Чемпіонка світу з візажу: історія вінничанки, яка покинула роботу бухгалтера і здійснила мрію

Чемпіонка світу з візажу: історія вінничанки, яка покинула роботу бухгалтера і здійснила мрію
Ірина Чефранова здобула першість на конкурсі «OMC Hair World»
  • Вінничанка Ірина Чефранова стала чемпіонкою на конкурсі «OMC Hair World»  в індивідуальному заліку. Переможною стала робота «Макіяж обличчя»
  • Конкурс «OMC Hair World» - це найбільша у світі професійна організація перукарів, візажистів та інших майстрів зі сфери краси. До її складу входить понад 50 країн-членів та понад мільйон індивідуальних членів з усього світу.
  • Ми розпитали у Ірини Чефранової, як вона готувалася до конкурсу, скільки часу пішло на підготовку до фіналу. Вона також розповіла про тренди у макіяжі 2021 року.  
Конкурс «OMC Hair World» існує з 1946 року і зазвичай чемпіонати світу проводять у найбільших виставкових центрах різних мегаполісів – Парижі, Токіо, Нью-Йорку чи Лас-Вегасі. Майстри та моделі приїжджають на змагання з різних куточків світу, щоб продемонструвати свої професійні навички, зібравши  повний образ моделі. Виконуючи завдання, кожен учасник має враховувати останні тенденції моди та показати надзвичайну техніку виконання своєї роботи.

Дівчина розповіла, що підготовка до конкурсу була довгою та складною. Спершу вона взяла участь у  регіональному чемпіонаті в Дніпрі, де зайняла друге місце. Призове місце посіла і на Чемпіонаті України, завдяки цьому згодом представляла збірну України на світових турнірах. 

— У 2018 році я вперше стала чемпіонкою світу у складі збірної України. Конкурс тоді відбувався у Парижі. Щоб гарно виступити, необхідно було витратити дуже багато часу на тренування – протягом девяти місяців я тренувалася по вісім годин на день.  Коли малюєш такі макіяжі, вони повинні мати ідеальні рівні лінії, тушовки, симетричні на обох половинках обличчя. Моїй моделі навіть довелось поголити брови та підрізати крайню лінію росту волосся, щоб макіяж краще лягав на обличчя. Деякі креативні макіяжі займали простір всього лобу, очей та півщоки. До того ж я сама змайструвала одну з суконь протягом двох місяців. — згадує Ірина.

Відео дня

А ось у 2020 році взяти участь в конкурсі Ірина вирішила спонтанно. Оскільки через пандемію він відбувався онлайн, необхідно було «просто» сфотографувати модель з макіяжем та надіслати знімки у Париж. Перед змаганнями дівчина захворіла на коронавірус і тому часу на тренування та підготовку не мала. З поганим самопочуттям вона все ж виконала необхідні завдання і вклалася у дедлайни.

— Понад місяць я хворіла на коронавірус, мені зателефонували і повідомили, що вже треба здавати свою роботу. Я дуже погано себе почувала, давалося взнаки сильне виснаження та втома після хвороби, але я пішла в студію виконувати макіяж, — зізнається Ірина. — Однак навички з минулих робіт не минули даремно. Мені довелося виконувати макіяж довго і ретельно, щоб не помилитись. Чесно кажучи, після того, як надіслала роботу, я побачила що лише від України було понад 50 учасників.

Окрім співвітчизників у конкурсі брали участь представники з 50 інших країн. Ірина Чефранова зауважує, що не дуже сподівалася на якийсь результат, навіть забула увімкнути трансляцію прямого ефіру з нагородження.

— Про те, що я стала чемпіонкою в індивідуальному заліку, я дізналася з телефонного дзвінка тренера. Коли почула про це, я настільки здивувалась, моїй радості просто не було меж! Я плакала і стрибала ще п’ять  годин поспіль від цієї звістки. Я дуже щаслива, що нарешті здійснилася мрія, до якої я так довго йшла.

Ірина Чефранова розповідає, що за перше місце на чемпіонаті переможці отримують медалі, грамоти та кубки. А ось призів чи грошових винагород не дають. Окрім трофею в змаганнях дівчина отримала цінний досвід, яким тепер ділиться з «наступним поколінням».

—  Для мене в цьому конкурсі найголовнішим було зробити виклик самій собі. Зробити все можливе і неможливе, щоб саме мій образ визнали найкращим! Саме завдяки таким конкурсам можна здобути надзвичайні навички, підвищити рівень професіоналізму. Це складно здобути, працюючи лише з клієнтами. Також після цього конкурсу я стала суддею Чемпіонатів України та готую своїх учениць до таких конкурсів.

Понад 15 років тому Ірина Чефранова отримала перший диплом після завершення курсів візажу. Однак до того, як досягнути таких успіхів у сфері краси,  дівчина тривалий час працювала головним бухгалтером, а потім вирішила спробувати свої сили і стала програмістом. Підштовхнув до омріяної роботи Ірину чоловік.

