Інша сторона медалі. Водій, що збив студентку на «Урожаї», розповів свою версію подій

Інша сторона медалі. Водій, що збив студентку на «Урожаї», розповів свою версію подій
Стоп-кадри з моменту ДТП на Урожаї
  • ДТП за участю пішохода на «Урожаї» сталася 1-го лютого. Водій збив 17-річну дівчинку, відвіз її до лікаря, а потім дав родині 5 тисяч гривень на обстеження.
  • Родичі дівчини зараз намагаються добитися справедливості та фінансової допомоги від винуватця аварії.
  • Вінничанин Петро Загороднюк пояснює, як все було і зазначає, що відповідальності за скоєне не уникає

Вінницький бізнесмен, власник ТОВ «Наша Ряба» Петро Загороднюк зателефонував журналістці «20 хвилин» через годину після публікації матеріалу про Наталію Скороходову. Дівчину, нагадаємо, збила машина 1 лютого в районі «Урожаю», коли вона на зелений переходила дорогу по пішохідному переходу. Врешті студентка отримала травму і два тижні лежала в лікарні. Тепер потребує реабілітації.  

Коли готувалася перша публікація про це, то водій на прохання автора цієї публікації не відгукнувся — не прокоментував подію та наслідок. А після того, як матеріал з'явився на сайті 20minut.ua, передзвонив. Чоловік все ж вирішив пояснити, що сталося і зазначив: відповідальності за вчинене не уникав, готовий допомагати фінансово збитій ним дівчині, якби не одне але…

— Аварія сталася приблизно о пів на п’яту вечора. Я саме їхав зі сторони Пирогова, повертав на Келецьку. Там горіла зелена стрілочка світлофора. Через погану погоду (а була слизька дорога) я їхав повільно і не встиг переїхати перехрестя. До світлофора доїхав, може, коли дві-три секунди як загорілося зелене світло для пішоходів. Як видно на відео, ця дівчинка різко пішла. Але я її не побачив, відчув за метр, коли ми вдарилися, — розповідає Петро Загороднюк. — Я зачепив її правою стороною машини. Звичайно, одразу зупинився, вискочив з машини. Спитав, чи не переїхав її, сказала, що ні.

Відео дня

Наташа Скороходова сказала водію, що впала і її болить в грудях, згадує Петро Загороднюк. Оскільки вони були неподалік від лікарні імені Пирогова, він і повіз її туди разом з подругою.

— На вулиці заметіль, думаю, не будемо ж ми чекати на «швидку». Раптом щось серйозне? Наташа сама встала з дороги, вони з подружкою самі сіли в машину. Поки ми доїхали, я зателефонував до знайомого лікаря і попросив, щоб він мене дочекався. Дівчинка сама вийшла з машини і дійшла до приймального відділення.

У лікарні під час огляду, як каже водій, Наталія скаржилася на те, що їй важко дихати — є біль в грудях. Тому її направили на КТ.  

— Ми пішли в «Нейромед», він там поруч розташований. Це був вечірній час, черги не було. Я сидів з ними обома, поки чекали, почали спілкуватися, познайомилися. За КТ я заплатив, лікарі зі всіх сторін прослідкували організм, врешті, нам дали диск з заключенням. Потім ми піднялися в торакальне відділення, зробили рентген — вона сама ходила. Лікар подивився рентген, сказав, що травм немає. Повернулися потім до травматолога, він виписав знеболювальне «Кетанов». Потім ми сіли в машину, і я відвіз дівчат додому в гуртожиток. Дав свій номер і тисячу гривень на якісь ліки, в разі необхідності, і ми домовилися, що вона буде мені телефонувати.

Ще в лікарні Петру Загороднюку лікарі пояснювали, що при гострих травмах найперший метод досліджень, який показує травми, — це КТ і рентген, а потім МРТ, якщо раптом на КТ щось не видно. Після аварії минуло два дні і водій вирішив зателефонувати Наталі, аби дізнатися, як її здоров’я.

