Як змінять Центральний парк: спочатку — паркан, потім — фонтани

Як змінять Центральний парк: спочатку — паркан, потім — фонтани
  • Огорожу навколо Центрального парку продовжують споруджувати будівельники з підприємства «Агропродсоюзу».
  • Ця ж компанія відновлює шашково-шахматний клуб біля арки.
  • Навесні відкриють атракціон «Колесо сміху». А що ще планують зробити та чого бажають вінничани? З’ясували «20хвилин»

 

Вінничанка Тетяна, яка гуляла з двома доньками, розповідає, що непогано було б «прибрати площадку з пейнтболом». А її діти сказали, що треба встановити ще одне колесо огляду, та обурювалися через «брудні сніжні гірки»:
— Не треба ця площадка (для пейнтболу — авт.) в центрі міста, — сказала Тетяна. — У Вінниці є безліч місця, де можна її розмістити. А ще було б непогано, якщо б повернули парашутну вишку. Колись давно вона тут була.

Перші секції паркану

Відео дня

У понеділок, 5 грудня, журналіст пройшовся по алеях парку, щоб побачити — що зараз будують та ремонтують? Біля Літнього театру почали встановлювати огорожу, проти якої протестували в червні містяни. Саме тут ще на початку листопада розвалили близько п'ятдесяти метрів старого підмурку. Зараз встановили перші п’ять секцій. На одній з них — металевий герб Вінниці.

— Секції зараз прикручені на болти, але ми їх будемо ще й зварювати, — розповів один з будівельників, що відмовився представлятися. — Не можемо сказати, скільки буде встановлено метрів паркану до кінця року. Ми звичайні робітники — нам кажуть, де ставити, там і ставимо.

Previous Next

Керівник підприємства «Агропродсоюз» Юрій Студент також не зміг відповісти, скільки метрів паркану зроблять до кінця 2016 року:

— Я не можу вам таке казати. А якщо випаде сніг і ми не виконаємо обіцяного? Я ж не відзвітуюсь, — коротко відповів Юрій Студент.

На паркан від ресторану «Першотравневий» до вхідної групи, що біля «Книжки», планують витратити 4,4 мільйона гривень з міського бюджету.

Шашковий клуб

Ще підприємство «Агропродсоюз» має відремонтувати приміщення шашково-шахматного клубу, що знаходиться біля арки. У понеділок в приміщенні клубу працювали двоє робітників, які розповіли, що вже зробили.

— Ми замінили дах, залили нову підлогу, зараз готуємо приміщення для того, щоб обшити OSB-панелями, — розповідає один з будівельників, що представився Володимиром.

Previous Next

За словами очільника міського департаменту комунального господарства Володимира Ніценка, капітальний ремонт клубу розпочався три тижні тому.

— Тут будуть зроблені нові металеві конструкції каркасу та покрівлі, підвісна стеля та освітлення. Також влаштовано зовнішнє оздоблення вхідної групи та відмостки, – казав Ніценко. — Крім того, проектом передбачається влаштування тамбура при вході у приміщення та санвузла. А ще — встановлення сантехнічного та електротехнічного обладнання.

На все це планують витратити 1 мільйон 97 тисяч гривень з міського бюджету.

Що у планах

У червні, під час презентації проекту огорожі, головний архітектор міста Олександр Рекута поділився планами, як міська влада буде розвивати парк у майбутньому:

— Ми плануємо створити макет «міні-Вінниця», такий який є в Києві у Гідропарку, — казав Рекута. — Там буде 12 знакових будівель для міста, серед яких Драматичний театр імені Садовського, Башта, торгово-економічний інститут, Свято-Преображенський собор і так далі. Моделі створять на 3D-принтері та встановлять на галявині біля каменю закоханих.

Серед планів є створення «зони зустрічей» біля арки, що на площі Гагаріна (на місці колишнього закладу «Кабачок 13 стільців» — авт.) та каскадних фонтанів.

Previous Next

Капітально відремонтують кіноконцертний зал «Райдуга». Відповідний тендер оголошений в системі Prozorro. Майбутній підрядник робіт має підсилити каркас і несучі конструкції «Райдуги» та ізолювати підвал від води. Кошторисна вартість реконструкції залу — 2 мільйони 995 тисяч гривень.

Навесні відкриють «Колесо сміху»

Ці плани поки що залишаються лише на папері. Принаймні, так відповів директор Центрального парку імені Горького Юрій Приймак.

 

— Знаю про ці фонтани так само, як і ви. Ніякої конкретної відповіді по цих планах сказати не можу, — казав Приймак. — Можу розповісти про те, що ми маємо на меті — замінити всі лавки. Їх близько 300 і ми вже почали їх замінювати на нові. Плануємо ще відновити кілька атракціонів. Уже відновили два дитячих — «Дюну» та «Сонечко». Ще оновили атракціон «Орбіта» та «Російську карусель».

 

До того ж, як казав директор парку, навесні 2017 року відкриють ще один атракціон — «Колесо сміху»:

Фото зроблено в жовтні 2016 року— Цей атракціон протягом 15 років не працював. Там уже майже все зробили, залишилося кілька дрібниць. Але відкриємо «Колесо сміху» на початку сезону, що буде навесні. Це був улюблений атракціон кількох поколінь вінничан, — розповів директор парку.

На реконструкцію атракціону витратили 580 тисяч гривень. Виконував ремонти фізична особа-підприємець Юрій Шевчук.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Max

    Хватит того фонтана что есть. Туалеты бы лучге привели в порядок.
  • Лариса Денисова

    Туалеты сделайте "европейскими".

    Daily reply Лариса Денисова

    ходить для начала научиться по европейски
  • Прокоповна Проня

    Главное - забор. Кто будет лучшим строителем года и построит из забора 24 виллы?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up