Глобальні зміни правил розмитнення та нові штрафи: огляд авто новин тижня

Глобальні зміни правил розмитнення та нові штрафи: огляд авто новин тижня
  • Разом з головним авто-сайтом України AUTO.RIA, зібрали важливі новини минулого тижня.
  • П’ять хвилин — і ви дізнаєтеся про глобальні зміни правил розмитнення та нові штрафи.
  • Ще розкажемо які ретро-авто можна пригнати та розмитнити за новими правилами та покажемо тест-драйв Panamera GTS.

Президент підписав закони №8487 та 8488 про нові правила розмитнення

Акциз тепер буде розраховуватися за формулою, норми «Євро» більше не будуть застосовуватись для вживаних легкових автомобілів, не буде вікових або кількісних обмежень на імпорт легковиків. Також запроваджується пільговий 90-денний період, протягом якого діятиме 50% знижка на акциз, для всіх. Через 180 днів будуть введені серйозні санкції для водіїв «євроблях», які не розмитнять свої автомобілі у відведений строк.

Читати більше...

Акція «євробляхерів» по всій Україні: на Вінниччині перекриють чотири траси

Відео дня
blockquote>

Пільгове розмитнення на електромобілі продовжено

Електричні автомобілі можна буде й надалі імпортувати з мінімальними витратами на розмитнення: «найважчий» податок на додану вартість, на легкові електрокари, буде нульовим до кінця 2021 року. Акциз встановлюється у розмірі 1 євро за 1 кВт*год ємності акумулятора, а мито скасовано ще раніше. Деякі знижки передбачені й на гібридні автомобілі. Поки все це стосується лише легкових «електричок», але, можливо, ще в цьому році список пільг буде розширено – шанси для цього є.

Читати більше...

Кримінал і нові штрафи. Змінено відповідальність за керування ТЗ під дією алкоголю

Через три місяці, коли новий закон запрацює, «п'янка» за кермом стане ще більш дорогим «задоволенням». Мінімальний штраф за їзду «під мухою» або за відмову «дмухнути в Драгер» буде 17 000, максимальний – 34 000 гривень. Плюс доведеться стати пішоходом на три роки. А якщо зробити повторне аналогічне порушення, штраф складе 51 тисячу гривень, і знову три роки без водійських прав. Крім цього, тепер «за п'янку» буде відповідати не 130-та стаття Адмінкодексу, а нова, 286-та з Кримінального. Все серйозно.

Читати більше...

Тест-драйв Porsche Panamera GTS. Чорне золото

Так вже склалося, що навколо існують правила. Наприклад – дозволена швидкість руху, - скрізь ці знаки, як не 50, то 80... А як же бути, якщо у вас Porsche Panamera, та ще й з індексом GTS? Де дати волю всім 460 «конячкам», і спробувати розігнатися до майже 300 кілометрів на годину? Задачка не з простих, але вирішити її нам все ж вдалося. Щоб перевірити на ділі Panamera GTS Sport Turismo наш редактор відправився в Бахрейн, на автодром Сахір, той самий, на якому проводяться гонки «Формули-1». Де і «обкатав» спортивний седан вартістю близько 4,5 мільйони гривень.

Читати більше...

Для душі. Які ретро-авто можна пригнати та розмитнити за новими правилами?

Оскільки зміна правил розмитнення відбудеться у найближчі дні, зараз гарний час, щоб ризикнути втілити давню мрію – обзавестися ретро-автомобілем, для душі. Кожен із журналістів редакції AUTO.RIA вибрав свій варіант, описавши, чому саме ця модель варта того, щоб зайняти місце в його гаражі. А разом із цим ми підрахували, у скільки може обійтися розмитнення кожного авто родом із минулого тисячоліття.

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up