Інтерв’ю про релігійні громади Вінницької області

На питання відповідає начальник відділу у справах релігій обласної державної адміністрації Ігор Салецький

На питання відповідає начальник відділу у справах релігій обласної державної адміністрації Ігор Салецький (38)

Скільки релігійних громад зараз зареєстровано у Вінницькій області?

- На сьогоднішній день у Вінницькій області зареєстровано 2005 релігійних організацій. Найбільшу частину займає серед них Українська Православна церква Московського патріархату - 923 громади, друга за чисельністю Українська Православна церква Київського патріархату – 224 громади. На третьому місці євангельські християни баптисти – їх у нас 175.

Відео дня
>Чи існують зараз конфлікти між представниками різних конфесій?

- Так, конфліктні ситуації постійно виникають між громадами УПЦ МП і УПЦ КП. Найчастіше предмет спору - культове майно. Гарячим і ще не вирішеним конфліктом є ситуація навколо однієї з православних громад Київського патріархату, яка вирішила перейти під юрисдикцію Московського патріархату. Крім того, часто виникають конфлікти між Українською Православною церквою і протестантськими детермінаціями. Останні, користуючись фінансовою підтримкою із-за корону, провадять зараз широку суспільну діяльність і намагаються посилити свою роль у всіх сферах життя. Це не подобається православним місцевим громадам і, на жаль, часто штовхає їх на протиправні дії. Наприклад, вони заважають протестантам  організовувати літні табори.

Чи надходять до вас у відділ скарги громадян на діяльність певних релігійних організацій?

- Скарги надходять доволі часто, але в основному в телефонному режимі. Далеко не усі знаходять у собі сили прийти і написати заяву. В основному люди жаліються на розповсюдження літератури і часті візити активістів релігійних громад до їх домівок. Якщо нам дають конкретні дані про ці випадки, то ми вживаємо заходів. Але примусового припинення діяльності певної релігійної громади у Вінницькій області досі ще не було.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    детермінація - та ви що? Оце так перл. Може не знае автор що це слово "деномінація"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up