Як вберегти чемодан у дорозі від крадіжки і плутанини. Страховка туриста в інфографіці

Як вберегти чемодан у дорозі від крадіжки і плутанини. Страховка туриста в інфографіці
  • Як зробити свою подорож безпечною? Що купити тут, аби за кордоном мати якнайменше неприємностей?
  • Працівники туристичних агенцій радять разом з обов’язковим медичним страхуванням купувати страхування багажу. 
  • У скільки обійдеться страховка вінничанину, який збирається за кордон, – дивіться у інфографіці.

– Поїздки за кордон без страховки не буває, – говорять у туристичних агенціях. – Чи суто туристична у людини поїздка, чи на заробітки, в будь-якому випадку потрібне медичне страхування виїжджаючих за кордон.

От у комплекті до цього обов’язкового страхування (стандарт) й можна придбати страхування багажу. Якщо «причепити» сюди ще страхування, наприклад, від не вильоту рейсу чи якесь інше – це вже буде повне страхування.

Купують вінничани й економ варіанти, які підходять більше для тих, хто їде на роботу з офіційним працевлаштуванням. Закордонний роботодавець зобов’язаний застрахувати свого працівника. Страховка звідси потрібна тільки на дорогу до місця роботи.  

– Кожна країна має свій обов’язковий ліміт страхування, – говорить працівник страхової компанії Віктор. – Якщо ідемо в Європу, то мінімально маємо бути застраховані на 30 тисяч євро медичний втрат. Вартість страховки залежить від франшизи (порогу, який не покривається). Чим франшиза більша, тим менша вартість страхового полісу. Якщо франшиза 100 євро, наприклад, значить вас полікують на 10 тисяч євро, з яких сто євро платите ви, а 9 тисяч 900 платить страхова компанія.

Відео дня

Для поїздки в Європу застрахуватися дешевше, ніж, наприклад, у Болгарію. Там, як на гірськолижний курортах, страховики бачать більший ризик травмування, тому беруть більше за свою гарантію. Також дорожче страхувати дітей, які частіше потрапляють у неприємності, та пенсіонерів, як більш слабких здоров’ям клієнтів.

– Був у нас випадок, коли клієнт летів літаком і у нього щось з серцем сталося, – розказує Віктор. – Зробили вимушену посадку в Еміратах, провели операцію, і страхова фірма покрила витрати. А які були нещасні випадки? Погані історії розказувати не хочу, але було падіння в каналізаціний люк. Чи не напився це турист? Добре, що спитали. Якщо людина звертається за медичною страховкою (приїжджає швидка допомога або забирають в лікарню), першим ділом, що робиться – аналіз крові на вміст алкоголю. Якщо є алкоголь, страховка не діє.

А які неприємності мали вінничани за кордоном із багажем? Якщо не пакували в аеропорту чемодани плівкою, то не знаходили потім у ньому окремих речей або навпаки – витягали запханий кимось непотріб.

– Рідко втрачають багаж, коли рейси прямі, – говорить Віктор. – Частіше, якщо з пересадками. Ціна страхування не залежить від того, чи транзитний рейс. 

Три поради для безпеки багажу

Ірина Третяк (31), директор туристичної агенції «ВінВіза»

– Обов’язково треба запакувати чемодан пакувальною плівкою власноруч або купити послугу пакування багажу в аеропорту. У Борисполі це коштує 90 гривень. Можна ще взяти комплект пакування на зворотну дорогу за 70. За кордоном послуга пакування значно дорожче, від 7 до 10 доларів.

Також раджу контролювати свій багаж. Слідкувати, як його завантажили, вивантажили. А щоб запобігти плутанині, яка часто стається через схожість запакованих в одному аеропорту чемоданів, раджу чіпляти бирки на свої речі. Інколи люди позначають свої сумки кольоровими стрічками, наклейками. Це допоможе впізнати своє серед інших сумок, не вхопити чуже.


Читайте також:

Вінничанку в Києві обчистила «вокзальна мафія». Вона сфотографувала крадіїв

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up