«Зараз у доньки 100-відсотковий зір»: як нічні лінзи можуть допомогти очам вашої дитини (Новини компаній)

«Зараз у доньки 100-відсотковий зір»: як нічні лінзи можуть допомогти очам вашої дитини (Новини компаній)
фото з інтернету

Поки ваша дитина буде спати, її зір буде покращуватися. А на ранок він буде 100-відсотковим.

Припустимо, що у вашої дитини поганий зір і ви хотіли б це виправити. Лікар радить вам почати носити окуляри, але дитина навідріз відмовляється їх одягати. Фахівець говорить, що допомогти можуть і контактні лінзи, але ваша дитина веде активний спосіб життя, тому є небезпека травмувати око. Ви пробуєте апаратне лікування, але воно потребує чималих коштів та часу. Врешті, до лазерної корекції зору ваша дитина ще не доросла. На щастя, існує більш простий та дієвий спосіб зберегти зір — він називається ортокератологія. Про цей інноваційний метод нічної корекції зору нам розказати фахівці «Подільського центру зору».

Якщо говорити простими словами, то ортокератологія — це використання нічних лінз. Поки ваша дитина буде спати, лінзи змінюватимуть передню поверхню її рогівки таким чином, що весь наступний день у неї буде ідеальний зір. Наступної ночі вона знову одягне лінзи і впродовж дня матиме 100-відсотковий зір. Так буде повторюватися постійно.

— Унікальність орто-лінз в тому, що для досягнення максимального ефекту вони не потребують додаткових методів корекції зору, наприклад, окулярів. Людина одягає їх перед сном, спить, а знімаючи їх ранком має ідеальний зір, — розповідає лікарка-офтальмолог «Подільського центру зору» Вікторія Балинська. — Як у дітей, так і у дорослих пацієнтів перші два тижні може відчуватися легкий дискомфорт в очах, але потім це проходить і лінзи стають майже непомітним.

Нічні лінзи добре підходять людям зі слабким і середнім ступенем короткозорості. Також їх можна використовувати для корекції рогівкового астигматизму та далекозорості. Лінзи дозволені для використання з 6-річного віку. Ефект орто-лінз — тимчасовий, через це їх потрібно одягати щодня перед сном. Ортокератологіяне може вилікувати короткозорість, але вона зупиняє її прогресування і стабілізує зір.

Після припинення користування орто-лінзами можна переходити на носіння окулярів або контактних лінз, а також проводити лазерну корекцію зору. Численні дослідження показали, що результати лазерної корекції у пацієнтів, які тривалий час користувалися ортокератологічними лінзами не відрізняються від результатів пацієнтів, які носили окуляри. Ми попросили кількох людей з власного досвіду розказати про переваги та недоліки орто-лінз.

Олена, мати Валерії (10 років)

— На медогляді перед першим класом лікарі виявили, що донька має проблеми з зором. Дитині заборонили дивитися телевізор і користуватися комп’ютером. Згодом направили на апаратне лікування, виписали краплі і окуляри, але ефекту ніякого не було. З часом ми звернулися до клініки, нас прийняв лікар, який пояснив, що апаратне лікування і заміна окулярів у нашому випадку не дадуть результатів. Тому ми вирішили спробувати нічні лінзи.

Їх ми носимо вже дев’ятий місяць. Покращення відчули одразу. Зараз у доньки 100-відсотковий зір. У неї немає застережень від перегляду телевізору або користування смартфоном. Ми вже добре адаптувалися до цих лінз, тому від них отримуємо лише користь.

Наталія (26 років)

— Вперше про нічні лінзи я почула на консультації лікаря. Якщо чесно, спочатку я не дуже хотіла ними користуватися, адже щодня доводилося їх знімати та одягати назад, а це було незручно за часом. Також десь два тижні пішло на те, щоб звикнути до них, але ефект був того вартий. Коли я вранці знімала лінзи, мій зір значно покращувався. Іноді ефект міг тривати і кілька днів. Орто-лінзи я носила впродовж року, а потім без проблем зробила лазерну корекцію зору.

Алла, мати Артема (13 років)

— В десять років, через велике навантаження на очі, у сина почався спазм акомодації. Ми звернулися до районної лікарні: йому виписали вітаміни, краплі, робили спеціальні вправи, і за якийсь час зір відновлювався до 100%. Так було впродовж 1,5 роки. Потім це перестало допомагати і ми поїхали до  клініки, де нам діагностували короткозорість легкого ступеня.

Нам запропонували кілька варіантів, які могли б допомогти нам краще бачити. Зупинитися вирішили на нічних лінзах. Покращення відчули вже в перші дні, тому дуже задоволені своїм вибором. Восени минулого року ми поновили контракт і сину підібрали вже другу пару лінз. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up