Міліція: у Вінницю проросійські бойовики не заїжджали. СБУ - утримується від коментарів

Міліція: у Вінницю проросійські бойовики не заїжджали. СБУ - утримується від коментарів
Вінницею розходиться інформація про появу груп людей, що розмовляють з акцентом і погано орієнтуються в місті. Вони нібито заселяються в готелі і наймані квартири.

„Біля мосту заселилися хлопці "аля сепартисти". У Вінниці можуть бути заворушення”, - такого типу повідомлення розходяться в соціальних мережах та підігрівають паніку вінничан.
„Замічені невеликі групи проросійських активістів в районі "Центрального ринку", які збираються провести марш 9 травня з прапорами Росії та Радянського союзу. Відразу видно, люди не місцеві. Ні в якому разі не підходьте до них та не реагуйте на провокації з їхньої сторони”, - ще одне повідомлення з спільноти вінничан Вконтакті.
Редакція подзвонила в силові структури з питаннями „Чи справі в місто заїжджають проросійській бойовики?”, „Чи затримали когось із них?” і „Чи перевіряють готелі, як обіцяла, зокрема, спецслужба, на спільній нараді оперативного штубу?”.
В управлінні Служби безпеки України утрималися від будь-яких коментарів. Сказали, що люди багато про що говорять, і вони не бачать необхідності чутки спростовувати. Вирішили промовчати, щоб не провокувати ще більшої паніки?     
А от в міліції розповіли: перевіряють кожне повідомлення про підозрілих людей та працюють в посиленому режимі несення служби. Кажуть, тримають ситуацію під контролем і заспокоюють тим, що інформація про появу бойовиків у Вінниці не підтверджується.   
- По периметру Вінниці, на в’їздах в місто, у повному екіпірування несуть службу працівники міліції. Так сам працюють, їх ніхто не прибирав, блок-пости в районах області, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. – Ми постійно вилучаємо зброю, але не можна сказати, що затримали бойовиків. Вчора, 6 травня, було затримання людей зі зброєю, і сьогодні влучили незначну кількість. Перевіряємо всіх без винятку. Навіть, якщо люди провозять бронежилети чи каси. Це засоби захисту, за них не передбачена кримінальна відповідальність, але всеодно перевіряються такі люди, куди вони їдуть, з якою метою. В тому числі - іноземці.
Нагадаємо, що в міліції з’явився новий телефон для повідомлень „Подільська вежа”. На номери 59-33-36 та (093)937-93-40 правоохоронці просять вінничан оперативно повідомляти про появу на вулицях міста підозрілих осіб спортивної або військової виправки, які розмовляють з акцентом і погано орієнтуються у місті.
- Всі повідомлення, що надходять на „102” та нову лінію „Подільська вежа”, перевіряються, - каже Анна Олійник. - Ми вдячні людям, які зраз такі активні і небайдужі. Вони повідомляють про всі підозри, які в них виникають. Але за півтори доби існування лінії „Подільська вежа” не підтвердилася інформація про заїзд в місто якихось терористів, сепаратистів чи інших підозрілих осіб, які могли би викликати тривогу.
В міліції для прикладу розповіли, що отримали багато повідомлень про заселення в готель „Південний Буг” іногородніх. Виявилося, що масово заселили приїжджих – учасників дитячого фестивалю із супроводжуючими. Всього 150 людей.  
- Ніяких бойовиків там немає. Ця інформація перевірялася, - говорить Анна Олійник.
- А що стосується маршу утрасів, який був анонсований на сьогодні, 7 травня, то наше керівництво і керівництво області зустрічалося з ініціаторами заходу, і питання зняті, - продовжує речниця обласної міліції. - З огляду на події в Україні та напружену ситуацію в області, вирішили відмовитися від будь-яких масових заходів, в тому числі від цієї ходи. І футбольний матч відмінений. Організатори погодилися, що в сьогоднішній ситуації це не доречно.
 

Коментарі (25)
  • Anonymous

    «У нас нет цели воевать в Украине, но нам не безразлично, что происходит в этой стране. Мы хотим помочь украинскому народу, укрепить с ним дружеские отношения. Важно, чтобы украинские власти прекратили насилие над мирным населением юго-востока Украины. Карательными акциями они ничего не добьются. С народом надо уметь разговаривать и принимать решения, учитывая его мнение, а не действовать слепо под указку Запада.»
  • Anonymous

    Рамзан Кадыров попросил Арсена Авакова успокоиться Глава Чечни опубликовал обращение на своей странице в Instagram. Рамзан Кадыров написал открытое письмо – ответ на слухи о том, что чеченцы приехали на Украину и скрытно борются против новых киевских властей: – Никаких чеченских батальонов на Украине нет. Свои карательные операции в Славянске правящая хунта пытается списать на наличие среди защитников города чеченских батальонов. Это абсурд! Если бы они там были, уверяю вас, те, кто делает подобные заявления, давно бежали бы не только из Славянска, но даже из Киева, которым, по сути, они и не управляют. В своем обращении Кадыров обращается лично к назначенному нелегитимным парламентом министру внутренних дел Украины Арсену Авакову: – Прошу успокоиться Арсена Авакова и других, видящих в каждом смуглом человеке чеченца и вздрагивающих, произнося это слово. Если человек смуглый, это не значит, что он обязательно чеченец. Надо было бы ему знать, что чеченцы есть и голубоглазые, и светловолосые, и рыжие. По словам главы Чечни, он намерен заключить соглашение с новыми властями Славянска: – Я дал поручение главе Грозного Зауру Хизриеву посетить Славянск и встретиться с руководством для заключения соглашения о городах-побратимах. В Чечне десятки тысяч добровольцев готовы помочь тем, над кем издеваются фашиствующие молодчики, чью кровь проливают незаконные власти Киева. И если чеченцы действительно зайдут в Славянск и другие города, вы увидите, как оттуда побегут такие, как Аваков, и не смогут остановиться даже на западной границе Украины.
  • Anonymous

    Чье бы мычало, а его бы молчало. У самого руки по локти в крови. Причем как русских, так и чеченцев. Интересно куда этот чмырь будет рвать когти, когда пахан в кремле рухнет?
  • Anonymous

    У колорадов уже и град есть? Ну капец! Мирные жители, нечего сказать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корон тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up