Школярі змагалися в умінні плести, вишивати і робити горщики

Школярі змагалися в умінні плести, вишивати і робити горщики

21 квітня на Вінницькій станції юннатів відбувся обласний збір-конкурс юних майстрів «Поділля. Творчість. Діти». Він проходив у рамках обласного тижня народознавства «Любіть України вишневу свою». 

На конкурс приїхали школярі майже зі всіх районів і міст обласного підпорядкування. Вони працювали у майстернях за такими напрямками: народна вишивка, гончарство, соломо-, лозо- і рогозоплетіння, робота з деревом, декоративний розпис, писанкарство і витинанка. Школярі привезли наполовину виконані роботі, а під наглядом членів журі лиже доробляли їх. Також юні майстри облаштували виставкові експозиції.         

– На виставці можна побачити багато гарних робіт. Приміром, вироби вінницької студії петриківського розпису «Скарб», які вирізняються художньої завершеністю і вишуканістю. Томашпільці традиційно добре працюють з деревом. Вихованці Будинку дитячої творчості Вінницької району підготували чудові вироби з лози і соломи. В кожній майстерні визначаємо окремих призерів, – сказала методист обласної станції юннатів Ірина Чупринко.

13-річний вінничанин Андрій Слободянюк створював гончарний виріб в стилі Марії Приймаченко – фігурку лева.

Відео дня

– На ліплення цієї фігурки уходить дві години. Такі поробки регулярно презентую на виставках, – сказав Андрій Слободянюк.

14-річна Валентина Дзюба з с. Великі Крушлинці (Вінницький район) дороблювала оригінальну хлібницю з лози. Дівчина займається в гуртку лозоплетіння дитячої та юнацької творчості Вінницького району

– Займаюся лозоплетінням понад п’ять років. За цей час створила кілька десятків виробів. Лозу ми збираємо біля річок і ставків, – повідомила Валентина Дзюба.

13-річна Тетяна Рудинська (Літин) вишивала картину «У вишневому саду» в традиційному українському стилі.

– Вишивати мене навчила бабця. Це вміють також моя мама і старша сестра. Вишиті картини можна вивішувати на стіни або прикрашати ними стіл, – розповіла Тетяна Рудинська. 

12-річна Ліна Лавренчук (Жмеринка) захоплюється декоративним розписом. На конкурсі вона розмальовувала півника. Жмеринчанка нагадала, що можна гарно розписувати не лише різні фігурки, але й дощечки.

16-річний Михайло Кушнір (с. Зведенівка, Шаргородський район) оформлював шкатулку в стилі «різьба в різьбі».

– Цей стиль різьби складний, але вишуканий. Такі вироби мають гарний вигляд. Найскладніше всього – креслення виробу. Окрім різьби, також випалюю з дерева, – сказав юнак.

9-річна вінничанка, учениця школи №11 Емма Баран цікавиться витинанками. Зазвичай створює композиції з квітів і віночків. Дома вона облаштувала виставку, яку демонструє друзям.   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up