Три останні вінницькі вбивства. Результати розслідувань, які ще не знають родичі

Три останні вінницькі вбивства. Результати розслідувань, які ще не знають родичі
  • Вранішній розстріл однієї жінки, що добиралась на роботу, загадкове падіння з вікна іншої та вбивство чоловіка в квартирі на Вишеньці.  
  • Ось такі три справи вбивств відкрила протягом останніх п’яти тижнів і розслідує зараз вінницька поліція.
  • Редакція дізналася, чому в одній історії 115-та стаття не має нічого спільного з істинною причиною смерті та про яке з двох інших проваджень в поліції сказали: «дихаємо вбивцям у спину».

Найсвіжіше з вінницьких убивств — найбільше загадкове. Хоча б тому, що про нього зараз важко дізнатися хоч якусь інформацію. Правоохоронці не дають з цього приводу коментарів і не розповідають версій, над якими працюють. Щоб витік не зашкодив слідству.

Навіть родичам убитої 32-річної вінничанки вони не говорять про свої результати роботи. Тільки сказали, що відпрацьовують різні варіанти перебігу подій та шукають очевидців та свідків.

В поліцейській прес-службі розповіли про розстріл жінки, яка вранці пішла з дому на роботу, але в неї хтось випустив три кулі з вогнепальної зброї, бо інформацію про це вбивство розповсюдили в соцмережах люди, які бачили, як на місці злочину працює поліція (фото нижче). Тоді й правоохоронці дали коротку фабулу справи і звернулися до вінничан з проханням допомогти в розкритті цього злочину.

Відео дня

Як розповів 20minut.ua брат убитої Ярослав Петрушевець, Віталіна Плахотнюк (так звати застрелену) працювала бухгалтером в «Зорі» і того ранку добиралася на роботу. У вівторок, 21 серпня, близько 10.00 біля зупинки «Ясна», що знаходиться на переїзді Привокзальної, Віталіну розстріляли з вогнепальної зброї. Найімовірніше, як дізналися редакція, кулі вилетіли з пістолета Макарова.

— Їй стріляли в спину. Три постріли було. В спину, шию і передпліччя, — каже брат убитої. — Віталіні було 32 роки. У неї залишилася 6-річна дочка. Зараз підозрюваних немає, проробляються всі версії. Не можу про них сказати, тому що мені теж не все озвучують… 

Брат Віталіни каже, що вбивство його сестри було скоєне не з корисливого мотиву. При ній залишилися всі її речі. Та наврядчи спокійна і порядна жінка могла стати жертвою чиєїсь помсти, бо ворогів у неї не було. 

— Це могло бути все що завгодно, тому що білий день, людне місце, молода жінка, ні в чому не винна, просто йшла на роботу, до зупинки, і її цинічно в спину застрелили, — говорить Ярослав Петрушевець. — Це звичайна мати-одиначка. В неї не було «ухажерів» чи коханців. І таких людей, які реально тримали на неї злість, не було.

Родичі Віталіни просять вінничан, які щось бачили або чули, подзвонити на «102» чи на їх телефони: 063-024-42-18, 093-966-84-54. Вони думають, що вбивцю могли зафіксували реєстратори машин, які проїжджали того ранку по названій вулиці.   

— Треба шукати вбивцю. Яким чином, я не знаю, але цього нелюда треба знайти, — каже брат Віталіни.

Питаємо його про можливу причетність до убивства колишнього чоловіка Віталіни. Про таку версію, як почуту нібито від поліцейських, написали вінничани в соціальних мережах.

— Я про це нічого не знаю, — відповідає брат. — Вона з чоловіком давно не жила.

Віталіна жила з батьками і цього року мала вести свою 6-річну доню Варвару в перший клас. Сьогодні, 22 серпня, на сторінці у Фейсбуку Міського палацу мистецтв «Зоря» з’явився некролог, в якому колеги покійної висловили сподівання, що її донечка «проживе щасливе життя, не дивлячись на усі страшні обставини, з якими їй довелось зустрітись вже у такому юному віці».

