У Жмеринці поховали Леоніда Полянського, одного з "Небесної сотні"

У Жмеринці поховали Леоніда Полянського, одного з "Небесної сотні"
«На нас наступають, передзвоню пізніше…» - Це були останні слова Леоніда Полянського, які він сказав у телефонній розмові з братом Георгієм. Вбитого 37-річного Леоніда Полянського поховали у неділю 23 лютого на його батьківщині у Жмеринці

Залізничника Леоніда Полянського в останню дорогу проводжало понад тисяча людей. Попереду несли портрет, багатометровий державний прапор і поминальний вінок з написом на стрічці великими літерами «ГЕРОЙ». Від його будинку і до центру міста декілька кілометрів. Весь цей шлях труну несли на руках. У колоні раз-по-раз звучали слова «Герой! Герой!», «Слава Україні», «Герої не вмирають!». Панахида за вбитим на Майдані пройшла у католицькому храмі міста.

У довідці судмедексперта зазначено, що смерть настала від кульового поранення в груди. Сталося це у четвер 20 лютого. У той день брат вбитого майданівця Георгій повернувся із заробітків з Росії. Одразу набрав телефон Леоніда. 

- Ми зовсім недовго розмовляли, - каже Георгій. - Я дуже просив його, щоб був обережним. Казав, що хочу побачитися, бо за час відсутності засумував за ним. І раптом чую Льоня каже: «Брат, на нас наступають, я передзвоню пізніше».

Друзі, знайомі, колеги по роботі розповідають, що Леонід був дуже щирою людиною. Допомагав кожному, хто звертався до нього. Голова профкому колійної машинної станції Жмеринської залізниці Світлана Рачинчук згадує, яким  беручким був Леонід  у роботі. Він мав світлу і чисту душу віруючої людини. 

5 січня найменшій донечці Леноніда Олені виповнилося вісім років. Батько приніс їй у подарунок омріяний планшет. Дитина довго плакала, коли дізналася про загибель татуся. 

- Хто мене тепер навчить їздити на велосипеді? – схлипувала Оленка. Її заспокоювали, що є сестрички, дідусь (мама зараз на заробітках за кордоном).

- Мені з вами страшно вчитися, а з татом я нічого і нікого не боюся.

 

Коментарі (2)
  • Anonymous

    СВЕТЛАЯ ПАМЯТЬ ПОГИБШИМ ГЕРОЯМ УКРАИНЫ
  • Anonymous

    Герои невмирають,светлая память ему и небесной сотне!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up