— Через один день я їй зателефонував, спитав, як справи, — говорить далі водій. — Вони там з дівчатами сміялися, Наташа сказала, що на заняття ходить, але їй важко дихати. Сказала, що нічого не потрібно. Це було 3-го лютого в середу, а в п’ятницю вона поїхала додому. В той же день мені зателефонувала її бабуся, сказала, щоб я приїхав: «Наташа в шоковому стані, лежить і не може рухатися». Я запропонував привезти Наташу у Вінницю на обстеження. Вони відмовилися.

І от 6 лютого Петро Загороднюк збирався їхати до родини Скороходових в Липовець. Саме того дня, каже, в суботу, до нього зателефонував слідчий, повідомив, що був виклик на «швидку» і йому потрібно було написати пояснення, як учаснику ДТП.

— Після обіду поїхав до них додому в станцію Липовець. Я їду і згадую, що цю дівчинку заочно знаю. Колись її бабуся приходила до мене в офіс і просила про допомогу на лікування для онуки. Відтак я не розумію, чому Марія Артемівна говорила, що тільки потім дізналася, хто я такий, ми ж були знайомі…, — говорить чоловік. — Врешті, я приїхав до них і питаю, де Наташа. Вони сказали, що в лікарні в Іллінцях і ще, щоб я дав гроші, аби вони поїхали в Київ на обстеження. Пояснили тим, що у Вінниці їх не вилікують. Години дві я в них просидів, дав їм п’ять тисяч гривень на дорогу та на обстеження. Бабуся написала мені розписку, що взяла гроші на лікування онуки. Попередньо ми домовилися, що після обстеження в Києві будемо на зв’язку і в разі необхідності я, звичайно, допоможу фінансово.

Дивний висновок лікарів?

Чоловік зазначив, що того ж вечора сказав бабусі та матері Наталії, що хоче навідати дівчинку в лікарні. Родичі ж у відповідь нібито сполохалися і заборонили це робити. Петру Загороднюку видалося це підозрілим, і у Вінниці він з'ясував, що швидка дійсно приїздила на виклик, але Наталку нікуди не госпіталізували.

— В понеділок вони мали їхати в Київ, але поїхали аж через тиждень. 15-го лютого мама Наташі мені скинула копію МРТ, сказала, що зараз дівчинка лежать в Києві у дитячій лікарні на вулиці Богатирській. Сказала, що «Наташа «обколота» наркотиками, завтра має бути операція, перерахуйте нам 20 тисяч на картку», — розповідає Петро Загороднюк. — А я в шоці, бо в «Пироговці» сказали, що все в порядку, а тут операція. Я надіслав цю копію знайомому лікарю-травматологу, щоб він подивився заключення. У висновку було вказано, що там ознаки компресійного перелому. Сказав, що висновок дивний, зазвичай він або є, або немає. Коли пишеться діагноз, якщо є перелом, то потрібно вказати, якого він ступеню — першого, другого чи третього, чи він свіжий чи давній. Бо якщо колись був перелом, то хребець може бути стиснений. В цьому описі не було конкретики, і тому нічого не зрозуміло.

«Не треба нікуди їхати»

Після того чоловік знову зателефонував до матері Наталії Скороходової, хотів поговорити з лікарем, щоб розуміти наступний план дій — скільки і на що потрібно грошей, що треба везти і так далі.

— Ми з нею поговорили по телефону, вона сказала, що мені їхати нікуди не треба, тільки скинути гроші. Оскільки моя рідна сестра живе в Києві, я пояснив їй ситуацію, попросив під’їхати в лікарню, щоб вона допомогла в разі необхідності. Операція ж має бути, ми не спимо, нервуємося...

За словами Петра Загороднюка, на наступний ранок його сестра відправилася в лікарню і там з’ясувала, що Наталія Скороходава не числиться там, як пацієнтка.

