Пенсії вінницьким переселенцям з Криму дають тільки, якщо вони мають паперову пенсійну справу

Пенсії вінницьким переселенцям з Криму дають тільки, якщо вони мають паперову пенсійну справу
З 9 вересня 2015 року переселенці отримують пенсії через Ощадний банк. Але недавно умови отримання змінились.

Про це розказує начальник управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці Алла Лоба.

Уряд ухвалив рішення забезпечення виплати пенсій та недопущення застосування шахрайських схем і протиправних дій під час здійснення виплат  переселенцям з АТО чи з  населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення.  Згідно рішення, пенсійні виплати для внутрішньо переміщених осіб з АР Крим та Севастополя проводяться тільки за наявності паперової пенсійної справи. Мета такого рішення - збереження коштів соціально незахищених осіб, які перебувають на обліку як переселенці.

Нагадуємо, що якщо соціальні виплати були припинені помилково, відновити їх дуже просто. Міністр соціальної політики України Павло Розенко зазначив, що для відновлення виплат потрібно піти в управління соцзахисту або в управління пенсійного фонду і показати довідку про реєстрацію Внутрішньо переміщених осіб для роз'яснення помилки. Всі виплати будуть відновлені з моменту їх призупинення. Перевірка списків переселенців зусиллями СБУ та Мінсоцполітики проводиться не для того, щоб позбавити переселенців, що мають законне право на отримання фіндопомоги від держави, виплат. Верифікація проводиться для того, щоб виключити фінансування терористичних угруповань за рахунок держави. Вже зі списків переселенців виключені кілька сотень тисяч чоловік, які отримували від України допомогу як переселенці, але при цьому проживають на окупованих територіях.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up