Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату
Район планують змінювати частинами. Повна реалізація проекту відбудеться за 15-25 років
  • На промзони Хімпрому та м’ясокомбінату очікують масштабні перетворення.
  • Буде два торгових центри замість беконки, на Привокзальній — трамвайне кільце. Розбудують дорожню мережу та створять майже 3000 паркомісць. Залишиться місце і під сквери.
  • Саме у такій варіації ухвалили план розбудови району 43 вінничанина, які були присутні на громадських слуханнях.

У Вінниці, 27 січня, пройшли громадські слухання щодо Детального плану території між вулицею Янгеля, площею Привокзальною, залізничними коліями та вулицею Пікуса. 

Учасниками слухань стали 43 мешканці міста, міські чиновники, представники залізниці. А днями, на сайті міськради опублікували протокол зборів, з якого дізналися як забудують цей квартал та зауваження місцевих жителів.

Два ТЦ від «Епіцентру»

Представник «Вінницького муніципального центру містобудування та архітектури» Олександр Галіброда розказав, що детальний план покриває територію, площею 45,65 гектара. План розробили таким чином, щоб його реалізація не заважала майбутньому спорудженню вантового мосту між вулицями Ватутіна і Янгеля.

Відео дня

«На території колишнього м’ясокомбінату планується будівництво торгового, а також багатофункціонального ТРЦ. Торговий центр — одноповерхова будівля площею 2,6 гектара, ТРЦ — двоповерховий багатофункціональний заклад, площею 2,7 гектара.

У багатофункціональному ТРЦ буде облаштовано 1120 парковок у підземному паркінгу», — говорив проектувальник.

Цей детальний план обговорювали на слуханнях, 27 січня

Демонтаж споруд м’ясокомбінату та подальшу забудову роблять за замовленням нового власника — товариства «Епіцентр-К». Вони викупили у міста землю, площею 12 гектарів, де крім двох ТЦ будуть зелені сквери та ще понад відкритих 400 паркомісць.

Розбудова доріг та заміна колій

Детальним планом, що повідомляли на слуханнях, запланували розвиток дорожньої мережі у тому районі: вулиця Пікуса (колишня Папаніна) буде з’єднана з вулицею Янгеля (колишня Фрунзе); у перспективі вулиця Героїв Крут (колишня Червоних курсантів) буде продовжена до перетину з Батозькою (колишня Кірова); внутрішньоквартальні проїзди залишаться по вулиці Запорожця, а також біля ТЦ «Квартал»;

Реконструкція колії була анонсована ще у 2017 році. Її неодноразово переносили через ремонт Київського мосту, Замостянської та Соборної

У планах міської влади є розширення дороги на Батозькій та реконструкція колії, яку хочуть змістити на 4-5 метрів у бік до м’ясокомбінату.

«Планується реконструкція площі Привокзальна, розворотне трамвайне кільце буде перенесено на площу та ув’язане з майбутнім трамваєм на проспекті Коцюбинського», — зазначав проектувальник Олександр Галіброда.

Привокзальна площа стане транспортним вузлом. Тут будуть зупинятися тролейбуси, автобуси, трамваї та таксі

На нинішньому місці розворотного кільця, що на початку Батозької, збудують 4-поверховий паркінг на 700 місць. Бо після реконструкції на Привокзальній площі залишиться 20-25 відкритих паркомісць. Після реалізації усіх змін щодо дорожньої мережі у кварталі між Янгеля — залізничними коліями — площею Привокзальною та Пікуса має бути 2974 паркомісця.

Замість складів — нове житло

На нинішню виробничу зону в цьому районі очікує ревіталізація — зміна призначення землі та будівель промзони з метою залучити інвестиції.

«Територія м’ясокомбінату була занедбана, зараз вона розчищається і можливість привести її до ладу. З іншого боку вулиці Батозької є значні промислові території, на яких нині не працюють, їх використання не раціональне», — представник департаменту архітектури та містобудування міськради Юрій Самойленко.

Робітники демонтують залишки будівлі м'ясокомбінату. Фото було зроблено на початку січня 2020 року 

Тому після того як завершиться ревіталізація, за планом чиновників залишаться тільки виробнича будівля, склади в районі головного корпусу «Вінницького агрегатного заводу» і споруди «Вінницятрансприлад».

Водночас, запланована житлова забудова:

«Чотири 6-поверхових будинки будуть побудовані за спортивним комплексом «Нокаут» і новим муніципальним житловим будинком, на території існуючих складів», — говорив представник «Вінницького муніципального центру містобудування та архітектури» Олександр Галіброда.

Проектувальник додав, що існуючі житлові будинки залишаються. Орієнтовна відстань від них до новобудів — 25-30 метрів. І на кінець презентації чиновники зазначили, що зараз усе це є намірами, на які потрібно розроблять окремі проекти з кошторисами. 

Реалізацію цього масштабного проекту розбили на два етапи. Територію, яку займає «Епіцентр», вулицю Батозьку з площею Привокзальною хочуть повністю оновити за 3-7 років. Західна сторона Детального плану — ревіталізація виробничих зон, розбудова доріг, забудова новим житлом — має бути реалізована протягом 15-25 років.

Є зауваження

Вінничани зауважили, що потрібно перенести будівлю «Реквієму», адже заклад такого характеру не повинен бути в житловій забудові. Зазначали, що трамвай вздовж всього проспекту Коцюбинського створить транспортний колапс. А забудова нових багатоповерхівок у районі вулиці Запорожця негативно вплине на радянську житлову забудову, якій не менше 70-80 років.

«За результатами обговорення, учасники громадських слухань одноголосно прийняли таку резолюцію: «Рекомендувати погодження містобудівної документації за умови врахування зауважень та пропозицій, висловлених в ході громадських слухань», — повідомляють на сайті міськради.

Повністю ознайомитися з текстом протоколу можна за цим посиланням.

Проспект Коцюбинського, нагадаємо, збираються також реконструювати. За планом чиновників, вздовж усієї магістралі поїде трамвай.

 

 

Читайте також:

Пішов «під ніж». Для чого у Вінниці знесли м’ясокомбінат

Нова школа на Поділлі та п’ять VinLine. Плани розбудови Вінниці на 2020 рік

Реконструкція №2. У ремонт «СКА» готові вкласти ще 46 мільйонів гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Анатолий Гордий

    шедевр архитектуры  на привокзальной уже почти готов
  • Юлия Бенеда

    А коли дійде черга до забутого і розгромленого вщент ГПЗ.? Така велика територія ніяк не знайде примінення в нашому місті. Страшно дивитися як познущалися над людською працею. Знищили все. Тепер ГПЗ недоторкана територія.......
  • Едвард

    Де завод спортивн обладнання
  • Сергей Сергей

    На-ать на мнение людей .одни деньги в глазах.яЭвропа мать ее
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up