Подорожуй країнами, не залишаючи Вінниці

Подорожуй країнами, не залишаючи Вінниці
Мрієш побувати у всіх країнах світу? Хочеш організувати безкоштовні вихідні на Маямі? Новий безкоштовний освітній проект у Вінниці може допомогти тобі це зробити

Суть проекту «Вийди за кордони!» наступна - раз у два тижні у «Бідняжкиному Домі» розповідають про одну з країн далекого чи не дуже зарубіжжя. Своїми враженнями діляться люди, які там деякий час пожили. А наприкінці зустрічі, усім хто прийшов, презентують, які є можливості потрапити в цю країну - безкоштовно чи задешево. Програм, які дозволяють подорожувати і жити за кордоном, зараз вистачає.

Зустрічі відбуваються двічі на місяць протягом року у “Бідняжкиному Домі”. Прийти може кожен бажаючий. Це безкоштовно, платити потрібно лише за перебування на території анти-кафе  «Бідняжкин Дім» - 15 гривень за першу годину, по 5 гривень - за усі наступні. А все триває - 1,5-2 години. Проект «Вийди за кордони!» реалізують центр громадської активності "Результат", тур-клуб "Бідняжка" та міжнародна організація AIESEC.

Вінничани уже мали змогу "побувати" у Великобританії та Іспанії.

Відео дня

Про Великобританію розповіла громадський діяч та голова фонду "Талант Інвест" Світлана Ярова.

- Королева, двопалатний парламент у Вестмінстерському абатстві, - каже вона. - Чепурні судді в білих  перуках, містичні ворони Тауера та ще містичніший Стоун Хендж.  Світлі голови Оксфорда та Кембріджа, які прогулюються по оспіваній Пікаділі та затишній  Бейкер стріт, де знаходиться будинок уявного Шерлока Хомса.

Усі присутні мали змогу дізнатися про місця, які обов’язково потрібно побачити у Лондоні, про те, де можна купити хороший англійський чай.

Розповіла Світлана і про те, які відмінності існують в освіті між Великобританією і Україною та як краще обрати університет або коледж, адже сама мала змогу навчатися в одному із коледжів.

- У коледжі, де я навчалася, погана успішність вважалася ознакою поганого тону, - каже Світлана. - Понад 75% відмінники і це нормально. Відсутність захоплень - те ж саме. Насправді, у нас майже не було часу піти випити пива, наприклад, так як ми всі прагнули чогось досягти і вступити у хороші вузи. Мене вразила свідомість учнів, адже вони знали, що коледж - це лише проміжний етап, від якого залежить усе подальше життя.

13 вересня всі бажаючі здійснили подорож у сонячну Іспанію разом із Феліксом Пержавом, який 15 років прожив в Іспанії, але народився і провів дитинство саме в Україні. На даний момент він живе в чудовому місті на березі моря – Аліканте.

Він розпочав свою розповідь з дуже важливого питання, а саме, як оформити візу для виїзду в Іспанію. Для початку потрібно визначитися з метою приїзду у цю сонячну країну, так як від цього буде залежати тип візи, яку вам потрібно буде оформити.

Якщо ви нічого не знаєте про таку дивовижну країну як Іспанія і ніколи там не були, але хочете туди поїхати, то краще почати планувати подорож за кілька місяців до бажаної дати вильоту - щоб зекономити кошти.

Обов’язково, будучи в Іспанії, ви повинні скуштувати валенську паелью – національна страва Іспанії, для приготування якої використовують рис, м’ясо, рибу чи морепродукти.

Взагалі в Іспанії багато страв готують з морепродуктів, так як більша частина кордонів омивається морем чи океаном. Також не можна пройти повз бари, в яких ви можете випити хорошого холодного пива з різними традиційними закусками (тапи). Тільки тут,, замовляючи келих пива ви можете отримати закуску до нього абсолютно безкоштовно, яка подається на спеціальних дерев’яних підставках.

- Взагалі іспанці дуже веселий і життєрадісний народ, - каже Фелікс. - Йдучи по вулиці, вони посміхаються навіть незнайомим людям і якщо щось стається, вони завжди кажуть «no es nada», що означає «не хвилюйтесь, нічого страшного”.

Наступна зустріч «Вийди за кордони!» в "Бідняжкіному Домі" (Соборна, 38, кв. 17 (2-й поверх) відбудеться 9 жовтня о 18.30. Громадянка Ізраїлю українського походження Ліна Лемберська буде розповідати про свою країну. Приходьте.

 

Під час кожної зустрічі «Вийди за кордони!» організатори діляться із учасниками можливостями поїхати в інші країни на стажування, навчання, молодіжні обміни з мінімальними витратами або ж взагалі безкоштовно.

Невеличкий перелік можливостей станом на сьогодні:

Тренінг "Youth Empowerment and Nonviolent Conflict Transformation"
25 листопада - 3 грудня, Діліжан (Вірменія)
Участь можуть взяти активні молоді люди, що мають достойний рівень англійської мови. 
Програма покриває:100% витрат на харчування, проживання, роздаткові матеріали та екскурсії та 70% проїзду до місця проведення і назад.

Дедлайн: 11 жовтня

Деталі: https://biggggidea.com/opportunities/1176/

Академія солідарності
16–22 листопада, Гданськ (Польща)
Метою академії цього року є підвищення обізнаності серед молодих журналістів про аспекти мультикультуралізму і солідарності народів, що борються за свободу.

Дедлайн: 12 жовтня

Деталі: http://www.mladiinfo.eu/2014/09/12/solidarity-academy-workshops-for-young-journalists/

Набір на 9-у сесію Школи європейських студій (EU Study Days)
29 жовтня - 2 листопада 2014 року, Київ
Участь можуть взяти студенти (останні курси) та випускники українських ВНЗ (які закінчили універси! тет не більше, ніж три роки тому) із Києва, а також із Житомирської, Вінницької, Київської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Полтавської областей (цільові регіони 9-ї сесії). 

Дедлайн: 12 жовтня, 23.00. 

Деталі: http://eustudydays.com/

Завтра.UA: твій крок у майбутнє
Програма є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти та науки. 
Фінансова вигода: кожен з переможців протягом наступного календарного року отримує щомісячну стипендію в розмірі 942 гривень. 

Дедлайн: 25 жовтня

Деталі: http://studway.com.ua/zavtra-ua/

Програма «International University Sports Federation’s Young Reporters»
3–14 липня 2015 року. Кванджу (Корея)
Програма спрямована на юних репортерів, які задіяні у висвітленні спортивних подій. Організатори забезпечують проживання та харчування, а також повертають кошти за дорогу.

Дедлайн: 15 жовтня

Деталі: http://www.mladiinfo.eu/2014/08/06/international-university-sports-federations-young-reporters-programme/

Детальна інформація на сторінках:

http://vk.com/cpa_result, https://www.facebook.com/CPA.Result

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up