Величезний котлован під фонтан. Реконструкція площі біля літака триває

Величезний котлован під фонтан. Реконструкція площі біля літака триває
  • З 5 вересня триває реконструкція площі з літаком, що на початку проспекту Космонавтів
  • Будівельники демонтували плити та вирили котлован під фонтан
  • Ремонти обійдуться місту майже у сім мільйонів гривень

Учора, 14 вересня, журналіст «20хвилин» відвідав будівництво, що триває на площі імені Костянтина Могилка (названа на честь льотчика, Героя АТО — авт.) та подивився, як триває реконструкція.

Будівельники з компанії «Олеріт» вже демонтували плити та покриття пам’ятнику з літаком. По території працює трактор та інша спецтехніка, за допомогою якої вирили величезний котлован. Незабаром тут почнуть влаштовувати системи «сухого» фонтану.

— Сюди все треба підводити: каналізацію, водогін, електрику, — розповідає один з будівельників, який відмовився представлятися. — Сьогодні знайшли кабелі зв’язку, що використовують військові. Ніби — то працюючі. Будемо їх переносити в інше місце, щоб не заважали.

Відео дня

Previous Next

Також будівельники розповіли, що місцеві мешканці намагалися «купити плити».

— Ті плити, які ми витягали з землі, місцевим чомусь дуже треба. Питали про плити десь чоловік шістдесят, — сміючись, розповідає будівельник. — Навіть гроші пропонували, щоб забрати їх собі. Замучили вже.

Нагадаємо, до кінця 2016 року на площі біля літака має з’явитися рекреаційна зона. Тут будуть зелені насадження, лавочки з навісами, нове освітлення, велодоріжка та «сухий фонтан». На кшталт того, що зараз роблять на Келецькій. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Олеріт». Уся реконструкція обійдеться міському бюджету 6,9 мільйонів гривень.

Читайте також:

На Космонавтів оновлюють площу біля літака за 6,9 мільйонів (Фоторепортаж)

На площі з літаком найближчим часом зроблять «пішохідний фонтан»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    шановний автор, чоловічі прізвища на -ко відмінюються,

    Валерий Чудновский reply Анонім

    Дякую за зауваження
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up