Священики Московського патріархату пройшли центром Вінниці протестною ходою (ОНОВЛЕНО)

Священики Московського патріархату пройшли центром Вінниці протестною ходою (ОНОВЛЕНО)
  • Близько сотні священиків УПЦ МП, або як тепер називається церква - РПЦУ, пікетували Вінницьку облдержадміністрацію та міську раду.
  • Заявляли про «утиски» та порушення прав Московського патріархату. Хода припинилася на території Свято-Вознесенської церкви.

Близько сотні священиків УПЦ МП, або як тепер називається церква — РПЦУ, пікетували Вінницьку облдержадміністрацію та міську раду. Заявляли про «утиски» та порушення прав Московського патріархату.

Хода припинилася на території Свято-Вознесенської церкви (неподалік «Книжки»). Під час ходи Соборною попи влаштували «пікет» на майдані Незалежності. На плакатах були написи: «Наша церква УПЦ», «Вінниччина за Блаженнішого Онуфрія» та «Припиніть гоніння на канонічну церкву». Дорогою церковні служителі співали пісні.

Священики говорили, що будівлю Свято-Преображенського собору вважають такою, що належать їм. Усе це дійство супроводжувала два екіпажі поліції.

Відео дня

Сьогодні, 4 січня, відбулася координаційна рада архиєреїв трьох єпархій Тульчинської і Брацлавської (Іонафан), Могилів-Подільської й Шаргородської (Агапіт) та Вінницької та Барської (Варсонофій).

Після цієї Координаційної ради вони передали голові ОДА Валерію Коровію листа про те, що на думку священиків Московського патріархату, у Вінницькій області є порушення конституційного законодавства.

— Ми сьогодні ходили до обласної Ради, — каже Володимир Ліванчук, настоятель Покровського храму Хмільника. — За нашу канонічну церкву. Потім ходили на могилку до митрополита Макарія, який прослужив більше 20-ти років тут. Але нам закрили собор, щоб ми не могли підійти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (392)
  • Оксана Білоус

    Такої ситуації не виникло б,  якби церква МП під час Майдану відспівувала тих, хто загинув.Жодний священник не був присутній на похованнях (маю на увазі МП), коли ж люди приносили в церкву записки помолитись "за всіх вбитих на майдані", то їх не приймали, пояснюючи, що Москва заборонила відспівувати таких.Невже це правильно?
  • Next

    "На сьогодні митрополитом Київським і всієї України є Епіфаній. Маючи канонічне визнання Константинополя, владика Онуфрій має титул ТІЛЬКИ митрополита РПЦ в Україні"

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Бусурманский филиал без права голоса. Продались туркам козачки.

    Зы. Козаки пишут спасибо турецкому султану за томас.
  • Тетяна Бондарь

    Головне залишитись людьми!!!
    Бог Один, що в костелі, що в УПЦ що в РПЦ.

    Людмила Волинець reply Тетяна Бондарь

    Бог один, Танюша! Намісники на землі різні.

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Та за власну думку!!

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan спасибі за дискут ;) ♥

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Для этого дан человеку разум, что бы найти истиную Веру!
    Ответьте на свой вопрос и скажите где истинная Вера - у мусульман, католиков, или будистов...?!
    Князь Владимир выбрал Православие и объяснил почему и многие другие тоже и я рада, что православная и знаю, что истина Вера - это православие (настоящее каноническое) и горько, от того, что Веру попирают и людей вводят в заблуждение, тех кто не знает истории Церкви, предания святых отцов и канонов...
    Помоги Господи всем разобраться!

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan тобто в католиків, наприклад, не істинна Віра???

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Есть! Господь дал нам через апостолов одну истиную Веру, а не сказал молитесь где хотите - разницы нет...

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan путь один!!! Молитва!!! А где.... Разве есть разница?)))

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Бог один и Путь к нему один, а не много!
  • Наталія Шахова

    б
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up