Вбив людину, захищаючись. Гітариста Foz відпустили під домашній арешт

Вбив людину, захищаючись. Гітариста Foz відпустили під домашній арешт
Гітаристу групи Foz Сергію Карпішену (21) загрожує до 10 років тюрми за особливо тяжний злочин. Музикант пробув в СІЗО 10 днів і війшов під домашній арешт
  • Свідки конфлікту, який закінчився смертю пенсіонера в дворі на Келецькій, стали на захист арештованого за нанесення тяжких тілесних ушкоджень юнака.
  • Вони бачили, як їхній сусід почав бійку з хлопцем. Кажуть, те, що пенсіонер упав і розбив голову, було випадковістю.
  • Ці люди раніше не знали Сергія Карпішена, але прийшли в суд просити його звільнення.

Трагедія в дворі на Келецькій: 62-річний пенсіонер Анатолій загинув, нападаючи на велосипедиста. Хлопець стояв з дівчиною біля свого велосипеда і давав дорогу машинам, але сварливий автовласник вчепився до нього і почав битися. Під час сутички, яка сталася близько шостої вечора 26 липня, пенсіонер впав і розбив голову об асфальт. Юнака, з яким він сварився, арештували на час розслідування.

Оголосили підозру в особливо тяжкому злочині, за який загрожує до 10 років тюрми, 21-річному гітаристу групи Foz Сергію Карпішену. Музиканта звинуватили в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, і забрали його в СІЗО. Захист подав апеляцію на запобіжний захід, а друзі Сергія надали розголосу історії. Бо розповіді очевидців трагедії не співпадають з тим, що інкримінує підозрюваному слідство.

— Цей наш сусід, — розказала по загиблого пенсіонера сусідка Людмила, — постійно конфліктував з іншими людьми. То до дівчини вчепився, бо у двір заїхала. Матюкався страшно. Я її захищала. То хлопця побив, який хліб привозив до магазину. Тепер той у двір не заїжджає. Ще будівельника бив, який ставив вікна в сусідньому під’їзді. А цього разу вчепився до молоді…

Відео дня

В будинку, під яким сталося нещастя, живе дівчина Сергія Світлана Зачиняєва. Вона була поруч з ним і що розповіла журналісту, можете прочитати в статті «Безглузда смерть в дворі на Келецькій. Арештували гітариста Foz, який захищався».



Крім друзів і однокласників Сергія, на судові засідання в апеляційному суді, де переглядали його арешт, приходили сусіди загиблого від падіння Анатолія. Вони були 2 серпня, коли розгляд перенесли через відсутність арештованого (Сергія не доставив конвой). Зійшлися люди і в понеділок, 6 числа, коли слухання все ж відбулось.

Журналіст нарахувала в залі близько 50-ти слухачів. Люди стояли, бо не всім стало місця. Від адвокатів захисту судді дізналися, що це посходилися небайдужі до долі їхнього клієнта свідки і переважно очевидці події. Захисники Сергія Карпішена просили звільнити його з-під варти. Аргументували можливість звільнення позитивними характеристиками та неумисністю дій.

— Я винний, але не хотів, щоб так сталось, — сказав Сергій, коли просив звільнити його зі слідчого ізолятора. — Я відпихнув цього чоловіка, щоб піти подалі від конфлікту. Він ступив крок і впав. Я не так сильно бив... Можу докладно розповісти, як все це було…


Але про подію злочину, який тільки почали розслідувати, було говорити зарано. Судді визначалися тільки з питанням арешту. Тож і свідки на цьому суді мовчали. Їх присутність була потрібна, щоб судді побачили: державне звинувачення поспішило, кваліфікувавши дії хлопця, як умисний особливо тяжкий злочин. Врешті навіть прокурор, який мав би виступати проти апеляційної скарги захисту, частково погодився з нею.

Представник державного звинувачення сказав, що не буде проти домашнього арешту. І судді прийняли таке рішення, аби студент четвертого курсу технічного університету Сергій Карпішен міг відвідувати пари. Вони змінили тримання під вартою на домашній арешт з обов’язковим перебуванням за місцем проживання у нічний час. Присутні в залі слухали увалу, як годиться стоячи. А коли прозвучало «звільнити з-під варти у залі суду» – аплодували.

— Я аж розплакалася, — шморгає носом на виході жінка-свідок. — Не вірила, але правосуддя, бачите, все-таки є.

— Якби ми не ходили сюди, було б інше рішення, — впевнена інша сусідка покійного пенсіонера.

— Це ми зробили тільки половину роботи, — відповідає їй свідок Владислав. — Попереду суд, де будемо свідчити, щоб виправдали хлопця.
 

Судячи зі слів мешканця будинку на Келецькій, 71, В’ячеслава, який бачив конфлікт свого сусіда з Сергієм від початку до кінця, пенсіонер ударив першим. Хлопець дав у відповідь, і чоловік сів на землю. Він від цього ще більше розсердився й намагався побити хлопцеві велосипед. Сергій закривав свій транспортний засіб. Потім пенсіонер його вдарив вдруге, а юнак виставив «блок». От тоді пенсіонер впав. Причому так, ніби застиглий. В’ячеслав каже, що в смертельному падінні його сусіда Сергій невинуватий.  

— Дочка покійного бачила все з вікна, — каже сусідка Людмила. — Вона вибігала з ложкою, бо її батько був епілептиком. Всі ми чули, як вона потім казала матері: «Ти ж знаєш нашого папу, цей хлопчик не винний». А мати кричала: «Він вбив, а потім спасав».

Люди розповіли, що Сергій робив пенсіонеру штучне дихання. Зняв свою сорочку і підклав під голову. З верхніх поверхів на допомогу кинувся сусід-лікар. Від нього чули про запалий язик й так дізналися про епілептичний напад (чи не він був причиною падіння, скаже згодом експертиза). Далі на місці працювали швидка, поліція.

Очевидці розказали журналісту, що вони давати контактні дані поліцейським, але їх досі не викликали для дачі свідчень.  

— Свідків дійсно дуже багато, і я вдячна їм, що розповіли ситуацію, — каже мати Сергія Олена Щекало. — Він мені подзвонив з місця і сказав «Мама, вибач, так вийшло». Це збіг обставин. У нього не було злого умислу. Хочу висловити щире співчуття потерпілій стороні. Прошу і від імені Сергія вибачення, і від себе.

Автор статті не застала вдома дружину й дочку загиблого пенсіонера Анатолія в понеділок. Жінка з сусідньої квартири сказала, що вони поїхали на дачу, та пообіцяла передати контактний номер журналіста. Редакція обов’язково надрукує розповідь рідних загиблого, якщо зателефонують.



Читайте також:

Безглузда смерть в дворі на Келецькій. Арештували гітариста Foz, який захищався

Втихомирили кулею. П’яний хотів переїхати людину і взяв лопату до патрульних

Один удар. Посадили на 11 років за вбивство хлопця, який розбороняв бійку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Знание - сила

    Интересно откуда взялась мода у ребят ходить в штанишках и не бритым? В 90-е была мода: -  спортивки с лампасами, короткая стрижка, в руках бита. Крутые покруче, - малиновые пиджаки, на шее золотая цепь толщиной с палец, - в руке бутылка "Амаретто". Вам не напоминает 90-е?
  • Anonymous

    Почему это он налысо постригся так быстро?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up