Знахідка дня: Додаток для перевірки якості повітря у місті

Знахідка дня: Додаток для перевірки якості повітря у місті

Додаток AirVisual вимірює індекс якості повітря. Дані постійно оновлюються. У програмі можна побачити рейтинг найбільш забруднених місць, або роздивитись світову карту забруднення.

У Вінниці з 18 жовтня – смог і задимлення повітря. Причинами стали тепла погода та паління листя. У Центральній геофізичній обсерваторії імені Срезневського переконують, що концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишаються у своїх звичайних параметрах.

Додаток AirVisual вимірює індекс якості повітря у місті – назву можна ввести вручну чи надати доступ до локації через телефон. Через AirVisual можна простежити якість повітря по області чи навіть регіонах світу – додаток працює у вигляді мапи світу з даними, які постійно оновлюються. Наприклад, на Ладижині станом на 11:10 індекс становить 83, а в Пекіні – 156. У розділі Ranking можна побачити світовий рейтинг міст, у яких найвищим та найнижчим рівнем забруднення повітря.

У додатку поки немає повноцінної підтримки української. Найкраще він працює на англійській мові. Російський мовний пакет перекладений поки на половину.

Відео дня

Як зрозуміти, де повітря чисте, а де ні?

AirVisual показує різні рівні забруднення повітря: зеленим позначають нормальний індекс повітря, від червоного до фіолетового – райони з високим рівнем забруднення, який є загрозою для організму людини.

Рівні якості повітря

  • ЗЕЛЕНИЙ: 0-50 ЗАДОВІЛЬНИЙ

Якість повітря задовільна і не несе жодного ризику. Рекомендується провітрювати приміщення.

  • 51-100 ПОМІРНИЙ

Чутливі люди повинні уникати активного відпочинку, оскільки це може викликати загострення респіраторних хвороб.

  • 101-150 НЕЗДОРОВИЙ ДЛЯ ЧУТЛИВИХ ГРУП

Ризик отримати подразнення слизових оболонок та дихання не лише у чутливих.

  • 151-200 НЕЗДОРОВИЙ

Підвищена ймовірність несприятливих наслідків та загострення проблем із серцем та легенями, особливо серед чутливих груп.

  • 201-300 ДУЖЕ НЕЗДОРОВИЙ

Усі групи людей матимуть помітні симптоми від якості повітря. Чутливі групи відчуватимуть знижену витривалість під час фізичної активності. Їм рекомендують залишатися у приміщенні.

  • 310-500 НЕБЕЗПЕЧНИЙ

Високий ризик сильного подразнення слизових оболонок та загострення симптомів, які можуть призвести до інших захворювань. Кожен повинен залишатися у приміщенні та уникати фізичних вправ.

Додаток для андроїд можна завантажити тут. Також, можна відвідати сайт AirVisual, він має схожий функціонал.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Без Имени

  • Без Имени

    Користуюсь іншим додатком Windy Там не тільки якість повітря можна подивитись...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up