Вінницькі майстри альфа гравіті 20 хвилин виконують вправи у повітрі

Вінницькі майстри альфа гравіті 20 хвилин виконують вправи у повітрі
Вадим Редько може виконувати вправи альфа гравіті на однойменному тренажері протягом 20 хвилин. Хороший показник для початківців – п’ять хвилин

Вінничанин Вадим Редько близько п’яти років займався йогою. Тепер став інструктором із повітряної гімнастики альфа гравіті. Адже зрозумів, що ця система є більш ефективною щодо покращення загальнофізичного стану людини. За словами інструктора, це одночасно гімнастика, йога і силовий тренажер.

Розробив одесит

Тренажер і систему вправ альфа гравіті створив Володимир Єзерський (Одеса). За останні кілька років методика стала дуже популярною в світі.

Вона розроблена на базі давньоруського тренажера правіла. Це розтяжний турнік. Він використовувався для підготовки козаків до військової служби.

– У правілі, окрім статичної системи, використовувалися власна вага людина і додаткові вантажі, які відтягували її. За одну – три хвилини такого висіння із додатковою вагою тіло людини починало «грітися» і отримування незвичні відчуття, – каже Вадим Редько.

Відео дня

На думку Володимира Єзерського, альфа гравіті – система, яка сприяє еволюції руху. Назва складається зі складових – початку (альфа) і гравітації (гравіті). Розробник відзначає, що немає іншої такої системи, яка б дозволила рухатися людині в тримісному просторі і при цьому використовувати навантаження власного тіла.

За словами винахідника, коли дитина починає ходити, знижується її якість фізичної взаємодії з світом. І, як наслідок, знижується пізнавальна діяльність. Якщо ж активізувати можливості опорно-рухового апарату в різних амплітудах, то водночас активізується значно більший потенціал нашого мозку.

Вдома і просто неба

Тренування з альфа графіті можна проводити вдома. Для цього до стелі кріпиться система підвісів для рук і ніг. Такі тренажери є у вільному продажі.

Під час занять просто неба систему можна, приміром, чіпляти до рукоходів на висоті 2,5 метри. Спортсмени відпрацьовують, в залежності від вправ, верхню або нижню частину тулуба.    

– Шляхом гімнастики альфа гравіті можна швидко розслабитися, зняти блоки і пропрацювати всі зв’язки в організмі. Також тут ефективно виконується повна розтяжка. Не часткова, як у бодібілдингу, де відпрацьовуються лише невеликі кути, – каже Вадим Редько. – В організмі людини є фасея. Це тканина, що облягає і з’єднує наші органи, м’язи, кістки і навіть невеликі клітини. Вважається, що сила людини знаходиться саме у фасеї. А саме альфа гравіті слугує тренажером для неї!  

За словами Вадима Редька, найбільш помітний ефект від тренувань – покращення осанки. Людина зі згорбленої стає стрункою, вирівнюється. У неї розкривається грудна клітина та плечі. 

Замість масажу і мануальної терапії

Інструктор пояснює, що у альфа гравіті використовується виключно власна вага людини. Тому складно собі нашкодити (якщо все виконуєш згідно із інструкцією), як це інколи  буває в деяких інших видах спорту.  

Заняття із альфа гравіті триває різний час, в залежності від рівня підготовки. У початківців вони триваліші. Для них більшу увагу приділяють медитації, а вправи роблять м’якими і повільними. Майстри займаються максимум 30 – 45 хвилин.

– За цей час можна якісно пропрацювати все, що необхідно. Через три місяці занять можна вийти на високий рівень, коли за 15  – 20 хвилин на день (зазвичай зранку) виконуєш всі необхідні вправи. Тоді масажист чи мануальний терапевт буде непотрібен. Всі блоки і спазми знімете завдяки роботі на нашому тренажері, – наголошує Вадим Редько.  

20 хвилин у повітрі

Один з найскладніших аспектів у альфа гравіті – на початковому етапі сильно розтягуються пальці, які не пристосовані до непростих захоплень у повітрі.

– Пальці на руках і ногах ми пропрацьовуємо у першу чергу. Вони є продовженням нашої нервової системи. Тому на першому етапі у пальцях є больові відчуття. Але вони звикають за місяць-півтора регулярних тренувань (разів п’ять на тиждень). Тоді починаємо працювати більш ефективно, – пояснює інструктор.  

Вадим Редько на початку занять альфа гравіті міг висіти у повітрі і в цей час виконувати вправи, не опускаючись на землю, не більше двох хвилин.

– Зараз цей проміжок сягає 20 хвилин. А хороший показник для початківців – п’ять хвилин, – каже інструктор.   

Де займатися?

Зайняття із альфа гравіті відбуваються у клубі «Сенсей», на майданчику у школі № 15 і в Лісопарку. Довідки за телефоном: 073-31-54-184 (інструктор альфа гравіті Вадим Редько). Початківці тренуються два – три рази на тиждень.  

– Обмежень за віком чи статтю для початківців немає. У нас навіть займалася пара віком близько 70 років. Можна приходити й молодшокласникам, з семи років. Для кожної вікової групи є спеціальні вправи, які допомагають покращити здоров’я, – каже Вадим Редько.

Альфа графіті рекомендується:

– Тим, у кого є проблеми з здоров'ям, суглобами, хребтом;

– Хто стежить за вагою і фігурою;

– Хто веде малорухомий стиль життя;

– Хто хоче подружитися зі своїм тілом і розвивати силу;

Протипоказань для занять практично немає. Це можуть бути лише свіжі травми або переломи.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up