То які все таки версії має слідство і чи дійно немає жодного підозрюваного? З таким питанням журналіст зателефонувала головному слідчому міста, першому заступнику начальника Вінницького міського відділу поліції Максиму Рижову.

— Вбивство було скоєне на сімейному грунті, — сказав він, а на питання «З якої зброї?» сказав: — Скоріше за все (ще не 100 відсотків, але 90) це був пістолет Макарова. Така зброя може бути не тільки службовою. «Макарови» мають військові, охоронці, і є багато втраченої зброї із зони АТО чи звідки завгодно… Думаємо, що в злочині приймало участь дві особи.

Наприкінці дня сьогодні, 22 серпня, поліцейська прес-служба оприлюднила зйомку з камери спостереження, де зафіксований один із підозрюваних у вбивстві Віталіни. Якщо комусь відоме місцезнаходження чоловіка на відео, дзвоніть за телефонами: 096-329-24-68, 59-40-22 або на «102».

Отож виходить, що останнє вінницьке убивство, яке жахнуло місто своїм способом скоєння, вже практично розкрили. І версія з Фейсбку про якогось незрозумілого нелюда, який із відомих лише йому причин убиває жінок, тут ні до чого. Так само як паралель зі смертю жінки, що випала з вікна 5-го поверху на вулиці Костянтина Василенка. 

Нагадаємо, що 17 серпня в мережі поширилася інформація про те, що жінку викинув з вікна чоловік, який був з нею, а потім зник з квартири. Провадження відкрили за статтею убивство, але як сказав сьогодні Максим Рижов, «про те, що це було вбивство, ми говорити не можемо».

— Зустрічалися чоловік з жінкою, переписувалися зідзвонювалися і періодично знімали квартири, щоб провести разом час, — розказує Максим Рижов. — Він сам з Одеси. Познайомилися випадково. А жінка — була схильна до суїциду. Висловлювала неодноразово наміри покінчили з життям із різних причин особливо після вживання алкоголю. Не було якоїсь конкретної причини... І от цього разу вона йому сказала, що може плигнути з вікна. Чоловік не придав цьому значення, вийшов на вулицю, і це сталося.

— Він є тут на місці, щодня з’являється до слідчого, нікуди не тікає, — каже про коханця самогубці головний слідчий міста. — Чекаємо ще експертизи, але про те, що це було вбивство, ми говорити не можемо.

І серед нерозкритих злочинів є ще одне вінницьке вбивство, про яке в поліцейські сказали так: найближчим часом піймають убивць, бо вже «дихають їм в спину». Більше нічого про цей злочин не кажуть, аби не злякати злочинців. Тільки упевнено заявляють, що справа близька до повного розкриття, з оголошенням підозр винуватцям.   

Йдеться про вбивство в квартирі на Дмитра Майбороди. Там 17 липня 63-річного чоловіка забили на смерть тупим предметом. Це було вбивство з корисливих мотивів, бо з квартири зникла велика сума грошей — нібито 40 тисяч доларів.


Читайте також:

Вбив людину, захищаючись. Гітариста Foz відпустили під домашній арешт

Втихомирили кулею. П’яний хотів переїхати людину і взяв лопату до патрульних

Один удар. Посадили на 11 років за вбивство хлопця, який розбороняв бійку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Светлана Рулько

    Я проїзжала якраз у автобусі №8 і бачила з вікна, як поліцейські щось робили біля колій біля самого переїзду, за метра півтора- два. Чому нікого не дивує, що стріляли у неї саме там? Може вбивця надіявся, що проходящий потяг знищить усі докази(куль не знайдуть). Це  був тоді у такому випадку  дуже продуманий і зпланований злочин. Загибла могла дізнатися щось випадково і її прибрали як свідка. Чому вона йшла пішки до "Зорі", коли туди швидше і комфортніше маршруткою? Якщо проживає не Бучми, чому не сіла там на Курбаса?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up