— Робота бухгалтера не приносила мені ані втіхи, ані задоволення. Тому я вирішила її покинути і стати програмістом. Чоловік мене довго відмовляв, оскільки він сам працює у цій сфері. Він запевняв мене, що це не моє. Після завершення перших курсів візажу я інколи фарбувала подруг і мені це дуже подобалось. От чоловік мені й запропонував працювати у цій сфері. Завершивши нові курси я дуже довго тренувалась. Нафарбувала, мабуть, понад сто моделей безкоштовно, щоб, як кажуть, набити руку, — всміхається Ірина. — Я постійно малювала і фотографувала свої роботи. Вони мені дуже не подобались, постійно прискіпувалась до макіяжу і була надто самокритичною. Тому працювала ще більше, щоб макіяжі були гарнішими. Згодом вирішила піти ще на базові курси, потім записалася на ще одні, паралельно відвідувала різні майстер-класи. І дотепер я в постійному пошуку нових знань, нових прийомів, нових косметичних засобів, оскільки хочу, щоб моя робота вдосконалювалася і ставала кращою ніж вчора.

Зараз Ірина Чефранова двічі чемпіонка світу по макіяжу та суддя чемпіонатів України. Окрім того вона власниця студії, де працює з клієнтами та проводить курси навчання з макіяжу та зачісок. Дівчина розповідає, що під її керівництвом також збирають моделей на покази мод. Одного разу на  Kids Fashion Day її команда протягом трьох годин підготувала до показу 135 дітей, виконавши необхідні для виступу зачіски та макіяжі.

З вкрай насиченим графіком Ірина Чефранова також регулярно проводить творчі зйомки, запрошуючи фотографів та стилістів. Каже, що така діяльність її надихає та зовсім не втомлює, оскільки вона любить свою роботу.

— Студію свою я відкрила відразу, як тільки пірнула у цю сферу. Я не хотіла працювати в чужому салоні, я хотіла свій. В мене також була мрія відкрити свою школу макіяжу, яку я успішно реалізувала. У будні я працюю з учнями, викладаю курси макіяжу для себе, веду професійні курси візажиста та курси по зачіскам. А на вихідних працюю з клієнтами – це наречені, випускниці, іменинниці, дівчата, які йдуть на фотосесії. Також працюю в напрямку моделінгу. Я організовую збори моделей на покази мод. Співпрацювала з Олександром Очеретним. Усіх моделей збирають дівчата з моєї студії під моїм керівництвом. Я регулярно організовую творчі зйомки або співпрацюю на цікавих фотопроектах з різними фотографами та стилістами. Такі зйомки проводяться для душі та творчого натхнення. Коли ти працюєш в різних напрямках, цікавість до своєї справи завжди залишається і ти не перегораєш. Це не набридає і не виснажує.

Візажистка розповідає, що для неї, як для майстра своєї справи, дуже важливо підкреслити природню красу жінки.

—  Хоча є й любительки більш яскравих макіяжів, які я теж виконую, — сказала вона.

Ми також розпитали у Ірини Чефранової, про тренди 2021 року в макіяжі. Дівчина розповідає, що цього року в моді будуть класичні стрілки та стрілки-«крила».

— «Смокі айс» теж досі популярний, в цьому сезоні можна використати більш приглушені кольори, наприклад, сірий, який обрали кольором цього року. Дуже трендово буде виглядати макіяж в монохромі - один колір очей, губ та щік. Актуальна також шкіра з сяючим ефектом. Актуальний і нюдовий макіяж – використовуйте консилер під очі та легкі рум’яна.

Візажистка зауважує, що потрібно правильно доглядати за шкірою. Наголошує на тому, що потрібно змивати макіяж перед сном, аби шкіра відпочила. Ірина Чефранова пояснює, що шкіра за день виділяє шкірне сало, яке змішується з пилом і тональним засобом, відтак на обличчі можуть з’явитися висипання та лущення, зморшки та чорні цятки , можуть розширюватися та забиватися пори, можливий навіть сіруватий колір обличчя. А ось перед нанесенням тональної основи варто скористатися денним кремом для обличчя та кремом для шкіри навколо очей –  це допоможе  зберегти жінкам молодість та красу.

— Підбираючи тональний крем, нанесіть його на обличчя, а не на руку. Тональний крем повинен співпадати тон в тон з вашою шкірою, він не повинен бути темнішим чи світлішим. Коректор під очі має бути легкої структури і не сушити шкіру під очима. Варто зауважити, що бронзатор та рум’яна – це не одне і те саме. Броназатор використовують для моделювання овалу обличчя, а рум’яна для свіжості обличчя і їх наносять на щічки. Хайлайтер - це сяюча пудра чи крем для підкреслення об’ємів обличчя, особливо вилиць.

Візажистка також акцентує увагу на бровах, які обрамлюють обличчя. На її думку, не варто робити самостійно нову форму брів, краще знайти гарного бровіста.

— Для фарбування очей використовуйте різні щіточки по формі і величині. Для гарних тушовок використовуйте великі круглі щіточки, бажано з ворсу кози чи білки – тоді вийдуть гарні переходи кольорів. Для губ завжди використовуйте бальзам хоча б за 20 хв перед нанесенням губної помади, можна навіть раніше - так буде краще.

Фото надала Ірина Чефранова

Читайте також:

«Спрацювало сарафанне радіо». Історія вінничанок про відкриття власної справи на карантині
Як стильно виглядати у холодну пору: лайфхаки від вінницької стилістки
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Инесса Дружкова

    Здорово! Поздравляю с таким успехом!!! Очень воодушевляют такие истории.
  • Инна Сименкова

    Молодец.хотелось бы попасть к вам на макияж
  • Армстронг Елена

    Пир во время чумы...
  • Денис Матюков

    Мда у нас лучшие шпаклёвщицы 🤣
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up