Збив студентку на переході і хотів зам'яти справу за 5000 гривень: про «тиху» аварію біля Урожаю

Збив студентку на переході і хотів зам'яти справу за 5000 гривень: про «тиху» аварію біля Урожаю
  • Першого лютого 17-річна Наталія Скороходова потрапила під автомобіль на пішохідному переході. Водій забрав дівчину до приватної клініки, купив їй знеболювальне і далі просто відвіз до гуртожитку.
  • Унаслідок ДТП Наталія отримала травму хребта і півмісяця лежала у лікарні. А одразу після аварії приватні медики зазначили, що в дівчини просто забій.

В редакцію «20 хвилин» звернулася пенсіонерка Марія Скороходова. Жінка розповіла, що на початку лютого її онука потрапила в аварію, сильно травмувалася і тепер потребує лікування. За словами жінки, водій, який збив студентку, відповідальності уникає і допомагати фінансово не хоче.

— Внучка зі своєю подружкою переходили біля «Урожаю» дорогу, купили воду в бутлях і поверталися в гуртожиток. Було зелене світло для пішоходів, всі машини стояли. А десь вирвався цей чоловік і збив мою дитину, — розповідає Марія Артемівна. — Він запхав дитину в машину, повіз до приватних лікарів, там зробили якісь аналізи і медичне заключення свідчило про те, що зі здоров’ям все добре, травм немає.

Врешті, як каже бабуся, чоловік купив дівчинці знеболювальне та відвіз її назад у гуртожиток.

Відео дня
Стоп-кадр з відео аварії. Дівчина іде через дорогу пішохідним переходом
У правому верхньому кутку стоп-кадру видно світлофор для автомобілістів, на якому горить червоний
Після того, як водій збив дівчину, він її забрав у машину і повіз до приватного лікаря

5000 гривень під розписку

Поліцію на місце аварії не викликали, як не повідомили і родину Наталії. Про те, що сталося, в сім’ї дізналися згодом, коли дівчинка приїхала додому. Врешті матері та бабусі Наталії вдалося роздобути відео ДТП та знайти контакти чоловіка, який її збив.

— Дитина приїхала додому вся синя, ноги сині, стан паршивий, тіло затерпає, — згадує Марія Артемівна. — Ми поїхали до лікаря, дізнатися, що з дитиною, а нам сказали, що це забій такий. Потім ми дізналися, хто збив дитину. Два тижні чекали, що кривдник нам якось допоможе лікувати дівчинку. Я плакала, просила, він дав мені 5 тисяч гривень під розписку на лікування дитини. Це мала сума, але я взяла ці гроші і ми повезли Наташу в Київський Охматдит. Там з’ясували, що в неї перелом.

Вона зазначає, що столичні лікарі порекомендували дівчині постільний режим, лікувальні масажі та спеціальний корсет, який потрібно носити протягом трьох місяців. Однак він занадто дорогий і родина не може дозволити собі його придбати. А чоловік, який збив Наталію, на контакт не йде.

— Після повернення додому дівчинку шпиталізували в Липовецьку лікарню, там вона пролежала два тижні. В лікарняній палаті зустрічала повноліття. Тим часом ми написали заяву в поліцію, — каже Марія Артемівна. — На лікування онуки грошей знайти не можемо. Корсет коштує від 6 до 13 тисяч гривень, це дуже великі гроші. Нам пропонували допомогу з медколеджу, але Наталія відмовилася від цього. Вона як дізналася, було стільки сліз… Їй ще й допомога психолога потрібна, вона після аварії зовсім замкнулася в собі.

Що каже водій та приватний лікар

Ми вирішили дізнатися, що розповість водій, який збив дівчинку. Спершу він довго не піднімав слухавку, а коли врешті вдалося почути його голос, сталася несподіванка. Як тільки чоловік почув, що його турбує журналістка, одразу зрозумів з якого питання телефонують.