— Тоді ми зателефонували в приймальне відділення, сказали, що з Вінниці потрапила дівчинка в лікарню і ми хочемо провідати її. А у відповідь почули: «немає такої». Ну, думаю, може по швидкій поступила і там поспішали, забули внести її дані. Я знайшов номер завідуючого травматологічного відділення, який теж повідомив, що нікого з компресійним переломом та ще й з Вінниці у його відділенні немає, — каже співрозмовник.

Тоді Петро Загороднюк пішов на крайні заходи: вирішив дізнатися місцезнаходження родини через номер телефону. Він каже: у Києві на той момент їх не було, вони були у селі Росоша Липовецького району.

— Це дивно якось, навіщо мене обманювати? — каже чоловік. — Я хочу допомогти дівчинці, а її від мене ховають. Виходить, що гроші я їй дав на адвоката, а не на діагностику. Тим часом я спілкувався з бабусею, і вона розповідала, що донька з онукою в столиці на лікуванні.

Через цю ситуацію до вінницького підприємця телефонувала і депутатка Ірина Борзова, просила проконтролювати ситуацію і не залишати родину напризволяще.

На що чекає водій?

— Після цього в мене не було бажання спілкуватися, я звернувся до адвоката. Оскільки бабуся написала заяву в поліцію, адвокат сказав, що це дуже добре і все піде в законному руслі, — пояснює Петро Загороднюк. — «Вона просить зараз дати 20 тисяч гривень, через місяць скаже ще 30, а потім ще і ще. Тим паче, що дитина хвора хронічно», — сказав мені адвокат.

Петро Загороднюк зазначив, що компресійний перелом вимагає лежачого положення, сидіти не можна — відтак виникає питання: як дівчинку возили в Київ без спеціального автотранспорту?

— За допомогою вони не зверталися, в лікарні її не лікували і в призначенні з «Охматдиту» не було медикаментозного лікування. Дівчинка лежала просто в Липовецькому санаторії два тижні, — каже водій. — Я в жодному разі не уникаю допомогти. Я зацікавлений в медичній комісії, щоб дійти істини. В мене є копія рентгену та КТ з дня аварії. Заключення з «Охматдиту» не є діагнозом, і щоб дійти якось результату, потрібен диск ще з Києва, але його Скороходові до цих пір не надали слідчому. Фактично, зараз я не допомагаю фінансово, тому що чекаю на результати судово-медичної експертизи.

Консультація адвоката

Чи правильно було возити дівчину по лікарнях і не повідомляти правоохоронців про ДТП з потерпілою? І як потрібно діяти учасникам аварії в такому випадку, як був 1 лютого біля ринку «Урожай»? Про це ми запитали у експерта з правових питань — юриста.  

Вінницький адвокат Євген Кокуца пояснює, якщо в аварії є постраждалі, то на місце події обов’язково потрібно викликати поліцію. 

— Коли водій йде на зустріч і не ухиляється від відповідальності, намагається допомогти постраждалому — це вже пом’якшує ситуацію. Якщо потрапляє в аварію пішохід, він теж, щоб захистити себе, має викликати поліцію на місце скоєння ДТП та «швидку» в разі, якщо це необхідно. В ході цього поліція відкриває провадження, розслідує справу, — сказав він.

 

Читайте також: 

Збив студентку на переході і хотів зам'яти справу за 5000 гривень: про «тиху» аварію біля Урожаю

Смертельна аварія на Зодчих. Двох хлопців від удару викинуло з «БМВ» на дорогу

У Вінниці прощалися з Олександром Іноземцевим, який загинув у ДТП на Зодчих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (196)
  • Linka Kartinka

    Здоров'я дівчинки на сьогодняшній день, з причини перелому гребців,з попереднім її діагнозом, напевно теж потрібно враховувати і чи дійсно там був перелом на час дтп, чи застарілі проблеми хвороби дитини.
    😊P.S. Матуся мала необережність надати цю інформацію.

