидка доправила в реанімацію. Тепер він лікується тут, у нейрохірургії. Стан важкий, але житиме

Полювання на озброєних
- Біля міськвиконкому у нас було, що шахрай представився чиновником і забрав більше 200 тисяч гривень, - розповідає Віктор Сидоренко. - Ще ми взяли банду, яка готувала напад на валютницю у Вінниці. Попередили злочинні дії. На рахунку цих затриманих вже є один такий злочин, скоєний на території області.
Разом з тим, начальник Ленінського райвідділу міліції звертається до валютників:
- Валютні операції у нас заборонені статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачається штраф до 748 гривень з конфіскацією валютних цінностей.
Самі ж валютники розуміють небезпеку своєї роботи. Не через штрафи, а посягання на їхні гроші розбійниками і убивцями. Кажуть, страшно, але працюють. Бо суми заробітків відповідають ступеню ризику.
- Злочини у нас щороку є, - каже Андрій, що вже 15 років заробляє валютними операціями. - Якщо є у людей гроші, то завжди є хтось, хто хоче їх забрати. Було таке, що кілька років було спокійно. Буває, нападають, просто розводять, кидають. Ще було убили всю сім’ю, чоловіка і дружну. Знайшли хто і відпустили. Чого? А чого у нас в країні все не так?
На питання, як він та його колеги по забороненому бізнесу відреагували на останній напад, Андрій відповів тим, що показав дозвіл на носіння зброї.

Двічі на одного
Колеги Олега кажуть, що допомагають товаришеві матеріально. Підтримують морально. Дружина ж коментувати обставини, за яких отримав поранення її чоловік, відмовилася. Тільки сказала у середу, що Олега щойно перевели з реанімації до нейрохірургічного відділення. Значить, пішов на поправку.
Ще відомо, що потерпілий від понеділкового нападу – це той самий чоловік, якого обібрали 24 травня на суму еквівалентну 700 тисячам гривень. То був найбільший майновий злочин не тільки цього року, а за останні роки.
Нагадаємо, що те пограбування сталося теж неподалік ринку «Урожай», у дворі будинку. Чоловік вранці йшов з дружиною пішки. До них підбігли двоє невідомих і вирвали портфель. У портфелі була сума у гривнях та доларах. Тоді порушили справу про пограбування. Цей злочин досі не розкритий.
І ще один випадок цьогорічного пограбування валютника стався у червні. За інформацією міліції, чоловікові, що працює на Центральному ринку, замовили суму для обміну. Він поїхав на призначене місце, а там у нього вирвали пакет з грішми. Сума - близько 200 тисяч гривень.

- Якщо мінятимемо валюту, то у банку. Не тільки тому, що так правильно. Нам здається, так безпечніше, - кажуть вінничани Дмитро (20), Олена (18) та Вадим (4)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    А собственно говоря, чего валютчики ожидали? Что хлебом-солью встречать будут? Не работают, деньги зарабатывают не малые, милиция их крышует...
  • Anonymous

    с.олоту на нари, або розстріляти!
  • Anonymous

    ото нефиг барыжничать а на нормальную работу надо идти ))))
  • Anonymous

    Родина з останньої фоти здатна хіба шо леї поміняти на манати або соми.

    Anonymous reply Anonymous

    шо дуже розумний? вали звідси!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up