Вінничан запрошують взяти участь у смолоскипній ході, присвяченій 102-й річниці бою під Крутами

Вінничан запрошують взяти участь у смолоскипній ході, присвяченій 102-й річниці бою під Крутами

29 січня, до 102-ої річниці бою під Крутами у Вінниці пройде смолоскипний марш. Його мета – вшанувати подвиг молодих крутянців.

Марш організовують Національні дружини, громадська організації «Гідність нації» та інші патріотичні організації. Хода розпочнеться о 18:00 від Європейської площі, біля Вежі.

1918-го року, коли більшовики розв’язали криваву війну проти українців, – кадрові військові відсиджувалися по диванах, а професійні політики втекли з небезпечного Києва. Натомість молоді ідеалісти взялися за зброю. Українська молодь під проводом невеликої кількості вірних присязі та обов’язку вистояла під Крутами, спинивши на кілька днів наступ на Київ. За цей час вдалося укласти Брест-Литовський мирний договір, який фактично означав міжнародне визнання української незалежності.

– Нині ситуація до болю нагадує виклики та загрози столітньої давнини. Тому варто не повторювати помилок минулого і не дати колаборантам і корупціонерам у вишиванках зрадити Україну ще один раз! – кажуть організатори смолоскипного маршу.

Відео дня

 

 

Коментарі (6)
  • Саша Черный

    это было!  исторический факт!  который многие годы замазывали  слоями вранья!!!       У каждого своя правда и свои герои!
  • пуля

    могу только пожелать больше таких побед тем деятелям кто довел эту уже недострану к такому состоянию
  • Алекс

    Какой феерический накал бреда..
    Автор, историю по каким мультикам вы учили историю?

    Ols Kat reply Алекс

    Це не маячня, це необхiдне для держави особливе подання iсторiї.

    Алекс reply Ols Kat

    Это позор, а не история.

    Ols Kat reply Алекс

    Яка iсторiя була насправдi, то для держави не важливо. Важливо лише подання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up