На два садочка витратять майже 24 мільйона. Ремонти закінчать до кінця року

На два садочка витратять майже 24 мільйона. Ремонти закінчать до кінця року
  • Дитячі садочки №73 та №77 по вулиці Короленка, 19 зараз відновлюють за міські кошти
  • Дитсадки утеплюють, встановлюють нові вікна та двері. До кінця року мають завершити всі роботи
  • Також закупили нове обладнання в пральню та на кухню

В дитячому садку №73, що на Космонавтів, 64, проводять реконструкцію. Але тієї частини, яку до 2015 року займала школа мистецтв «Вишенька». Поки що діти знаходяться у іншій частині закладу, яку почнуть ремонтувати після завершення усіх робіт.

Садочок перепланують, щоб вмістити додатково 150 дітей (на сьогодні, вміщує 210 дітей). До речі, перуть в садку щодня. Працівниця закладу розповіла, що завантажує в машину 24 кілограми речей.

— У нас тепер є нова пральня та харчоблок. Для дітей можемо готувати набагато смачнішу їжу, — каже завідуюча дитсадком Валентина Гуменчук. — А коли закінчать утеплення і переїдемо в нове приміщення, то зможемо ще набрати додаткову кількість груп.

Відео дня

Previous Next

Кошторисна ціна проекту — 28,5 мільйонів, але генеральний підрядник фірма «Сфера» зробить всі ремонти за 18 мільйонів гривень. Планують завершити до кінця 2016 року.

Дитсадок №77У дитячому закладі №77, що на вулиці Короленка, 19, з вересня облаштовують приміщення: замінюють вікна та двері, утеплюють фасади та багато іншого. Фірма, що виконує роботи, також є підрядником реконструкції площі Могилка (площі з літаком — авт.): підприємство «Олеріт». За ремонт садочку №77 вони отримають 5,7 мільйонів гривень.

Батьки вже відчули зміни:

Тетяна, мати хлопчика, що навчається в групі №13— Минулої зими в приміщенні було дуже холодно. Грілися конвекторами, одягали їх дуже тепло. Але в цьому році, коли вже частково утеплили садочок, моя дитина ходить в тоненьких колготках та легкій кофточці, — розповідає мати хлопчика, яку звати Тетяна.

Previous Next

У той же час, вихованці дитячого садку знаходяться в цьому ж приміщенні, гуляють поряд з будівництвом. Робочі працюють в невеликому стресі, бо постійно приходиться слідкувати — де діти?

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, на сьогодні черга до садочків у Вінниці становить близько 900 дітей. Наступного року ситуація має покращитись – за один рік плануємо ще забезпечити 500-600 дітей місцями в садочках.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Irina Lebedeva

    Як щодо ремонту інших садочків???? Вони ж всі часів ссср
  • Децтва Друх

    Міський голова Сергій Моргунов перевірив, як проводиться ремонт у садочках та дав деякі доручення, аби маленьким вінничанам було комфортно перебувати у ДНЗ.

    Децтва Друх reply Децтва Друх

    дав деякі доручення, аби маленьким вінничанам було комфортно перебувати у ДНЗ - рассказал когда памперсы нужно менять

    Совдепия как была так и осталась - нифига не поменялось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up