Анюта з Вінниці народилась з 4 пороками серця. (ОНОВЛЕНО - збір закрили)

Анюта з Вінниці народилась з 4 пороками серця. (ОНОВЛЕНО - збір закрили)
  • Життєрадісна Анюта з впевненістю дивиться у своє майбутнє.
  • Вона дуже любить малювати та мріє про свою персональну виставку картин.
  • Оновлена інформація - операцію відклали на наступний рік. Збір допомоги закритий. 

Коли Анюта народилась, лікарі не давали надії, що дівчинка виживе.

Матір перші дні після тяжких родів не вставала з ліжка та не бачила доньку.

— Це були найважчі дні мого життя. Я думала, що донька померла та лікарі не говорять мені, бо жаліють мене. Але коли на четвертий день я побачила Анюту, щастя не було меж, — згадує народження донечки мама Тетяна Чайка.

Але щастя тривало недовго. У роддомі немовляті встановили страшний діагноз Тетрада Фалло - це 4 пороки серця.

Відео дня

— Цей порок не сумісний з життям , тому нам давали дуже малі шанси  i не знали скільки ми зможемо прожити без операції на серці, — каже вінничанка.

У 10 місяців Анюту направили на операцію в Київ. Там генетики встановили в дівчинки діагноз, який важко вимовити словами - синдром Хайо-Орама. Лікарі виявили вроджену ваду серця Тетрада Фалло; аномалiю розвитку лiвої руки з порушенням функції та вроджену щiлину м'якого та твердого піднебіння.

Дівчинка пережила операцію на серці та декілька операцій на піднебінні.

Лікарі давали гарні надії та казали, що серце майже здорове.

Дівчинка пішла вчитися в школу №12 та радувала батьків гарними оцінками. Вінничанка виявила в себе талант малювання та полюбила малювати. Шестикласниця почала мріяти про власну виставку та збирати колекцію своїх картин.

Але нещодавно Аня проходила планове обстеження, під час якого виявили проблеми.

— Весною 2019 року вінницькі лікарні направили 12-річну Анюту знову в Києві. В столиці медики діагнозували погану роботу сердечного клапану та сказали, що потрібно робити операцію по заміні клапану, — розказує журналістці «20 хвилин» пані Тетяна.

Діагноз лікарів з «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії» - аневризма вихідного тракту правого шлуночка та виражена недостатність на клапані легеневої артерії.

11 жовтня назначили обстеження та повторну консультацію, під час якої буде відома дата операції.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Світлана

    Звідки сума в 120тис., якщо в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії операції українським дітям до 18 років роблять безкоштовно?

    Світлана reply Світлана

    Світлана reply Світлана

  • Tanya

    +
    Скорішого видужання ❤️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up