Розбійний напад на Стельмаха. Загинув син валютниці, який намагався її захистити

Розбійний напад на Стельмаха. Загинув син валютниці, який намагався її захистити
Нападників було двоє, в масках, з пістолетами і електрошокером. Один, як розповіла жертва, говорив з кавказьким акцентом
  • Двоє людей в масках підстерегли валютницю у тамбурі і заштовхали в квартиру, коли жінка виходила.
  • Її син був вдома і кинувся на допомогу матері. Його знешкодили пострілом в ногу.
  • Куля влучила в артерію, і поранений стікав кров’ю, поки бандити катували матір.

Про напад на мешканців квартири на Стельмаха, який закінчився смертю його сина, розповів журналісту 20minut.ua колишній чоловік валютниці. Віктор каже, що все сталося 18 серпня, але досі поліція не інформувала родину про результати.

— Ми їм не надоїдаємо, — каже 65-річний чоловік. — Якщо щось знайдуть, то повідомлять. Тож ми чекаємо.

За словами Віктора, нападу передували підготовчі до злочину дії розбійників. За тиждень до того був пошкоджений замок, тому його замінили. А буквально напередодні — залили клеєм замкову шпарину дверей тамбура.

Відео дня

— Того ранку сусідка відчинила з середини, а закрити ззовні тамбурні двері не змогла, бо залито. Так і залишила, — розказує Віктор.         

Валютницю Надію, на достаток якої й зазіхнули бандити, співрозмовник назвав своєю колишньою дружиною. Сказав, що в результаті розбійного нападу 18-серпня загинув їхній спільний 40-річний син Євгеній.

За словами батька, Євгеній жив із матір'ю, дуже опікувався нею і тільки-но цієї осені збирався одружитися. Плани зірвали злочинці, котрих Віктор називає «відморозками».

— Нормальна людина, якщо бачить кров, то надає допомогу або від шоку тікає, а це – відморозки. Видно, вже судимі не раз. Син півгодини стікав кров’ю, корчився від болю, жінка просила «Викличте швидку, я вам завтра принесу гроші», а вони вимагали гроші тільки зараз, — розповів 65-річний батько загиблого.   

Накинулися в темноті

Він каже, що Євгенія не встигли довезти до лікарні. Він помер в кареті швидкої допомоги. Про напад Віктор знає зі слів колишньої дружини, яку навідував в лікарні. Ось, що жінка йому розповіла.

Близько 10.00 59-річна Надія, як зазвичай, виходила з дому. Нападники знали про це і незадовго до цього зайшли у відчинений завдяки їхній підготовці тамбур, вимкнули там освітлення й стали чекали, доки валютниця вийде з квартири. Щойно жінка відчинила і опинилася в темному тамбурі, на неї накинулися, ударили по голові рукояткою пістолету та заштовхали назад в квартиру.

— На шум вибігає син, — розповідає Віктор. — Стріляють йому в ногу і попадають в артерію. Так експертиза сказала. Він кров’ю стікає, вони півгодини її б’ють «Давай гроші!», а вона «Немає у мене грошей, в мене гроші в банку». Те, що було при ній, 10 чи 8 тисяч гривень і до тисячі доларів, забрали. Вимагали віддати більше. Катували, волочили по квартирі, поки Женя корчився…

Віктор розказав, що в Надії дві рани на голові від ударів рукояткою пістолету. Ним же було зламане перенісся. Синців і забоїв не злічити. Також жінці зашивали рвану рану на руці, отриману теж від удару пістолетом.

Квартира під охороною

— Надія більше двох тижнів лікувалася в нейрохірургії на Київській, а потім на Вишеньці, — каже Віктор.

Вона також йому розказала, що бандити були в масках. Крім вогнепальної зброї, мали шокер і застосовували його. Один із розбійників пристебнув жінку до себе наручниками й не відпускав, аби віддала все, що має. Жінка в процесі сутички змогла рукою ударити по пульту охорони (тривожної кнопки не було), але приїхали охоронці вже після того, як бандити покинули помешкання їхньої клієнтки.

