Допомагаємо тим, хто повернувся

На Немирівщину продовжують повертатись демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО. Прибувши додому, вони намагаються подолати стрес, позбутися негативу та повернутися до нормального ритму життя. Допомогти демобілізованим відновити трудову діяльність, а також надати низку соціальних послуг, взялися фахівці Немирівського районного центру зайнятості.

Нещодавно у Немирівському центрі зайнятості провели інформаційний захід для військовослужбовців та учасників антитерористичної операції за участю заступника голови Немирівської райдержадміністрації Петра Бугакова, представників державних структур, громадських організацій та волонтерів, які опікуються проблемами цієї категорії громадян.

Для військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, актуальні численні питання. Це оформлення статусу учасника бойових дій, виплата матеріальної допомоги, призначення пільг.  Учасники заходу отримали поради та почули відповіді на ці запитання від представників: громадської організації «Немирівська організація ветеранів АТО»; Немирівської районної спілки ветеранів війни в Афганістані; Немирівської Ради ветеранів ВВв; Немирівського районного військового комісаріату.

Директор центру зайнятості Людмила Мельник поінформувала присутніх щодо працевлаштування, професійної підготовки та підвищення кваліфікації, отримання одноразової допомоги по безробіттю, участі в громадських та тимчасових роботах. Начальник управління соціального захисту населення Немирівської РДА Іван Дзюбак розповів про безоплатне одержання ліків, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, знижок на житлово-комунальні послуги, безоплатний проїзд усіма видами транспорту загального користування. Про медичне обстеження та реабілітацію почули учасники АТО від заступника головного лікаря ДП «Клінічний санаторій «Авангард» Володимира Кілівніка. Про отримання земельних ділянок – від заступника начальника  відділу держземагенства у Немирівському районі Миколи Хавруцького. Про здійснення соціального супроводу розповів директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Катерина Марценюк.

Іноді психологічні травми можуть бути більш небезпечні, ніж травми фізичні. Багато бійців повертаються із зони АТО з величезним багажем психологічних переживань, зміною стилю поведінки до війни, що безпосередньо пов'язано з бойовими рефлексами, які вони придбали в результаті небезпечних для життя ситуацій.

За допомогу в організації та проведені даного заходу хочеться подякувати методисту психологічної служби району комунального закладу «Районний методичний кабінет» Наталії Назаренко та волонтеру педагогу-організатору Немирівської школи-інтернату  Валентині Вечірко.

В заході взяли участь 24 учасники АТО. Всі вони отримали роздатковий матеріал: телефони для отримання консультативної допомоги особам, які постраждали під час виконання обов’язків АТО; рекомендації сім’ям бійців АТО. 

Коментарі (0)

На Немирівщину продовжують повертатись демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО. Прибувши додому, вони намагаються...

У Вінниці оновили "Дошку пошани" обласної служби зайнятості

27 жовтня 2015 року у Вінницькій обласній службі зайнятості відбулося відкриття оновленої «Дошки пошани» обласної служби...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up