«Вінницькі комунальні підприємства мають шанс на справжню публічність – все залежить від міської ради»

21 травня у Вінниці відбувся семінар «Реформа управління та інструменти контролю за діяльністю комунальних підприємств», який проводився за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні у партнерстві з Центром громадської активності "Результат".

Під час семінару експерт Інституту Політичної Освіти, Тарас Случик, розповів учасникам про новації в законодавстві, які передбачають, що КП зобов’язані оприлюднювати на веб-сайті ради всі свої річні та квартальні фінансові звіти, принципи формування винагороди керівнику підприємства,  звіти за результатами аудиторської перевірки, перелік послуг та багато іншого. Проте зараз комунальні підприємства Вінницькоїміської ради вперто ігнорують ці норми Господарського кодексу України.


 

Іван Лукеря, член ради Реанімаційного пакету реформ, презентував готові пакети рішень для міських рад щодо створення наглядових рад в комунальних підприємствах. Також розповів про особливості проведення конкурсу на посаду керівників підприємств громади в місті Києві.

Учасники семінару – громадські активісти та журналісти – високо оцінили рівень наданої експертами інформації та рекомендацій щодо реформування комунальної галузі міста. Так, Регеша Олена – координатор проектів Центру громадської активності "Результат" розповіла про кроки, які зробили громадські активісти Вінниці у цьому напрямку: «ГО «Філософія Серця» та Центр громадської активності «Результат» внесли до міської ради пропозицію щодо затвердження Порядку інформування про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради. Наразі проект документу опрацьований робочою групою, до складу якої ввійшли ініціатори проекту рішення, депутати та чиновники міської ради. Планується, що його затвердять на засіданні виконавчого комітету вже цього тижня. Ми щиро вдячні нашим експертам, які допомогли нам випрацювати подальший план реформування діяльності комунальних підприємств Вінниці.»

За підсумками семінару, Тарас Случик, коментуючи ситуацію з комунальними підприємствами Вінницької міської ради зазначив: «Вінницькі комунальні підприємства мають шанс на справжню публічність – все залежить від міського голови та депутатського корпусу. Важливо дати старт утворенню наглядових рад у Вінницьких КП та залучити до цього процесу громадськість. Інші міста вже або запроваджують наглядові ради, або міські голови публічно оголосили про початок процесу утворення нових колегіальних органів управління в підприємствах громади. Зокрема, Чернівці та Тернопіль ухвалили відповідні рішення, а Хмельницький та Львів розпочали розробку відповідних проектів рішень».

За додатковою інформацією звертайтесь до:

Регеши Олени, [email protected]

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up