Проект «Вийди за кордони!»: розповідь про Іспанію

Проект «Вийди за кордони!»: розповідь про Іспанію
Спікер - Фелікс Пержав http://vk.com/id194673589 , який 15 років прожив в Іспанії, але народився і провів дитинство саме в Україні. На даний момент він живе в чудовому місті на березі моря – Аліканте.

Фелікс розпочав свою розповідь з дуже важливого питання, а саме як оформити візу для виїзду в Іспанію. Для початку потрібно визначитися з метою приїзду у цю сонячну країну, так як від цього буде залежати тип візи яку вам потрібно буде оформити. Туристичні візи відкриваються в консульстві або посольстві на термін який не перевищує 30 днів. Якщо ж ви їдете закордон не вперше, максимальний термін на який вам можуть відкрити візу не перевищить 1-ого року або для мультівізи – 5-и років. Якщо ж ви хочете перебувати на території Іспанії більший термін або навіть залишитись там жити, вам потрібно буде відкрити довгострокову візу, мінімальний термін якої не менше 1-ого року. Види цих віз також різняться в залежності від цілі проживання (наприклад: робота, лікування, навчання, тощо). Більш конкретнішу інформацію по типам віз і переліку документів для їх оформлення ви можете отримати на офіційному сайті посольства Іспанії в Україні http://www.espvac-ua.com/ukrainian/allaboutyourvisas.html. Візові Центри посольства знаходяться в таких містах: Києві, Одесі, Донецьку, Харкові та Львові. Або ви можете зателефонувати в колл-центр (з 08:00 до 18:00 з Пн по Пт) за номерами (+38)044 594 96 18 або (+38)050 117 90 03.

Якщо, ви нічого не знаєте, про таку дивовижну країну як Іспанія і ніколи там не були, але хочете туди поїхати, то краще почати планувати подорож за кілька місяців до бажаної дати вильоту в цілях економії коштів. Найкращий спосіб добиратися до Іспанії – літаком, так як він найбільш комфортний, швидкий і дешевший. Ціна білета буде варіюватися в залежності від дати бронювання – чим раніше, тим дешевше. Точну ціну ви можете знайти на сайті http://avia.tickets.ua/barcelona. В середині країни краще пересуватися потягом купуючи проїзний чи автомобілем. Іспанія включає такі провінції як Балеарські та Канарські острови до яких краще добиратися літаком або поромом.

Але, що ж таке Іспанія? Сонячна країна, яка знаходиться між Середземним морем та Атлантичним океаном? Клімат в країні досить сильно відрізняється: на півночі він більш прохолодніший, а на півдні жаркіший. Там настільки жарко, що якщо ви вийдете вдень на вулицю, то миттєво обгорите на сонці, тому люди зазвичай сидять вдома або працюють і виходять тільки після 18-ої години. Детальніше дізнатись прогноз погоди наприклад в Мадриді можна на сайті http://www.gismeteo.ua/ua/weather-madrid-1950/.

Відео дня

Окрім клімату Іспанія відрізняється від інших європейських країн своїми продуктами харчування і різними формами їх приготування. Навіть в різних провінціях кухня досить різна. Хоча є те, що їх об’єднує – це любов до хорошого вина, твердого іспанського сиру і в’ялених свинних ніг (хамон)
Обов’язково, будучи там ви повинні скуштувати Валенську паелью – національну страву Іспанії для приготування якої використовують рис, м’ясо, рибу чи морепродукти.  Взагалі в Іспанії багато страв готують з морепродуктів, так як більша частина кордонів омивається морем чи океаном. Також не можна пройти повз бари в яких ви можете випити хорошого холодного пива з різними традиційними закусками (тапи). Тільки тут замовляючи келих пива ви можете отримати закуску до нього абсолютно безкоштовно яка подається на спеціальних дерев’яних підставках.

Найкращим часом для відвідування Іспанії являються Різдвяні або Великодні свята, тому що саме в цей період там відбуваються цікаві релігійні процесії які варто побачити. В останню середу серпня об 11-ій годині ранку на міській ратуші Буньоля лунає сигнал про початок томатного безумства. Більш ніж 40 тисяч чоловік спрямовуються до вантажівок, що під’їжджають до головної площі, беруть в руки стиглі помідори і атакують ними кожного, хто проходить поблизу. Не лякайтеся так, це всього лиш одне з найбільш яскравих свят Іспанії – Томатина (la Tomatina)

Також в Іспанії є дуже відоме свято Сан-Фермін. Це по-іспанськи веселе і в той же час жорстоке свято колись підкорило нобелівського лауреата Ернеста Хемінгуея, і відколи письменник оспівав Сан-Фермін у своїй книзі "І сходить сонце", фестиваль став незвичайно популярним. Хоча проводять його іспанці вже 8 віків

Після забігу биків починається Корида. В Іспанії це не просто видовище, а справжнє мистецтво що стало культурним символом країни

Найпопулярніший вид спорту в Іспанії – футбол. Провідні команди чемпіонату Іспанії: Реал Мадрид  та Барселона  І кожен іспанець вболіває за своїх футболістів. Якщо ти не встигаєш на матч, але йдучи по вулиці чуєш з вікон радісні крики, ти знаєш що забила твоя команда. Всі іспанці в цьому плані патріоти.

Взагалі іспанці дуже веселий і життєрадісний народ. Йдучи по вулиці вони посміхаються навіть незнайомим людям і якщо щось стається вони завжди кажуть «no es nada» що означає «не хвилюйтесь, нічого страшного». 

У рамках проекту «Вийди за кордони!». Проект реалізують  центр громадської активності "Результат", тур-клуб "Бідняжка" та міжнародна організація AIESEC.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Орлов Сашка

    Вышли за кордоны
  • Орлов Сашка

    Попытка украинских националистов сорвать лекцию и выставку, посвященные гуманитарной катастрофе в Украине, в мадридском Университете Комплутенсе не увенчалась успехом — провокаторов выгнали из аудитории, свидетельствует видео в интернете, передает РИА "Новости".



    На ролике, снятом во время инцидента, видно, как несколько молодых людей с флагами Украины и националистических партий пытались спровоцировать собравшихся на драку, однако испанские студенты не позволили сорвать мероприятие и выгнали националистов, хором выкрикивая: «Нет фашизму в стенах университета!»



    "Вот так вот прогнали фашистов", — слышны слова на фоне изображения взволнованной толпы в финале видеоролика.



    На выставке "Гуманитарная катастрофа на юго-востоке Украины и ее последствия для Европы", состоявшейся в среду на факультете политологии Университета Комплутенсе, были представлены фотографии из Одессы, Донецкой и Луганской областей.



    За час до начала мероприятия пришли несколько украинцев с флагами партии "Свобода" и организации "Тризуб" (Всеукраинская организация "Тризуб" им. Степана Бандеры). Их уговаривали добровольно покинуть лекцию, однако националисты не собирались уходить, пока не началась перепалка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up