Акція «євробляхерів» по всій Україні: на Вінниччині перекриють чотири траси

Акція «євробляхерів» по всій Україні: на Вінниччині перекриють чотири траси
  • У вівторок, 20 листопада 2018 року, учасники «Авто Євро Сила. Вінниця» планують влаштувати мітинг під обласною радою та перекрити рух на чотирьох ділянках дороги.
  • Скільки триватиме акція, де саме перекриватимуть дороги та що вимагатимуть учасники акції?

8 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла новий закон про розмитнення ввезених в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Також депутати ввели нову систему штрафів за прострочені «евробляхи».

Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму. Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і понад 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно 75 і 150 євро. Також вводиться граничний коефіцієнт віку автомобіля, що становить 15 років.

​Учасники ГО «Авто Євро Сила» висловлюють своє обурення щодо рішення.

«Це неприпустимо, коли влада, яка не створила умов, щоб громадяни мали змогу купувати нові авто, створює перепони для того, щоб позбавити своїх громадян можливість купувати доступний вживаний автотранспорт. Для мільйонів українців – таке авто є джерело доходу для сім'ї. Для сотень тисяч – це єдина можливість мати доступ до мобільності. Для десятків тисяч – це єдиний спосіб позбутися експонатів радянського автопрому та пересісти на комфортне, і що дуже важливо, більш безпечне та екологічніше авто», —  розказує журналістці «20 хвилин» керівник «Авто Євро Сили Вінниці» Олександр Марцинківський .

Відео дня

За його словами, в ці складні для країни часи ми не просимо в держави допомоги, підтримки чи субсидій.

— Єдине, що ми попросили у влади – створити можливість для мільйонів українських сімей мати доступний автотранспорт для задоволення своїх потреб! Але влада відвернулася від нас, зажадавши знову залізти в наші кишені, — зазначає Олександр.

«Євробляхери» влаштують акції по всій Україні

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією анонсували нову масштабну акцію протесту. Вже 20 листопада мітинги пройдуть в декількох містах України. Про це повідомила в Facebook організація «Авто Євро Сила».

"Ми ухвалили рішення перенести акцію на наступний вівторок. У телефонному режимі обдзвонили всі області, які також підтримали це рішення", — зазначив учасник.

Активісти пояснили, що перенесли запланований захід у зв'язку з тим, що парламент засідатиме не раніше 20 листопада. А вони хочуть, щоб на голосування поставили законопроект, який скасовує дію ухваленого раніше.

 

У Вінниці проведуть акцію біля облради та перекриють дорогу

У вівторок, 20 листопада, на вулиці Соборній біля приміщення обласної ради учасники «Авто Євро Сила. Вінниця» організують мітинг.

— Ми хочемо привернути увагу та почути думку очільників Вінницької області. "Авто Євро Сила" закликала президента ветувати закони й оголосила всеукраїнську акцію протесту. Члени організації виступають за те, щоб коефіцієнт віку з формули прибрали, — повідомляє Олександр Марцинківський з ГО «Авто Євро Сила. Вінниця».

Також протестувальники попереджують про перекриття доріг:

  • На трасі «Вінниця – Хмельницький» за селом Якушинці;
  • На трасі «Вінниця – Київ» біля «Лісової сторожки» та «Дубового гаю».
  • Локація в сторону міста Могилів-Подільський
  • Ділянка в сторону Умані в районі міста Гайсин.

За словами Марцинківського, акція розпочнеться о 10-ій годині та триватиме декілька годин.

—  Це буде показова акція, мета якої показати скільки нас є в Україні та звернути увагу на нашу проблему. В результаті масової акцій протесту, яку 7 та 8 листопада 2018 організовувала в столиці ВО «ГО «Авто Євро Сила», народними депутатами було внесено на розгляд Верховної Ради України два проекти постанов про скасування проголосованих 08 листопада 2018 року Закони України №8487 та №8488, які можуть повернути їх на доопрацювання. Наразі в народних депутатів ще залишилась можливість змінити своє рішення – вони можуть проголосувати за постанову про скасування проголосованих Законів №8487 та №8488, повернувшись до повторного розгляду народних правок комітетами Верховної Ради України, — пояснює він.

Очільників області будуть просити публічно звернутися від себе особисто та організувати термінову позачергову сесію обласної ради для звернення від імені громади нашої області до народних депутатів з вимогою проголосувати «ЗА» проект постанови 8487-П від 08.11.2018 та проект постанови №8488-П від 09.11.2018.

Читайте також:

Все про розмитнення по-новому, як легалізувати «євробляху» без виїзду за кордон: огляд автоновин

 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (192)
  • Вася

    Я уже не могу стебаться )))))))))

    Бля и херы

    Не из за вас военное положение?

    Довели,  а?
  • Данил Хмельницкий

    Может вам хитрож....ым  еще доплату от государства потребовать!
  • Жора

    Европейцы умно делают, они развивают свой автопром. Заводы по сборке авто работают на 100% и люди получают зарплату. Европейцы придумали много  запретов для жителей ЕС кто пользуется авто больше 5 лет. Это сделано для того  чтобы люди покупали новые атво, и заводы получали прибыль. Старые авто  в ЕС придумали сбывать в Украину. И не надо говорить что у нас делают  только таврии и ланосы. В Украине идет сборка многих авто с мировым именем. Но европейцам и  американцам нужны рабы, и чтобы у рабов не работаа экономика. А для этого нужно остановить заводы. Как остановить ? А для этого нужно дать добро на воз старого хлама из ЕС. И люди уже будут покупать бу авто , а не новые у которых сборка  в Украине.



    ПИПЛ ХАВАЕТ)
  • Hinzir

    За прпятствие свободному передвижению людей, транспорта, вас будуть бить. Машины ваши будут бить и жечь. Иди в подъезде у себя вход перекрой! Быдло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді Від читача 18:58 смс для Анечки 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up