«Припиніть свавілля та знущання» Священники МП написали звернення до вінницької влади

«Припиніть свавілля та знущання» Священники МП написали звернення до вінницької влади

Священики УПЦ Московського патріархату збирались у Вінниці, щоб прийняти «резолюцію» до влади. Вимагають дотримуватись законів України, не втручатись у церковні справи та припинити свавілля і знущання над віруючими. Якщо дискримінація продовжиться - обіцяють висловити недовіру не лише місцевій, але й центральній владі.

Зібрання представників вінницьких єпархій проходило сьогодні, 4 січня, у недобудованому храмі Стрітення Господнього у Вінниці.  За словами Митрополита УПЦ МП Тульчинського та Брацлавського Іонофана (Анатолій Єлецьких) питання на зібранні стояло одне – «Як жити далі?»

- Ми одностайно констатували, що порушується конституція України, щодо релігійних організацій до якої належить наша Вінницька єпархія УПЦ. Це ми зафіксували у нашому зверненні до всіх гілок влади у Вінницькій області. Просимо припинити свавілля, припинити знущання над віруючими УПЦ в нашій області.

Священнослужитель кілька разів наголосив, що на його думку зараз в Україні відбувається «етноцид віруючих за релігійно-конфесійною ознакою». За його словами, голова облдержадміністрації Валерій Коровій до цього часу не знайшов часу для зустрічі із новопризначеним архієпископом Вінницьким та Барським Варсонофієм.

Відео дня

- Варсанофій просився, але йому було відказано на підставі того, що пан Коровій зайнятий, - розповідає Археєпископ Іонофан. – Це неповага до митрополита Онуфрія, який призначав його сюди разом із священним синодом нашої церкви і не відповідає законодавству про рівність всіх перед законом.

За словами митрополита, у разі продовження дискримінації церкви священнослужителі вирішили знову зібратись н спільне зібрання і висловлять недовіру, як місцевій державній владі а й всій центральній владі в Україні.

Священник також зазначив, що захоплення храмів Московського патріархату відбувались через «сходи». Представники церкви їх не визнають і будуть відстоювати свої права у судовому порядку.

За кілька годин після завершення прес-конференції батюшки пройшлись центром Вінниці протестною ходою. В руках тримали плакати: «Наша церква УПЦ», «Вінниччина за Блаженнішого Онуфрія» та «Припиніть гоніння на канонічну церкву». Дорогою співали церковні пісні, зупинялись біля міської ради, ОДА та Спасо-Преображенського кафедрального собору. Хода завершилась на території Свято-Вознесенської церкви (неподалік «Книжки»).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (133)
  • Наталія Шахова

    ПІДТРИМУЮ!!! ВИМАГАЮ УВЛАДИ! ПРИПИНІТЬ СВАВІЛЛЯ ТА ЗНУЩАННЯ!!!
  • Жорасий

    чемодан вокзал Рассея!!!
    а пропагандувати масковию кожен раз коли люди в церкві просили не робити цього було не ганьбою? не свавіллям було будувати маєтки за гроші вірян? не свавіллям їздити на мерседесах за гроші вірян?  не ганьбаж кричати "це все моє" зачиняючи двері храму і не прислухатись до вірян які хочуть нормально перейти до  єдиної помісної?
    невже не зрозуміло що йде процесс того що мало початись ще купу років тому? Бог єдиний! невже так тяжко розтлумачити собі і своїм вірянам що нова церква (не Бог) це тільки те що було втрачено 100 років по тому...це те втрачене "НОВЕ" до чого ми повинні повернутись!  Зупиніться , огляніться ...подивіться як Ви, шановні представники московського патріархату, стали маріонетками Москви ...вас дуже шкода, надія ж поки що є!

    Вася reply Жорасий

    Ех, Жорасіку-телесіку!

    Вважаєш, що скінив дітсадок та став розумним?

    Поміняй в своєму коменті "масковію" на "ато", попів на "наших олігархів"  - і нічого не зміниться..

    Не там шукаєш

    Next reply Жорасий

    10000%
  • Next

    Дивіться, як було тоді, і як зараз...

    Вася reply Next

    Тобто, Петро йде комуняцькім шляхом?

    Next reply Вася

    Я тобі показав як було, і як є зараз, невже тобі не видно різниці?????

    Вася reply Next

    Погано бачу... Нпавно зара краще. Той Леонід не їздав за томасом, не лизав руки попам.. ВОни його боялись, а не він

    Next reply Вася

    Намасти очки вазелином, але-ж ти вася...

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Быдляк, что и требовалось доказать.

    Іван reply Задунайский Торонтуй

    Тарантуй а слабо вийти на Соборну щоб я . на твоє . якщо ти в Вінниці а не бот.

    Задунайский Торонтуй reply Іван

    Я в Торонто. Приезжай, тебе тут все объяснят.

    Солодка Вата reply Задунайский Торонтуй

    Торонто? Какое Торонто?! 😂 Ты животное фермы кремлеботов! 😂 Займись своей рАссийской сранью, раб кремлевской хунты!

    Задунайский Торонтуй reply Солодка Вата

    Провинция Онтарио, Канада. Нравится как звучит, житель села?

    Кушай свою сладкую вату, это круто у таких как ты.

    Вася reply Солодка Вата

    Уточнити - а є різниця раба кремлю та жополаза українського?

    (Хтів написати жополиз, а вийшло навіть точніше)
  • Пачо Руссо

    Бог є любов,Він любить усіх незалежно від нації і ділити ,по якимось людським міркам неможна .А якщо ділять ,то це комусь потрібно,чи не для ворожнечі.

    Василь:) reply Пачо Руссо

    Повтори: Святійша церква України. І не забувай!

    Задунайский Торонтуй reply Василь:)

    СЦУ!

    бгг)

    Солодка Вата reply Задунайский Торонтуй

    Торонтуй, сразу видно что ты с педорахи! 😂 Тема дефикации и туалета это духовные скрепы православных пе.. сов рАссии! Снова тебе кадыровская бутылка лишнюю хромосому в скрепе прижала, скрепонос с фашистской рАссии?! 😂

    Вася reply Василь:)

    Та до чого церква. Церква невинна. Тітушки почнуть воювати з  Московською.

    За що? Самі н е знають. Хворі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up