«Здоров’я» відкриють у жовтні, «СКА» — у 2021 році: ремонт спорткомплексів у Вінниці

«Здоров’я» відкриють у жовтні, «СКА» — у 2021 році: ремонт спорткомплексів у Вінниці
Два об’єкти-довгобуди почали ремонтувати у 2018 році та мали відкрити у жовтні 2020-го. Однак через коронакризу мерія Вінниці скоротила видатки на «СКА», тоді як обласний заклад «Здоров’я» добудували завдяки фінансуванню з державного бюджету
  • У Вінниці є два спорткомплекси, які почали ремонтувати з 2018 року — це «Здоров’я», що на Старому Місті, та «СКА» на Замості.
  • Нещодавно стало відомо, що староміський довгобуд відкриють у жовтні цього року. У жовтні збиралися відкрити й оновлений «СКА», але карантин вніс свої корективи.
  • Розказуємо, скільки витратили на ремонт об’єктів та що там буде.

Днями, перша заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна відзвітувала про інспекцію спортивного комплексу «Здоров’я». Це комунальний заклад, який у власності обласної влади та знаходиться на вулиці Шепеля, 23.

За словами чиновниці, заклад стане єдиним у Вінницькій області центром, який зможе задовольнити потреби спортсменів з інвалідністю та з можливістю проведення реабілітаційних та відновлювальних процедур.

«За проектом, на першому поверсі буде розташований боксерський ринг, а також адміністрація «Інваспорту». На другому поверсі: великий зал із трибунами для ігрових видів спорту — волейбол, баскетбол, футзал, теніс та бадмінтон. Також два окремі зали — тренажерний та для тренування з боротьби. До речі, там зможуть проводити змагання з регбі на візках. Окрім того, тут готуватимуться до паралімпіади вінницькі спортсмени, які вибороли три ліцензії — з паверліфтингу та тхеквондо», — зазначила у своєму дописі Заболотна.

Відео дня

Оновлення закладу триває з 2018 року. Генеральним підрядником по першому і потім другому тендерові обрали товариство «Будівельна компанія «СТАМ». Це підприємство, що займається будівництвом житлових і нежитлових споруд та має 5000 гривень статутного капіталу, протягом трьох років отримало на матеріали й роботи біля 40 мільйонів гривень. 

За словами Наталії Заболотної, підрядник завершить усі роботи в жовтні 2020 року. Також у жовтні 2020-го мала завершитися реконструкція спортивного комплексу «СКА» на Янгеля, 48.

Цей спорткомплекс вже у підпорядкуванні вінницької мерії. У лютому цього року говорили, що реконструкція закладу на фінішній прямій.

— Родзинкою комплексу є 25-метровий басейн, який матиме шість доріжок для плавання. На бетонній чаші басейну маємо ще покласти плитку, замовити сучасні тумби для плавців. Басейн зможе приймати до 300 відвідувачів на добу, — раніше говорив голова комітету з фізичної культури й спорту міськради Сергій Краєвський.

Також чиновник розказав, що разом з басейном будуть відремонтовані ігровий, атлетичний, гімнастичний зали та поставлять тренажери. Спорткомплекс буде доступний для людей з інвалідністю.

— Основна мета комплексу — можливість приймати змагання на рівні чемпіонату України. Приміщення передадуть на баланс Дитячо-юнацької спортивної школи №3, — говорив Краєвський.

За цікавим збігом, спорткомплекс на Замості почали ремонтувати як і «Здоров’я» — у 2018 році. Як писали раніше, генеральним підрядником робіт стало товариство «ТБС-Проф». Для проведення реконструкції проводили два тендери й в обох перемогла ця вінницька компанія.

У рамках першого підряду на реконструкцію «СКА» витратили 23 мільйони гривень. У січні 2020 року в міськраді прозвітували, що будівля готова на 60%. Далі, щоб завершити роботи оголосили другий тендер, на якому «ТБС-Проф» отримали ще 46 мільйонів гривень з міського бюджету.

Однак, коронакриза внесла свої корективи. 

— Планували завершення реконструкції СКА, і до 1 жовтня були повинні закінчитися всі роботи. Але карантин і коронавірус ввів жорсткі корективи й на наші плани. Міський бюджет не доотримав близько 208 мільйонів гривень, тому багато проектів ми були вимушені призупинити. По «СКА» на Янгеля, 48 більшість видатків зняли, але частину грошей залишили, аби там продовжували виконувати внутрішні ремонтні роботи. Маю надію, що у 2021 році зможемо повністю відкрити цей спорткомплекс, — говорив наприкінці липня міський голова Сергій Моргунов.

За інформацією пошуково-аналітичної системи «007» підрядник отримав тільки 11,1 мільйона гривень з 46 мільйонів, запланованих на реконструкцію «СКА».

«Південний Буг», нагадаємо, хочуть переробити у багатофункціональний центр. Що в ньому буде?


Читайте також:

Мега-парковка з міні-сквером. Що є біля нового «Епіцентру» у Вінниці

Музей, амфітеатр та літня сцена: як пропонують облаштувати Замкову гору?

Житло, набережна і причал. Опублікували план перебудови Коріатовичів між двома мостами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nord Kirsten

    Это очень занятно в разгар карантинных мер ремонтировать спорткомплексы, а потом запретить людям даже на улицу выходить. Зато всё дольше послужит, если не пользоваться.
  • Олександр

    щоб ви всрались зі своєю авторизацією!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tomy reply Олександр

    они уже 3 раза обосрались и им всеравно, единсвенный сайт на всю Украину где надо регаться чтобы прочитать статейку )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up