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=269790237915060&id=100046522574188
    Приблизно так, благають про допомогу та фінансову підтримку "справжні матусі", виставляючи у своїх постах усі призначення лікарів, діагнози та чеки з проплатами.  

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Запрошення було приємним та й разом несподіваним для нас:"Приїзжайте тоді, коли нас вдома немає"...🤔

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта ну і, шановна Аріночка, я вам скажу більше))), ви ж живете одна від одної не настільки далеко, так що вам простіше, і є можливість навідувати їх кожного дня.😉

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта ну і......Чому ж вона не надасть тих доказових документів тут, що засвідчують перелом у дівчинки тут, для людей, у яких вона публічно просить допомогу про справедливе прояснення цієї ситуації???
         ЯКЩО ДОКАЗИ У "МАТІНКИ" Є, НЕ ВЖЕ ТАК ВАЖКО ЗРОБИТИ ЇХ ФОТО, І ТУТ УСІМ НАМ ЗАКРИТИ РОТИ????? А то, як тільки  тут люди почали вимагати доказів, мама зникла і затихла🤔🤔🤔
    P.S. Був не один її власний пост, і НЕ В ОДНОМУ вона не надала тих доказів. ЧОМУ????????

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта а те, що в них вже зараз немає виходу, як "грати на публіку, і показувати "липові" довідки, у цьому вже нехай розбирається суд!!!
    🤔Чи ви ще хочете тут доказати те, що й місцеві Ілінецькі лікарі обманюють пресу???

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта 😊"приїзжайте тоді, коли нас вдома немає!"

    Linka Kartinka reply Linka Kartinka

    Аріна Шурта нами теж було запропоновано до них приїхати та поспілкуватися і побачити все на власні очі, але відповідь була такою....

    Аріна Шурта reply Linka Kartinka

    Linka Kartinka Ми мали змогу поспілкуватись з родиною потерпілих. Запитали чи можна приїхати нам з колегами до них, нам було не відмовлено. Ми через де кілька годин провідали потерпілу. Дівчинка лежала на спеціальному ортопедичному матраці( придбала мама його), в корсеті (також придбала мама його,від якого в дівчинки  зявляються ранки, але мама змащує спеціальним кремом від ран).Дівчинка трималась добре, хоч в очах її видно було біль, сльози...Мама надала всі документи, які засвідчуюють що в Наталії справді є перелом, що находилась в лікарні де її лікували.При спілкуванні ми замітили дівчинка пила знеболюючі.довго ми спілкувались, і тут в Наталії (потерпілої) починається сильна біль. Мама викликала швидку, приїхали досить швидко. Дівчинці вкололи внутри венно знеболюючі. Так що хто хоче дійсно провідати потерпілу і родину вони відкриті для спілкування. Ніхто дитину не ховає. ))) Ні прояку суму мова не йшлась в наших розмовах. Хоч як ми з колегами провокували їх на цю розмову, лише що потрібно лікувати, і як полегшити біль дитині. PS:так що хто хоче провідати потерпілу, я надіюсь вам буде не відмовлено.
  • Наталия Ната

    На відео чітко видно, що водій винен
    Добре, що дівчинка немає пошкоджень серйозних, але, якщо чесно, могли б дати більше ніж тисячу), хоча б морального відшкодування.

    Linka Kartinka reply Наталия Ната

    Наталия Ната то не мама, то- "напівфабрикат мами!!!"
    Бо мама, то є - св'яте!  А ця, за ради коштів, пішла по всіх трупах, і дійшла до того, що цим принизила гідність своєї 18-річної дочки, з цим розголосом ці дитині жити усе життя.
    Дуже шкода дівчинку, що виховувалась у такій родині. Але я надіюсь, що дівчинка не прийме матусені  шахрайські вчинки за урок, що так можна жити і на такому можна заробляти.

    Наталия Ната reply Наталия Ната

    Linka Kartinka ну мама, то окрема історія.... Дивна поведінка.

