«Викликайте таксі і повертайтеся додому». Жінці з підтвердженим COVID-19 відмовили в госпіталізації

«Викликайте таксі і повертайтеся додому». Жінці з підтвердженим COVID-19 відмовили в госпіталізації
  • Пенсіонерку з підтвердженим коронавірусом та високою температурою відмовилися госпіталізувати в лікарню.
  • Черговий лікар ввечері після огляду запропонував пацієнтці та її родичам викликати таксі й повертатися додому.
  • Ми дізналися, що сталося в Барській лікарні

У редакцію «20 хвилин» звернувся В’ячеслав Римарчук і повідомив, що його матір похилого віку відмовилися класти в лікарню. Чоловік розповідає, що вчора, 16 березня, сімейний лікар матері порадив викликати «швидку» і терміново госпіталізуватися, адже в жінки тривалий час трималася висока температура та погане самопочуття.

 — Сімейний лікар нам сказав викликати швидку, бо інакше не приймуть. О сьомій вечора я їх викликаю, уточнюю чи буде бригада, сказали, що приїдуть. Через годину телефоную до мами в село (воно розташоване в 30 км від Бару) і вона говорить, що медики так і не приїхали, — розповідає В’ячеслав.  — Ми з дружиною зібралися і приїхали в Бар до лікарні. Там стояло три вільних карети, захожу туди і мені повідомляють, що є одна «ковідна» бригада, яка тільки що здала хворого. Я телефоную знову у «швидку», нагадую, що з села Попівці надходив виклик. Питаю, чого не відправляють до матері лікарів, а вони відказують, що нема вільних машин. А я ж саме біля них стою.

В’ячеслав розповідає, що на той момент бригада медиків була повністю вдягнута і готова виїжджати до його матері, однак виклик їм так і не надходив впродовж півгодини.

Відео дня

— Стояв водій, лікарка стояла в комбінезоні з планшетом, а виклику як не було так і нема. Ми ще кілька разів дзвонили туди на станцію, а там кидали слухавку. Лише через півгодини вони нарешті дали виклик, медики поїхали до мами, привезли в лікарню, — каже В’ячеслав. — Це було о пів на одинадцяту вечора, мама зателефонувала, сказала, що їй зробили ПЛР-тест і рентген, коронавірус в неї підтвердився. Температура була 38.5. їй дали пігулку «Парацетамолу», який вона вирвала.

Через кілька хвилин після розмови з сином, матір знову зателефонувала В’ячеславу і повідомила, що її відправляють додому.

— Одинадцята вечора. Черговий лікар каже, що з такими симптомами в лікарню не кладуть. Питаю, а які треба ще симптоми для госпіталізації, якщо ковід підтверджений і в мами висока температура. Мені сказали, що якийсь там кисень не такий, як треба. І ще додав, що в них в лікарні зранку має бути комісія і вони отримають штраф, якщо покладуть маму в лікарню. Ввечері опису вони зробити не могли, сказали, що зранку буде готовий, — Ну, коротше кажучи, я запропонував лишити маму в лікарні на ніч, щоб їй збили температуру, прокапали, а зранку буде висновок і вони б  вирішили госпіталізувати її чи ні. Але ні, об одинадцятій вечора вони мені кажуть, щоб ми забирали її додому. Я кажу, що в неї ковід, на це лікар відповів, що нічого страшного – лікарі з цим працюють і не хворіють, то й з нами нічого не буде. А не хочете, то викликайте таксі. Вони завели їй вчора історію хвороби і при мамі порвали, витурили нас з лікарні.

На ранок стан жінки погіршився, В’ячеслав розповідає, що температура не спадає, а натомість з’явився сепсис. У висновку ж зазначено, що Валентина Іванівна негайно має бути госпіталізована. В’ячеслав зазначає, що прийняти її в лікарню готові були в Шаргороді, потрібне лиш направлення від сімейного лікаря.

—Зранку сьогодні була заминка через направлення від сімейного, бо в селі не було світла і він не міг його виписати. Ми вже звернулися до головного лікаря Барської лікарні, нам сказали, що можна потім буде привезти документ, — сказав В’ячеслав.

Що кажуть у лікарні?

Заступниця головного лікаря по медичній частині КМП Барської міської лікарні Наталія Брова підтвердила, що родина звернулася по допомогу в лікарню у зв’язку з тим, що в жінки кілька днів була підвищена температура. Лікарка зазначає, що пацієнтку оглянув черговий лікар, але показів до госпіталізації не виявив.

