Благодійний проект «Місто матерів: захищаємо найдорожче»

Колись я у доньки, як вона ще була зовсім манюнькою, запитала, скільки у неї ручок. Вона відповіла, що дві:"Щоб однієї триматися за маму, другою за папу". Я, як мама, відповідальна за її цінності, реалізовані мрії, мотивацію і комфортне сприйняття себе такою, якою вона є. Певно тому участь в рамках проекту «Місто матерів: захищаємо найдорожче» стала потрібною і пізнавальною. То була, як завше, затишна та тепла розмова про те, як за нас тримаються наші діти, смачна кава і щасливі материнські сльози. Спілкувались про материнство, про те, як важливо убезпечити життя матерів, аби ті могли виховувати здорових та щасливих дітей.

Благодійний проект  «Місто матерів» започаткований МБФ «Без кордонів» за ініціативи президента фонду Павлової Олени, багатодітної мами, а тому перша зустріч вінницьких мам з проектом розпочалась чутливим листом Олени:

Добрий день, матусі, мамулі, мами, неньки,  найрідніші для своїх дітей люди на землі.

Мені важко спокійно говорити про усі свої проекти, адже вони – плоди мого серця та моєї фантазії, моїх мрій та натхнення. Але про проект «Місто матерів» мені говорити найважче.

Можливо тому, що це мій перший дорослий проект. Він про дорослі мрії. Ми мріємо вирости, стати дорослими, мріємо про те, скільки в нас буде дітей. Мріємо про це маленькими дівчатами, граючись ляльками, пупсами, ведмедиками та зайчиками.

Та коли ми виростаємо, коли у нас з’являються такі кохані та такі довгоочікувані  діти —  ми мріємо, щоб у них все було добре, щоб вони не хворіли, їх не ображали, ми мріємо про безпечний світ для них. І ми дуже рідко здогадуємось  про те, що їхній безпечний світ – це передусім ми.

І що лише щасливі та захищені мами можуть створити такий світ для своїх дітей. Я розкажу вам одну притчу, про щасливу маму.

Жила-була бідна єврейська сім’я. Дітей було багато, а грошей мало. Бідна мати важко працювала – готувала, прала, прибирала і … зривалась на дітей, голосно нарікала на таке життя. Втомившись від усього, пішла за порадою до рабина: як стати хорошою матір’ю? Вийшла від нього задумлива. З тих пір її наче підмінили.

Ні, грошей у сім’ї не додалося. І діти слухнянішими не стали. Але тепер мама не сварила їх, а з обличчя її не сходила привітна посмішка. Раз на тиждень вона йшла на базар, а повернувшись, на весь вечір закривалася в кімнаті. Одного разу діти порушили заборону і зазирнули в мамину кімнату. Вона сиділа за столом і … пила чай з солодким цимесом!

«Мама, що ти робиш? А як же ми? »- обурились діти.
«Ша, діти! – відповіла жінка – Я роблю вам щасливу маму! »

Так от, чому ми почали з Вас проект по захисту мам?

Зараз буде найважче для мене – мій особистий досвід, і хай він стане вам у нагоді.

Я росла без мами з 8 років. Виховувала нас бабуся. Пенсія по втраті годувальника становила по 45 карбованців  на мене і на брата. В порівнянні з бабусиною мінімальною у 32  карбованці — це було дещо, що дозволяло нам виживати, але не більше. Радянські часи , коли зарплата складала 120 карбованців середньому по місту Вінниці. Скажімо, чорний хліб по 18 копійок буханець, 3 копійки булочка, 3,6 карбованці —  пачка вершкового масла, ну, тобто можна було прожити.

12 років тому я втратила чоловіка. І на моїх трьох дітей вже не було окремі пенсії, а була одна, мінімальна. Зараз вона становить 1550 грн.  На трьох. Звичайно, ми вижили. І зараз мої діти вже дорослі і самостійні. Але я подумала кілька років тому – я єдиний захист, який у них є. І моя мрійлива і творча натура не може бути виправданням тому, що вони можуть залишитись без захисту, якщо мене з ними не буде.

Ми не любимо говорити про втрати, про хвороби, про смерть. Ми, як те курча з мультика «робимо лисиці темно», закриваючи очі собі. Я розпочала цей проект під егідою МБФ «Без кордонів»  та в співпраці з найкращими страховими кампаніями світу тому,  що я хочу допомогти кожній мамі, яка виховує дітей зрозуміти як вберегти саму себе від хвороб та бідної старості, як дати дітям старт у життя, чому захистити себе так само важливо, як і захистити своїх дітей.

Давайте зробимо нашим дітям здорових, захищених, щасливих мам.  Захистіть найдорожче, що є у ваших дітей – своє життя та здоров’я.

Фото: Таня Петрова
Модератор: Марина Прісняк, ГО «ЧАС.ОПИС»
Спікери: Олена Кулик, MetLife і Оксана Мельник, БФ «Родинний-дім»

________________________

Опис проекту «Місто матерів» та правила участі в ньому

Благодійний проект  «Місто матерів» започаткований МБФ «Без кордонів» за ініціативи президента фонду Павлової Олени, багатодітної мами.

Хто має право взяти участь у проекті?
Будь яка жінка, яка самотужки виховує одну чи більше дитину.
Як стати учасницею проекту?
1) Написати заяву на ім’я президента фонду та надати копії документів (паспорт, свідоцтво про народження дітей, інші документи за потребою)

2) Зустрітися с представником страхової кампанії та обрати вид страхування, який вам найбільше подобається або підходить

Книжно-кавові посиденьки

Був період, як я познайомилась з Юлею Білик. Вона тоді написала в редакцію «Амбітна Пані»… Так зав»язалось тепле знайомство,...

Соціальний проект "Діти, куди вас подіти"

Я виховую семилітню донечку: допитливу, енергійну, часом непосидючу і часто бажаючу вивчати все й одразу. Працюючи в соціальних...

Одеситка Олена Павлова розповіла вінничанкам про важливість жіночої політики

Дуже колоритна і високо-інтелектуальна одеситка Олена Павлова сьогодні приїздила в Вінницю, аби в рамках школи вінницької...

Благодійний проект «Місто матерів: захищаємо найдорожче»

Колись я у доньки, як вона ще була зовсім манюнькою, запитала, скільки у неї ручок. Вона відповіла, що дві:"Щоб однієї триматися...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up