    Linka Kartinka reply Наталия Ната

    Наталия Ната читайте уважно пост, там не одною тисячою все обішлось))), і надавалась би допомога і лікування надалі, якби водієві надали можливість бачити дівчинку на власні очі і мати можливість спілкуватись з лікарем, який її лікував.
    Але у матусі вислів "усе підкупив", "дочки та сини" його захищають, усіх він "залякав", а вона бідна та нещасна нічого ж не хоче, крім "гроші на карту". Цікава позиція, чи не так???
  • Олег Каськов

    Ця "турботлива матуся" вже починає чистити коментарі. Бо немає відповідей на "незручні" запитання. Симптоматичненько...

    Linka Kartinka reply Олег Каськов

    Вона на початку нашого спілкування сама себе видала..... тиждень бігала по всім по лікарням, шукала притулку дитині з переломом хребта, бо лікарі усі ( вибачте) дурні, відмовляли у госпіталізації дитини. Теж Загороднюк залякав😂😂😂

    Linka Kartinka reply Олег Каськов

    Олег Каськов вона багато чого не знає і не розуміє. Її  ще й не завадило б граматики повчитися та тактики спілкування з людьми, якщо вже всунуть носа но спілкування. А то як "зечка" необразована, вискочила на публіку і несе свій не вихонаний набір слів обзиваючи та проклинаючи людей, якщо тільки висловлюєшся не для її вигоди

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Linka Kartinka вона не знає одного-ВСІ коментарі,які були написані тут,залишаються на шпальтах "20 хвилин". І звідти вона їх не видалить,хіба що місцеві модератори...

    Linka Kartinka reply Олег Каськов

    Олег Каськов оооо, да, все на що вона здібна,  шкода що вона його видалити не може, як це робила раніше з попередніми постами.😊Вона надіялась, що тут сидять дурні люди, а вона одана розумна, розкаже свою брехню, та й получить людську підтримку. Не тут той так))) Засунуло язик в одне місце.....
    У пресі її не підтримали та допомоги не надали, пішла напевно вже на телебачення правди для своїх брехнів шукати ( у попередніх постах лякала нею).
    А те, що вона видаляє, її не допоможе вже, кому потрібно, то все збережено відразу.😉
  • Олег Каськов

    Виникає кілька запитань? По перше, чому до редакції звернулася саме бабуся потерпілої? По друге чому саме зараз а не тоді,коли було здійснене ДТП,на початку лютого? Чому саме до редакції,а не до правоохоронних органів? І,до речі,а як звати маму потерпілої? Бо і в першому,і в другому дописі,крім потерпілої Наталі Скороходової, згадується лише її "бабуся Марія Артемівна". А особа,яка,вибачте,відга... намагається щось довести,під іменем "Наталі Скороходова", явно не потерпіла... Хто це,чергова аферистка?

    Linka Kartinka reply Олег Каськов

    Олег Каськов так, це дійсно чергова АФЕРИСТКА!!! Я мала можливість з нею вести переписку до того моменту, поки вона не зрозуміла,  що я її не вигідна,  тому що вимагала доказів підтверження лікарів)))
    Наталі Скороходова, це є насправді сама "турботлива матуся" і дівчинка теж Наталя Скороходова, ну і бабуся теж Марія Артемівна Скороходова.🙄
    Допоки матуся робила вигляд по догляду за дитиною і строчила свої брехливі пости, бабуся ганяла по усім інстанціями у пошуках правди на бік свої афери, а там  вимагали доказів, і номера не проходили....таким чином вона дійшла й до "20 minut", в надії на те, що хоть тут зроблять розголос і будут вже збирати для них гроші на карту усім містом. Але, їм знову не пощастило....Їх розкусили, та щей прейдеться нести за це кримінальну відповідальність,  бо за розповсюдження неправдивої інформації)))  приниження людської гідності))) та вимагання коштів )))- є кримінальна відповідальність. Якось так....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up