Втихомирили кулею. П’яний хотів переїхати людину і взяв лопату до патрульних

Втихомирили кулею. П’яний хотів переїхати людину і взяв лопату до патрульних
  • Поліцейський поранив людину вночі 31 липня в селі Немерче Мурованокуриловецькому районі.
  • Він втихомирив правопорушника, який кидався сапою, вилами у всіх навкруг, а перед цим побив і хотів переїхати своєю «копійкою» знайомого.
  • Патрульний вистрілив, коли нетверезий і буйний пішов з лопатою на нього.

Через те, що чоловік не реагував на попередження патрульних, які приїхали його затримали, останні й мусіли стріляти. Принаймні так про факт застосування табельної зброї повідомили у обласному управлінні Нацполіції. Розповіли, що їхній співробітник поранив підозрюваного в стегно, бо інакше той не зупинявся. Що робив і чому до нього викликали поліцію?

Подробиці бачимо на відзнятому відділом комунікацій відеосюжеті про перебіг подій. Це відео — нижче.   

Близько півночі 31 липня працівники сектору реагування патрульної поліції отримали виклик на бійку в селі Немерче Мурованокуриловецького району. Їм сказали, що там б’ються два чоловіки, які прийшли в гості на день народження до місцевої жительки.

Відео дня

Патрульні, що виїхали на місце, застали на узбіччі сільської дороги побитого чоловіка та автомобіль «ВАЗ 2101», який в’їхав у сарай.

— На місці ми виявили потерпілого, — розповідає про побитого 36-річного селянина Олександра, який тепер уже потерпілий в кримінальному провадженні про умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, інспектор Муровано-Куриловецького відділення поліції Сергій Головатюк. — Він подавав ознаки життя, але не міг говорити.

Завдав серйозних травм Одександру, а потім намагався переїхати його своєю «копійкою» 29-річний знайомий. Чоловіки разом приїхали в гості. Зі старшим була також його дружина Мая. Вона теж постраждала в сутичці. Отримала, як вирішила потім поліція, легкі тілесні ушкодження. 

— На день народження попали, випили по сто грам, тай так получилось, — сказав на камеру потерпілий Олександр, лежачи на лікарняному ліжку, коли його спитали, з чого все почалося. — Я закрив в його машині двері і, вроді, як голосно. Йому так показалось…

Потерпілий Олександ і його дружина Мая. Стопкадр з поліцейського сюжету

Із гучно закрити дверей почалася бійка. 29-річний власник «копійки» за це побив чоловіка. Як говорить лікар мурованокуриловецької лікарні, куди доставила потім Олександра швидка, чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження.

— Пацієнту поставили діагноз «відкрита черепно-мозкова травма, забій та струс головного мозку важкого ступеня, забій грудної клітини», — говорить лікар-анестезіолог Олексій Гордієнко. — Стан стабільний, середньої степені важкості. Він зараз проходить лікування. Думаю, що буде все гаразд з ним.

Чим завдав таких травм Олександру його знайомий, має розібратися слідство. За попередніми даними, знайомий бив його залізним прутом. Про це розповіла дружина потерпілого Мая. Вона також каже, що врятувала чоловіку життя.      

— Коли він лежав на землі, той завів машину і пробував їхати, а я його відтягнула, — говорить жінка про те, що було ще до прибуття поліції.

— Фари світять, а він літає від забора до забора, — розказує про винуватця бійки свідок подій, мешканець села Немерче Микола. — Коли я забіг на подвір’я, він хотів добивати того Сашка. Медика, що на скорій приїхав, хотів бити. Вдарив кулаком, коло нього. За поліцією почав бігти…

Патрульний Сергій Головатюк говорить, що правопорушник кидався на всіх різним господарським приладдям. Сапою, вилами. А на нього з колегами узагалі пішов з лопатою, замість здатися.

— На місці події, коли медики надавали допомогу потерпілому, зловмисник почав погрожувати фізичною розправою всім присутнім. Працівникам поліції, стороні потерпілих, працівникам швидкої допомоги, — говорить патрульний. — Брав до рук предмети побуту — сапу, вила, лопату — і кидав в їхні бік та в нашу сторону. У зв’язку з тим, що була загроза, змушений був застосовувати вогнепальну зброю.

