Каратисти зі всієї країни підвищували кваліфікацію у Вінниці (Новини компаній)

Каратисти зі всієї країни підвищували кваліфікацію у Вінниці (Новини компаній)

Без відпочинку 150 разів віджатися, зробити півсотні віджимань на пальцях, 200 присідань, 150 разів качати прес, стрибати, потрапляти по м’ячику, ходити на руках, робити багато акробатичних елементів, технічних вправ карате і ще провести 20 поєдинків поспіль з різними партнерами. Це не тренування Рембо, а тест на другий дан у 28-й Всеукраїнській зимовій школі з кіокушинкай карате. 

– Головне на дан-тесті – «вижити»! – прокоментував молодий президент Вінницької міської федерації кіокушинкай карате Олександр Вихованець. Він направив на навчання до зимової школи 15 старших учнів і водночас сам здавав на другий дан.

Тренування памяті Олександра Зіновєва

Зимова школа каратистів проходила 1– 4 лютого на базі Вінницького фінансово-економічного університету. На навчання завітали понад 150 учасників з 18 регіонів України. Серед них були і діти, і дорослі, і навіть сенсеї (майстри). Викладав президент національної федерації кіокушинкай карате України, член суддівського комітету Всесвітньої організації Олександр Гончаренко. Він є володарем п’ятого дану, найвищого в країні.

Хвилиною мовчання і традиційними ударами з вигуками «Кіай!» згадали Олександра Зінов’єва – сина віце-президента Вінницької обласної федерації Руслана Зінов’єва.

– Олександр мав успіхи у кіокушинкай карате, на гарному рівні плавав, боксував. Був членом збірної України, виступав на чемпіонаті Європи серед молоді. На кожній школі одне тренування ми присвячуємо його пам’яті, – сказав  Олександр Гончаренко.   

Нові знання і заряд енергії

Серед учасників школи не бракувало дівчат і жінок. Юлія Кожинова (Чернігів) навчає юних каратистів 22 роки. Серед її вихованців є призери Європи, чемпіони України.

– Дізналася багато цікавого, адже дуже давно не відвідувала такої Всеукраїнської школи. Зокрема, про деякі невеликі зміни у техніках, ударах, – розповіла Юлія Кожинова.

Володар третього дану, сенсей Володимир Красносельський (Золочів) приїхав за новими знаннями і водночас входив до комісії з атестації.

– На семінарі корисну інформацію отримують всі – від володарів білого поясу до четвертого дану, – сказав Володимир Красносельський.

Володар третього дану Василь Ляховецький (Нетішин) працює інженером на атомній станції, а у вільний час тренує.

– Завжди привожу учнів атестуватися на старші пояси на такі школи, де збираються спортсмени зі всієї країни. Це заряджає і надихає енергією для подальших занять. А ось атестацію на молодші пояси проводять в кожному клубі, – повідомив Василь Ляховецький.  

Провести 30 боїв поспіль

За підсумками навчання каратисти отримували нові кваліфікаційні ступені, які відображаються або кольоровими учнівськими поясами (кю), або чорними поясами майстрів (дани). Починаючи з шостого кю (загалом їх десять, а перший найвищий) необхідно було проводити й поєдинки.  

Після трьох днів навчання почалися іспити, які тривали близько восьми годин. Їх приймала комісія, складена з володарів третього-четвертого данів.   

Іспити складалися з фізичних вправ і технічних комплексів. Далі на фоні втоми – безперервні поєдинки. Приміром, на третій дан проводили 30 поспіль боїв (тривалістю одна хвилина) з різними суперниками, на другий дан – 20, на перший – 10. Каратист повинен виграти понад половину з них, інакше не отримає свідоцтво про підвищення кваліфікації. І має прийти на перездачу на наступну школу. Причому чим вище ступінь, тим сильніше опоненти бійця. І, приміром, 50-річні каратисти мали перемагати у поєдинках молодь, якщо хочуть підвищити свій рівень.

З історії виду

Штаб-квартира національної федерації національної кіокушинкай карате України знаходиться у Вінниці. Її очолює наш земляк – шихан Олександр Гончаренко, який регулярно проходить навчання в Японії.

– 25 років тому засновник кіокушинкай карате Масутацу Ойяма (помер в 1994 році) призначив мене керівником філії Всесвітньої організації в Україні. Також цього року буде 30 років нашого клубу і 35-річчя моєї інструкторської діяльності, – повідомив Олександр Гончаренко.    

Де займатися?

Кіокушинкай карате в Україні займаються близько п’яти тисяч спортсменів, на Вінниччині – близько 500. Діють осередки обласної федерації в Ладижині, Гайсині, Теплику, Козятині, Калинівці, Бершаді, Шаргороді.

У Вінниці тренування відбуваються на базі шкіл № 5, № 8, № 12, № 18, № 21, вищому професійному училищі № 4 і незабаром – в техліцеї. Довідки за телефоном: 063-617-23-70.

– Моєму сину Олександру карате дало дуже багато. Він міг постояти за себе і вражав своїми бійцівськими навичками навіть під час навчання в Австралії. Взагалі карате дає молоді силу, мужність, волю, формує характер, – сказав віце-президент обласної федерації Руслан Зінов’єв. 

 

         

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up