Намутили на мільйон? Мерія майже не зекономила на реконструкції «Райдуги»

Намутили на мільйон? Мерія майже не зекономила на реконструкції «Райдуги»
  • Міська влада уклала договір з товариством «Олеріт» на реконструкцію кіноконцертного залу «Райдуга»
  • Конкурс провели дуже дивно: переможну пропозицію скасували за три хвилини і обрали найдорожчий варіант реконструкції
  • У мерії кажуть, що переможець сам відмовився

Сьогодні, 3 січня, міський департамент капітального будівництва уклав договір з товариством «Олеріт» на реконструкцію кіноконцертного залу «Райдуга». Вартість угоди – 2,955 мільйонів гривень разом з ПДВ. Згідно з укладеним договором, товариство має відремонтувати зал до кінця 2017 року. Тендер на закупівлю проходив у системі «ProZorro».

Що будуть ремонтувати в «Райдузі»? Якщо коротко: підсилять несучі конструкції та ізолюють від води підвали.

Більше читайте у статті: Як змінять Центральний парк: спочатку — паркан, потім — фонтани.

Відео дня
blockquote>

Проте, дуже дивно був проведений конкурс на закупівлю. Від початку, очікуваний бюджет на реконструкцію кіноконцертного залу в Центральному парку становив 2 мільйони 995 тисяч гривень. Як вказано вище — «Олеріт» отримає за свою роботу на 40 тисяч менше від очікуваного бюджету. Тоді як інші двоє учасників готові були скинути понад 900 тисяч гривень від загальної суми. Так чому обрали найдорожчу пропозицію реконструкції «Райдуги»?

Як працює ProZorro і що це таке. “20хвилин” розповідали у статті:

Чи з’явиться з ProZorro якісне харчування в школах та дитсадках

Хронологія тендеру
Усі пропозиції для участі в аукціоні з’явилися 6-7 грудня. Товариство «МУР» одразу запропонувало 2,59 мільйони гривень.

Їх конкурент — товариство «Вінпроектбуд» оцінили свою роботу в 2,96 мільйони гривень. Товариство «Олеріт» запропонували за всю роботу 2,955 мільйони гривень.

9 грудня відбувся аукціон. Учасники мали за кожний крок аукціону знижувати ціну мінімум на 1% від очікуваного бюджету — 29 тисяч гривень. Так, «МУР» знизили свою пропозицію до 2,079 мільйони гривень, «Вінпроектбуд» — до 2,08 мільйони гривень. Тобто, на 900 тисяч гривень менше від початкової вартості ремонтів. «Олеріт» не змінили свою пропозицію — 2,955 мільйони гривень.

15 грудня, о 16:43 тендерний комітет визначив переможця — ТОВ «МУР», пропозиція якого є «найбільш економічно вигідною та яка відповідає технічним умовам».

16 грудня, о 15:18 тендерний комітет знову визначає переможцем ТОВ «МУР». Але вже через 3 хвилини — скасовує це рішення, оскільки підприємство відмовилося укладати договір.


Відмову отримало товариство «Вінпроектбуд» через чотири хвилини — о 15:25. Бо їх «пропозиція не відповідає умовам тендерної документації»

А ще через чотири хвилини визнали переможцем ТОВ «Олеріт» із пропозицією 2,955 мільйони гривень.

«Поки не коментуємо»

Журналіст подзвонив до учасників тендеру на реконструкцію «Райдуги», пропозиції яких було відхилено. У товаристві «МУР» поки що відмовилися від коментарів:

— Поки що не коментуємо цю ситуацію. Завтра буде вище керівництво, от завтра і питайте, — казав заступник гендиректора з комерційних питань «МУР» Василь Александрович.

— Чи є плани оскаржувати результати тендеру?

— Ймовірно, що так. Принаймні, будемо пробувати

До іншого учасника аукціону — товариства «Вінпроектбуд» — журналісту додзвонитися не вдалося. Контактний номер, що був вказаний в єдиному державному реєстрі фізичних та юридичних осіб, виявився хибним. Так відповів під час дзвінка чоловік, що не представився.

Відмовилися самі

Дізнатися про те, чому тендерний комітет мерії відхилив одразу дві пропозиції, що на 900 тисяч гривень менші за переможну суму робіт, вдалося в секретаря комітету Сергія Слободяника:

— «МУР» самі відмовилися від тендеру. Прислали листа про це. Ймовірно, «скинули» дуже велику суму і побачили, що тепер роботи їм виходять в збиток. А у «Вінпроектбуду» були проблеми з документацією: вони не надали довідку про виконання аналогічних робіт та не підтвердили свою згоду на технічні умови тендеру, — каже Слободяник.

— «Олеріт» взагалі не зменшив свою пропозицію — 2 мільйони 955 тисяч гривень. Це нормально, що вартість робіт не зменшилася? — питає журналіст.

— Те, що учасники знімають свої пропозиції — не є дивним. Але й мене особисто це здивувало, що вартість не зменшилися. Ну таке буває. Тим паче, тендер на відновлення «Райдуги» запускаємо вже вдруге. Мабуть, не хочуть підприємці займатися ремонтом за таку суму, — каже секретар тендерного комітету мерії Сергій Слободяник.

Довідка. Товариство «Олеріт» з березня по грудень 2016 року прийняло участь в 12 тендерах, які були оголошені міською, обласною радою та радою деяких сіл Вінничини. З них «Олеріт» перемогли в шести тендерах. Зокрема, ті, що стосуються Вінниці — реконструкція площі Могилка майже за 7 мільйонів гривень та утеплення дитсадочку №77 за 5,7 мільйонів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олександр Шемет

    важко шукати темну кішку в темній кімнаті
  • Винницкий Александр

    вы фсе фрете.моргунов и ко самые честные)))))
  • Петушок

    Мер попросив відкат в овер 900 штук, а його потібно завезти попередньо і віддати, у вигляді наліка. У МУРа не знайшлось стільки налічмана

    Анонім reply Петушок

    Що таке "налік"?

    Кисель Наталия reply Анонім

    пестливе від "нал" ))
  • Задунайский Торонтуй

    Если Игорь отказался, то дело тухлое.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 11:01 Понад 10 вулиць Вінниці нині без світла: причина відключення та терміни 10:14 Є руйнування та загиблі серед цивільних: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up