Книжно-кавові посиденьки

Був період, як я познайомилась з Юлею Білик. Вона тоді написала в редакцію «Амбітна Пані»… Так зав»язалось тепле знайомство, в якому є і навчання в вінницькому IHUB, і перший фото експеримент у MyLook_ua, і повчальні посиденьки за моєю кавою і її чаєм. Юля багато читає. А так як люблю читати і я, у нас зійшлись «планети» і бажання робити творчі читацькі вечори.  Перший, в якійсь мірі експериментальний, в колі найближчих, пройшов в кав»ярні  Starvin Coffee.  

Як все було – ділиться враженнями та емоціями Юлія Білик, шаленна книгоманка:

«Прочитана книга - це ще одне життя у подарунок!  Тому виникла ідея організувати у нашому місті вечори читання. Це заходи, де читають та обговорюють книги, збираються цікаво провести час із різними людьми, поділитися враженнями від прочитаного і почути, що читають інші. Може, подискутувати на різні теми. Такі заходи давно проводяться у різних містах: Києві, Львові, Одесі. Вечір, де за дві години можна прослухати книгу та обговорити її. Я дуже хочу, щоб і наші книголюби мали можливість відвідати такі події. Кожна розказана історія обов»язково знайде свого слухача і буде комусь цікава. Адже розповідати, передавати знання -  це традиція, обмін досвідом.

Перша зустріч відбулася між книголюбами у місці, яке стало ідеальним доповненням до купки наших книжок – кав»ярня Starvin Coffee. Погодьтесь, що кава і книга – ідеальне поєднання. Хтось розповідав про останні прочитані книги, інші – про письменників, які зачепили на все життя. Весь час поверталися до думки, що книги змінюють людей і змінюють життя. І після того, як ти щось дізнався, ти вже не можеш бути таким, як раніше. Тобі обов»язково треба з тим жити. Звісно, краще, якщо це буде щось приємне і позитивне. Тим не менше, у книгах закладено багато життєвого досвіду і мудрості, які так необхідні у житті. Так от, обговорили багато чого, не поглиблюючись у деталі, а саме:

Оксана Кришталева "Смак грибної юшки" – можна розібрати по цитатам, легка і ненав»язлива. Книгу можна використати  як проміжну між серйозним чтивом.

«Бог ніколи не моргає». Бретт Регіна – 50 уроків життя від мами, журналіста, та людини, яка бореться із раком. Хоча вона розрахова на людей з іншим менталітетом та мисленням, адже автор американка, та, незважаючи на це, автор вчить бачити незвичайні речі у буденному житті. Ви зумієте знаходити приводи для радощів і щастя. Легкі, буденні, звичайні, іноді смішні речі, навчать жити по новому. Особлибо рекомендована схильним до депресій особам, як засіб для підняття життєвого настрою. Найбільше запам»яталося: Ніхто, крім тебе, не несе відповідальності за твоє щастя.Отож живіть на повну і творіть своє щастя!»

Багато говорили про Муракамі, Винниченка, Вінграновського, Ліну Костенко та Ремарка. Ну куди ж без Ремарка? І хоча його книги не всім довподоби за рахунок певної важкості описуваних речей та уроки, які він дає у своїх книгах просто неоціненні. Ми підвели підсумок, що така література теж потрібна, вона дає більше зрозуміти життя, цінувати його, жити повноцінно, незважаючи на те, що відбувається навкруги.

Згадували про казки для дітей та дорослих і прийшли до висновку, що деякі книги краще читати в певну пору року, загорнувшись млинчиком у плед, тихо посьорбуючи чай із м»ятою.

Не могли залишити поза увагою бестселер «До зустрічі з тобою». Тим паче, що фільм за цією книгою уже давно в прокаті. На сторінках цієї книги постійно відбуваються речі, які занурюють тебе у глибокі роздуми з приводу цінності людського життя, його можливостей, про жарти долі, боротьбу життя за життя. Вчинки інших можуть впливати і на нас, особливо, коли вчинки інших завдають певної шкоди… Книга просто викидає зі звичної буденності і занурює у цілковито інший обмежений, болючий, нудний і одноманітний світ квадриплегіка. Його небажанням жити і приймати себе таким, небажанням вчитися жити новим життям. Ми ніколи не зрозуміємо, бодай на 50% того, що відчувають люди з обмеженими можливостями. Тим не менше, книга все ж таки про кохання …. І наступного разу обговоримо і книгу, і фільм. Буде цікаво дізнатися, що все ж таки краще…»

Такі зустрічі проходитимуть постійно.  Говоритимемо про прочитане, побачене, серйозне і не дуже. То буде розвивати комунікативні навики, знайомити з людьми і книгами, книгами і людьми. Отак, з кавою.

Пишіть, коли бажаєте доєднатись: http://goo.gl/forms/2AGAPTuSuKZHDRe22

Книжно-кавові посиденьки

Був період, як я познайомилась з Юлею Білик. Вона тоді написала в редакцію «Амбітна Пані»… Так зав»язалось тепле знайомство,...

Соціальний проект "Діти, куди вас подіти"

Я виховую семилітню донечку: допитливу, енергійну, часом непосидючу і часто бажаючу вивчати все й одразу. Працюючи в соціальних...

Одеситка Олена Павлова розповіла вінничанкам про важливість жіночої політики

Дуже колоритна і високо-інтелектуальна одеситка Олена Павлова сьогодні приїздила в Вінницю, аби в рамках школи вінницької...

Благодійний проект «Місто матерів: захищаємо найдорожче»

Колись я у доньки, як вона ще була зовсім манюнькою, запитала, скільки у неї ручок. Вона відповіла, що дві:"Щоб однієї триматися...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up