Мега-парковка з міні-сквером. Що є біля нового «Епіцентру» у Вінниці

Мега-парковка з міні-сквером. Що є біля нового «Епіцентру» у Вінниці
Поряд з новим «Епіцентром» запроектували побудову ще одного ТЦ. Це буде багатофункціональний центр з підземним паркінгом на понад 1000 місць
  • Менше ніж рік знадобилося будівельникам, щоб розібрати вінницьку беконку і спорудити на її місці «Епіцентр».
  • Тепер тут сотні місць для стоянки, синій новобуд та одна ялинка за парканом.
  • При цьому на промзони в районі м'ясокомбінату очікують масштабні перетворення, серед яких будівництво ще одного ТЦ, житлові комплекси та офіси. А чи будуть розширяти дороги?

Наприкінці серпня у Вінниці відкрили ще один «Епіцентр». На додачу до того, що на Хмельницькому шосе у вінничан тепер є ще гіпермаркет біля Залізничного вокзалу. 

А саме там, де раніше були корпуси збанкрутілого вінницького м’ясокомбінату, що не працював з 2010 року. Як змінилася ця територія з появою гіпермаркету та що буде далі?

Поле стоянки з однією ялинкою

Будівництво ТЦ тривало близько одного року. У вересні 2019-го, нагадаємо, територію колишнього м'ясокомбінату, що за адресою Батозька, 1 (колишня Кірова - авт.), почали розбирати. Виробнича зона, площею понад 12 гектарів, де був комплекс цехів, обладнання та адмінбудівель, нищилася екскаваторами та вивозилася вантажівками.

Відео дня

За місяць більша частина території вже була «очищена». А під кінець 2019-го сюди стали звозити будматеріали. Навесні вже звели «скелет» ТЦ, а свого фінального обрису споруди отримала в липні.

Там, де раніше височіла напівзруйнована масивна будівля вінницької беконки тепер порожньо.

Бетонний паркан замінили сіткою, і поклали новий асфальт на пішохідній доріжці. Щоправда, ще не по всьому тротуару. 

До ТЦ ведуть кілька проходів та проїздів. І перше, що бачить відвідувач — це «поле» парковки, викладене плиткою.

Посеред «раю» для автомобілістів є й невеличка велостоянка з написом «Наш вибір — велосипед».

Щодо озеленення, то тут є лише ялинка. З правого боку новобуду, який ближче до Залвокзалу, зробили міні-сквер. Там, крім декоративних кущів та лав, стоїть раритет — відремонтований пам’ятник часів СРСР.

І загалом, на цій території є тільки паркомісця, розмітка для проїзду машин, зебра для переходу пішоходів. Та сам «Епіцентр», біля стін якого ще й виставлені товари на продаж.

Буде ще один ТЦ

У фейсбук-спільноті «Urban - Про місто» вінничани називають побудову «Епіцентру» на місці м’ясокомбінату — наймасштабнішою перебудовою та одночасно «фактором», який спричинятиме в майбутньому затори в цьому районі. 

«Я уявляю що там буде. Вузька дорога зараз там і так страшенний трафік. Що не рішення, то біда», — писала Руслана Кравченко.

Раніше директор департаменту архітектури та містобудування Яків Маховський говорив про майбутнє розширення Батозької:

— Усі споруди м'ясокомбінату демонтовані — у нас з'явився шанс розширити вулицю Батозьку, бо в тому районі планується будівництво мосту між вулицями Янгеля і Ватутіна. А ще будуть дві проїзні дороги в бік вулиці Пікуса. Якщо не буде нових шляхів та розширення існуючих доріг, то там будуть суцільні затори, — зазначав Маховський.

Також він говорив, що в рамках Детального плану територій там збудують ще одну споруду — виставковий-багатофункційний центр з підземним паркінгом на 1120 паркомісць.

Отож, «Епіцентр» збудували, а дороги — ні. Чи будуть робити розширення та будівництво нових проїздів? На це питання в прес-службі міськради з посиланням на департамент архітектури відповіли, що нині триває виготовлення технічного завдання для фахівців, які розроблятимуть проект реконструкції вулиці Батозької. 

— Технічне завдання доволі складне, бо там ще трамвайні колії, підземні комунікації, які, скоріш за все, потребуватимуть заміни. Щодо проїзних доріг, то поки тривають перемовини з Агрегатним заводом, оскільки їх будуватимуть на землі цього підприємства. Підготовка є довготривалою, тому в цьому році розбудову доріг не варто очікувати, — повідомили журналісту в міськраді.

Перебудова у дії

Йдучи Батозькою в бік Привокзальної площі помітили й оновлені корпуси Агрегатного заводу. Припускаємо, що їх переробляють під офісні приміщення з торговими площами на першому поверсі. На одному з будинків вже є оголошення про продаж та здачу в оренду.

До цього у міськраді схвалили план перебудови району М’ясокомбінату. На промзони очікують масштабні перетворення. Буде два торгових центри замість беконки, на Привокзальній — трамвайне кільце. Розбудують дорожню мережу та створять майже 3000 паркомісць. Залишиться місце і під сквери. Про це можна прочитати в матеріалі: Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

І це ще не все. План перебудови є й у проспекту Коцюбинського, на який збираються повертати трамвайну колію.

Про історію демонтажу вінницького м’ясокомбінату читайте в матеріалі: Пішов «під ніж». Для чого у Вінниці знесли м’ясокомбінат.
 

Читайте також:

«Південний Буг» хочуть переробити у багатофункціональний центр. Що в ньому буде?

Музей, амфітеатр та літня сцена: як пропонують облаштувати Замкову гору?

«Не зрада, але і не перемога». Моргунов розказав, що буде з аеропортом «Вінниця» без грошей від держави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (48)
  • Андрей Андреевич

    Люди вічно чимсь не задоволені. То не задоволені, що новий ЖК побудували. То ТРЦ.. Промзону знищили... ще щось... Їдьте в Польшу, ради Бога... там сраки мити нікому.
  • Олег Игнатенко

    Страна барыг...А когда-то строили ракеты и корабли.

    Андрей Андреевич reply Олег Игнатенко

    А сам ти чому не авіаконструтор?? Торгаш мабуть? По чому штани?

    AK reply Олег Игнатенко

    Хто такий барига у твоєму розумінні?
  • Svitlana Lankl

    Огидно читати, з яким пафосом пишуть про те,, як знищили промзону, яка годувала місто та не тільки,, і хтось відмив вкрадені у нас гроші та забув про дороги. Жах
  • Светлана Криштафович

    Мені не подобаються великі магазини - всі😥 але тут зробили до ладу, і на його фоні занедбаний хімкомбінат виглядає постапокаліптично
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up