Інспектор Муровано-Куриловецького відділення поліції Сергій Головатюк

У відділі комунікацій обласної поліції тепер кажуть: «Попередження про застосування зброї та вимога припинити протиправні дії на хулігана не подіяли. Поліцейському довелося застосувати зброю. В результаті 29-річний зловмисник отримав вогнепальне поранення стегна».

— Ми проснулися від пострілів, — говорить сусідка Любов Мілашевська. — Один був і другий. Вийшли подивився, що за постріли, і тут вже побачили біля машини його в наручниках.

Наручники патрульні змогли надягнути на вже втихомиреного пострілом буяна. Він був в нетверезому стані. Тепер теж лікується. Більше інформації про цього чоловіка в поліції не дали. 

— Його не можна було усмирити, — каже сільський голова села Немерча Анатолій Михайленко. — Приїхало дві групи, і воно… вибачте, не буду вживати слово погане… не дається ні до бесіди, ні до спілкування. Вони змушені були застосовувати зброю і всі інші методі для того, щоб навести порядок.

Сільський голова Анатолій Михайленко: "Поліцейські змушені були застосовувати зброю, щоб навести порядок"

Відділі комунікацій обласного главку Нацполіції ось так розповів про ті подій, які відбулися до приїзду патрульних:

«Бійка відбулася між двома чоловіками, які перебували в гостях у місцевої жительки. Між ними раптово виник конфлікт, і один з них розпочав бійку. Металевим прутом він завдав супротивнику ударів, після чого сів в автомобіль та намагався здійснити наїзд на потерпілого. Дружина постраждалого чоловіка встигла відтягти його з-під коліс, сама отримавши травму ноги.

Поліцейські почали затримувати правопорушника, який поводився неадекватно та чинив супротив. Зловмисник забіг до сараю, взяв там городній інструмент та почав його кидати в бік поліцейських та лікарів швидкої, які надавали потерпілому допомогу. Далі правопорушник взяв лопату та намагався завдати ударів поліцейським».

Далі були постріли. А після того, як затримання відбулося, порушника і покаліченого ним Олександра забрали до лікарні, слідчий відділ відкрив кримінальне провадження аж за трьома статтями.

Машина підозрюваного на місці злочину. Фото відділу комунікацій

— Зловмиснику доведеться відповідати за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, який наразі знаходиться в лікарні з важкими травмами. Також по статті 125 Кримінального кодексу України — це умисне легке тілесне ушкодження, яке було заподіяне дружині потерпілого. Крім того, відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 345 — це погроза вбивством або насильством працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, — розказала прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. — Максимальне покарання за такі злочини може бути аж до 8 років ув’язнення.

Чи перевіряється правомірність застосування поліцейським зброї прокуратурою, поки що інформації немає. Але інспектор Сергій Головатюк також розповів:  

— Мені відомо, що на передодні працівники поліції на нього (на пораненого правопорушника, — авт.) складали адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.  

 

Читайте також:

Один удар. Посадили на 11 років за вбивство хлопця, який розбороняв бійку

Квартирнику, що виніс речей з одного дому аж на 300 тисяч, дали 5 років

Прибуткове побачення. На іноземцеві заробила 4000 доларів і бігом купила айфон

Докази поліція ховає в кімнаті без вікон. А як повертає людям крадене? (ІНФОГРАФІКА)

Щоб «віджати» все. Бандити тримали їх тиждень в заручниках заради мільйонів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Задунайский Торонтуй

    ==взяв лопату до патрульних

    == у всіх навкруг

    == мусіли

    ==на передодні
  • Вася

    И кому от этого лучше?

    Парню всего лишь 29 лет - почти "онижедети" - только-только вышел из призывного возраста.

    Я не заметил ни "Стой! Стрелять буду!", ни предупредительного выстрела в воздух. В общем, не фик было связываться - проще было не заметить...

    Ох, не повезёт полиции, если здесь замешан активист.

    Выгонят с волчьим билетом
  • Николай Энэми

    Надо было в голову, а не в бедро
  • Валентин Порохняк

    може вже досить продавати алкоголь на прилавках ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up