Конституцію будуть реформувати вінничанини

Конституцію будуть реформувати вінничанини
До комісії, яка має на меті змінити основний закон України, увійде вимушений переселенець з Донбасу - ректор Донецького університету, що наразі розміщений у Вінниці та екс-мер Вінниці.

Мова про учасників, як будуть займатись реформою,  йде у документі, який був оприлюднений на сайті президента України Петра Порошенка.

Роман Гринюк, ректор Донецького національного університету, що наразі базується у Вінниці, увійшов до складу Конституційної комісії.

Цю ж комісію очолить ще один відомий вінничанин - екс-мер Вінниці, а зараз спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Відео дня

Загалом Конституційна комісія складається із українських політиків і фахівців з конституційного права, а також на її засіданнях будуть присутні 13 консультантів та спостерігачів від європейських структур.

Реформа Конституції України є однією з умов мирного врегулювання конфлікту на Сході.

Довідка. Основними напрямками наукових досліджень Романа Гринюка якраз і є конституційне та муніципальне право. Він є автором понад 90 наукових та навчально-методичних праць, серед яких дві особисті монографії - "Правовий статус комунальних підприємств в Україні" та "Ідея правової держави: теоретико-правова модель і практична реалізація".

Також Роман Гринюк є співавтором низки навчальних посібників із конституційного права України, комунального права України, конституційного права зарубіжних країн, правознавства, які отримали гриф Міністерства освіти і науки України. Роман Гринюк неодноразово брав участь у проведенні експертиз законопроектів та проектів інших нормативно-правових актів конституційного характеру, а також на прохання Конституційного Суду України у підготовці доктринальних позицій з питань, щодо яких відкрито конституційні провадження.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up