Чи вдасться нам бути як…

Ранок свіжий, прохолодний. Повз мене проїхав швейцарський трамвай, долинув запах свіжозвареної кави з сусіднього кафе і я згадала свою недавню подорож до Швейцарії. Одразу захотілось опинитись в країні де щирі, відкриті, працьовиті і найголовніше – активні люди будують країну для себе і своїх дітей! Вони організовують себе самі, поважають себе, вміють захищати себе та свої права. Мене вразило (з огляду на нашу вітчизняну дійсність) те, що практично двічі на місяць там відбувається ЧЕСНИЙ референдум з питань, які хвилюють швейцарців. Люди не байдужі до того, що їх оточує, чим живе їхня громада і вся країна в цілому. Вони дійсно керують життям своєї країни, а, значить і своїм!

Чесно кажучи, я також хочу, щоб ми могли організовувати себе, не тоді коли вже все погано і накипіло, замість постійного діалогу і вирішення проблем братись за зброю. Хочеться, щоб ми довіряли один одному. Адже як на мене основна проблема в тому, що ми перестали це робити – довіряти один одному. Ми не вміємо контролювати тих людей, яким довіряємо свою долю, долю наших дітей і нашої країни. Ми свято віримо їхнім обіцянкам, свято віримо в те, що вони їх виконають, завтра проснемось і сонце засяє якось не так, а по новому. Ми звикли чекати допомоги з… чи від… Не усвідомлюючи, що крім нас ніхто не навчить наших дітей першим крокам, не здасть екзамен, не виоре нашу землю, не підніме економіку. Ми звикли чекати чогось від когось… І тим самим постійно розчаровуємось. Так як чогось від когось не буває!

Я знаю настав той час коли мої земляки почали змінюватись, але це потрібно робити постійно. Потрібно не боятись власних цікавих ідей, не боятись втілювати їх у життя. Я вірю в те що ми зможемо побудувати нову Україну, сильнішу, але не силою а духовністю. Піднімемо з колін її економіку, а для цього ми повинні згуртуватись. Підтримувати один одного. І почати нарешті ДІЯТИ. Але не силою, не зброєю, а розумом і працею!

Я хочу як і всі мої друзі іти зранку на роботу чи ввечері з роботи і бачити усміхнених людей. Людей які дійсно вірять в свою країну і своїм лідерам. Сьогодні надзвичайно важкий час для країни. Майдан, революція, Крим, Росія. Але я вірю моя країна і мій народ зможе вистояти і перемогти. Бо ми - сила! Ми це довели, але в нас ще живе невіра і невпевненість, ми зупиняємось на пів кроці, ми чекаємо, «що держава все знає і повинна нам все дати». Але ж держава – це МИ. То ж почнімо кожен з себе, змінімо своє сприйняття речей, і це має надихнути  нас на зміни, дасть можливість вирішити ті завдання, які ми ставимо перед собою.

Ось така у мене сьогодні Швейцарія-Україна  була в думках.           

Ми повинні бути небайдужими, активними та цілеспрямованими. Я вірю в нас.

 

Коментарі (0)
  • Anonymous

    Девочка, надо не рассуждать на тему морали, а думать как родину защитить в трудный момент. А тебе и еще и о том, как замолить грехи о пребывании в партии зла. Она принесла нам море горя слез и испытаний. Вам должно быть стыдно вместе с нами. Ваш однопартиец.

Минулого тижня відвідала деякі райони нашої області. І мимоволі долучалась до розмов про теперішню ситуацію в країні. Окрім...

Ранок свіжий, прохолодний. Повз мене проїхав швейцарський трамвай, долинув запах свіжозвареної кави з сусіднього кафе і я...

Сьогодні я образилась на сестру... Образилась лише тому, що переповнена своїми амбіціями, дуже різко зреагувала на ...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up