— Її оглянув черговий лікар і вони хотіли госпіталізуватися. Але для цього мають бути покази: сепарація нижча 93-ти, температура, яка тримається понад тиждень і не збивається більше, ніж на градус, частота дихання або більше 30-ти або менше 10-ти. Сатурація в жінки була 95-96, а стан середньої важкості. Оскільки наше відділення перезавантажене і зі 125 ліжок заповнені 130, а подекуди і 136, ми госпіталізуємо тільки важких хворих, які потребують цілодобового нагляду та кисневої терапії. Оскільки ця жінка не потребувала ні того, ні того їй дали рекомендації  і відправили додому. Ковід справді підтверджений, але на шпиталізацію це не впливає.

Наталя Брова зазначає, що жінку все ж поклали в лікарню.

— Син звернувся до мене, оскільки виникла конфліктна ситуація за проханням родичів ми поклали жінку в інфекційне відділення. Стан на момент госпіталізації був середньої ступені важкості. — вони викликали швидку, але вона невчасно туди приїхала. Хоч я до того відношення не маю, можу зазначити, що на екстренку зараз впало так само велике навантаження і вони їздять на всі виклики. Але загалом сину пацієнтки було не до снаги сидіти в черзі. Але ви ж розумієте, пацієнти поступають постійно і їх приймають в порядку черги і залежно від важкості стану.

Читайте також:

Інша сторона медалі. Водій, що збив студентку на «Урожаї», розповів свою версію подій

Збив студентку на переході і хотів зам'яти справу за 5000 гривень: про «тиху» аварію біля Урожаю


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (103)
  • Наталья Стасенко

    Вот из-за таких истерияек потом нету мест для пациентов, которым нужееюн кислород и стационар. И возмим мы сатурацию 80 в Могилев-Подольский. А люди с 99-97 лежат в городе, пьют свой парацетамол и требуют аб в вену
  • Іван Лемещак

    Шановні от взяти так брудом медпрацівників поливати усі мають.
    А ви четаєте покази до госпіталізації хворих із covid 19!
  • Руслана Матеуш

    Маму ніхто непокидав ми навпаки приклами мксимум зусиль для її лікування. А Ви всі розумні що пишуть про відрошення до матері,то будь ласка думайте що пишете. Ми з чоловіком наражаючи і себе на небезпеку провели в лікарні дві доби,щоб добитись госпіталізації свекрухи. Якби її мажна було лікувати дома,то ми б так і робили,моя мама в даний час теж з пневмонією,але тест негативний,вона лікується дома,я їй ставлю уколи 2р.на добу,в неї не такий стан як у свекрухи. А якщо сімейний лікар порадив роспіталізацію,бо їй в будь який час може стати гірше,то про яке лікування дома Ви всі пишете. Повірте,не дай Бог нікому переживати щось подібне. А наші барські врачі,це просто жах. Не всі звичайно,але декілька можу виділить і Мельник С.П. входить в це число. Якби в карман запхали з тисячу гривень,то все було б Ок. А так,як не сатурація в нормі,то вже місця наче немає. Хоча історія хвороби була заведенна,але в результаті при нас медсестра її порвала....

    Читач68 reply Руслана Матеуш

    То чому не дали грошей лікарю. Тим більше що ви знаєте таксу 1000грн(з ваших слів).це ж ваша рідня у важкому стані. Чи не такий вже й важкий стан, якщо тисячу давати.
  • Елена Касимова

    Люди добрі в нас в м.Бар не лікарня а дурдом,я кожен раз як зтикаюся з нашими лікарями то шкодую що ходила відстаювати нашу лікарню.Таке враження що наші лікарі призвані довести хворого до летального стану.А на рахунок аналізів відкрили на територіі три платних лабораторіі і аналізи тільки в платні лабораторіі а безкоштовно це тільки в випадку як будеш померати а те що в людини температура 38,5 10 суток то ідіть в часну лабораторію робити аналізи а сімейний лікар тільки по телефону буде виписувати гадання на кофейні гущі-давайте попробуємо те або те.Люди добрі а де обстеження, де ті гроші які ходять за пацієнтом чи ті гроші бігають тільки за лікарами.Щоб потрапити до ендокринолога то геть не можливо,лікара не має а запитуєш в медсестри коли буде то вона кричить наче скажена таке враження що вона не вміє розмовляти(приходьте і запитуйте кожного дня )Цукри кожного дня 13-14 а назначення нікому зробити.В мене запитання навіщо така лікарня,навіщо ми іі відстаювали,щоб нас топтали і гнобили,щоб нас не рахували за людей?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up