Чи є свідки, які щось бачили чи чули, правоохоронці не розкажуть, доки не спіймають бандитів. Віктор знає тільки, що мешканці суміжних квартир не чули навіть криків.

— Один сусід в навушниках готував їсти і не чув нічого. Другий теж пропустив, не знаю, чому. Нічого сусіди не бачили й не чули, — розповідає співрозмовник.  

Він думає, що бандити — це раніше судимі гастролери, які спрацювали у Вінниці по наводці.  

— Зараз стільки вбивств і нападів. З Луганська, Донецька поуїжджали і тепер гастролюють по Україні. Таке в мене припущення, — каже 65-річний чоловік.

"Женя добряк був"

Віктор сподівається, що бандитів, які позбавили життя його сина, швидко знайдуть. Він попросив не називати прізвища Євгенія, щоб люди менше турбували його матір. Вона ще не оговталася після трагедії.       

— Надія не може повернутися в квартиру, бо там все нагадує. Вона зараз під наглядом дочки від другого шлюбу, — говорить Віктор, і виправляє оприлюднену раніше іншими виданнями неправдиву інформацію:

— Написали, що син був валютником. Це ж неправда. Він меблі збирав, потім звільнився, купив машину і мав таксувати. Ще писали, що йому 44 роки, а було 40. Віруючий. Свідки Ієгови попросили поховати його за своїми звичаями. Ми були не проти. Хрест на могилі не ставили, бо у них не прийнято.

Фотографії загиблого родичі не надали редакції з тих самих міркувань – щоб не додавати розголосу події.

— Женя добряк був, на усіх фото посміхається, — каже батько. — Він і про матір дуже дбав. Скрізь їздив з нею відпочивати, постійно був поруч, тому й не одружувався так довго. Але збирався. Через 2-3 місяці мав подавати заяву до РАГСу…   

В поліції редакції сказали, що активно працюють над розкриттям нападу на мешканців квартири на Стельмаха. Злочин кваліфікували статтею про розбій (частина 4 — розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Покарання за таке — до 15 років позбавлення волі з конфіскацією.

 

Читайте також:

Сивого чоловіка, що напав на дівчину на Гніванському шосе, повинні розшукати

Убивство Віталіни Плахотнюк: арештували її колишнього чоловіка як замовника

Три останні вінницькі вбивства. Результати розслідувань, які ще не знають родичі

Завелись сезонні аферисти. Знімають квартиру на добу, щоб здати іншим на місяці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Жора

    Кстати почему  соседи говорят что ничего не слышали ? А ответ прост не хотят говорить  ментам (мусорам), по причине что мусора это те же бандиты только в погонах...  Допустим я могу знать убийц и киллеров  которые живут в Виннице.... Ну и что ? Да только дать информацию про этих убийц, то мусора скинут  бандитам инфу через 3 минуты, и можно даже не дойти до дома, убийцы сразу убьют  за то что ходил к мусорам.... Это называется криминальная страна где власть и бандиты как одно целое.....
  • Папа

    Ну скажу так всех беженцев с днр обратно надо ...сами отдали свой город путину

    А тут валютчица.  С ними все ясно дали наводку.  Главное что охрана приехала после того как ушли преступники
  • Жора

    Грузинским акцентом   )))) А чем он отличается от армянского  акцента ? И где криминальный   винницкий бандит армянин ,  фамилию не будем называть , его фамилия слишком известная... А есть еще азербайджанский акцент, и у нас в городе тоже есть криминал из этой страны, точнее живут уже давно в Виннице.....
  • Жора

    Вопрос к ментам.. пару лет назад на ул. Пирогова (остановка Заболотного) точно таким же методом когда хозяйка выходила из квартиры   ее затолкали обратно и ограбили.... Так что нашли бандитов?  За что ВЫ там получаете зарплату ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up