«А, я зрозумів. Це по Скороходовій. Я думаю, нам треба буде якось поговорити. Тільки я зараз не можу, давайте через півгодини», — сказав Петро Загороднюк.

Через півгодини телефон уже був поза зоною досяжності, а потім — лише гудки.  

Схожа ситуація виникла і з лікарем, який оглядав дівчинку одразу після аварії. Він сказав, що на лікарняному, захворів на коронавірус і говорити зможе лише після одужання — зараз, мовляв, йому не до цього.

Пропонуємо переглянути відеозапис з вуличної камери спостереження, що зафіксувала момент аварії:

Як лікували дівчинку в Липовці

Нам вдалося поспілкуватися з дитячою лікаркою фізіотерапевткою Русланою Поліщук. Два тижні Наталія була під її спостереженням. Лікарка підтвердила, що отримала рекомендації з Охматдиту щодо масажів та корсету.  

— В дівчинки компресійний перелом хребта, їй потрібно спостерігатися в травматолога та сімейного лікування. Лікування було консервативне і здебільшого йдеться про постільний режим. Ми проводили масажі, магніти, лікувальну фізкультуру я не призначала, оскільки травма була недавно і в такому випадку дуже легко нашкодити пацієнту. Корсет їй призначала не я, тому не можу сказати наскільки він доцільний, — розповіла Руслана Поліщук.

Лікарка також сказала, що Наталія має вроджену патологію, в неї вражена центральна нервова система, в анамнезі — ДЦП.  

— Зараз дівчинка ходить самостійно, є незначні порушення ходи, але вона самодостатня, вона розумашечка. Можу сказати лише хороше про неї та її стан, як фізичний, так і психологічний. Вчиться вона дистанційно. Ми також проводили консультації з психологом і посттравматичного синдрому в неї не виявили, — наголосила Руслана Поліщук. — На мою думку, їй необхідний постільний режим на твердій поверхні, якщо немає спеціального матрацу, можна використовувати щит, як в старі добрі часи. Ортопедичний матрац може коштувати кілька тисяч гривень, а щит можна збити безкоштовно. Дівчинку потрібно періодично оглядати в терапевта та сімейного лікаря. 

Для тих, хто бажає допомогти дівчині грошима на лікування та реабілітацію після ДТП, маємо її реквізити: 5168 7453 0354 5732 (ПриватБанк), Скороходова Наталія Сергіївна.


Читайте також:

«Азартні ігри поряд з райвідділком». У Гайсині журналісти закрили гральний заклад

«Приїхали аж вісім екіпажів поліції». Як і чому у вінницькому барі вилучили весь алкоголь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ludmila Andrianova

    Все це я пережила.Не викликали поліцію,бо я не могла,мене в травмпунк завезла.швидка.Перевізник приїхав слідом і домовився з лікарями.Накололи знеболюючого.А вже потім зробила КТ.Переломи ребро,отримував хребта,забої і гематоми .Корсет,знеболюючі.Тепер язви шлунку і болі в хребті. І не копійки допомоги.Визивайте поліцію,коли таке трапляється.Перевізник 110 маршруту в Житомирі,це про вас.

    Наталі Скороходова reply Ludmila Andrianova

    Ludmila Andrianova співчуваю, хто не вкусив той і не знає тої болі😓
  • Вадим Кирильчук

    Ви забули, що в дівчини ДЦП. ОВна не може миттєво зреагувати на дорожню обставини... І сміятися з цього...
  • Ольга Мозгова

    Скороходова , як виявилось , не так скоро ходить ))

    Max Fireline reply Ольга Мозгова

    Довго думала, щоб таке написати ?
    Придурошна, їй Богу
  • Vladimir Shinkarenko

    Водій звичайно ще той поц.... Але я не втомлююсь всім казати - переходячи дорогу на зелений сигнал світлофора, треба дивитися на дорогу,а не світлофор! Ще не зафіксовано випадків,щоб світлофор збив людину...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up