«Південний Буг» хочуть переробити у багатофункціональний центр. Що в ньому буде?

«Південний Буг» хочуть переробити у багатофункціональний центр. Що в ньому буде?
Хмельничани купили готель за 40 мільйонів гривень. Але зараз більша частина цієї фірми у власності вінничан
  • Новий власник будівлі — товариство «Агро Дельта Плюс» — отримало вихідні дані на проектування реконструкції готелю.
  • За документом «Південний Буг» перероблять на багатофункціональний центр, в якому можуть створити офіси, кафе та зберегти нинішнє призначення об’єкту як  готелю. 
  • Розказуємо, за яку суму викупили будівлю, кому належить земля під нею та які умови має виконати замовник, щоб розпочати реконструкцію.

Виконком міськради 30 червня вирішив надати товариству «Агро Дельта Плюс» вихідні дані на проектування реконструкції готелю «Південний Буг», що за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1.

За текстом рішення йдеться, що замовник готуватиме проект реконструкції готелю під багатофункціональний центр. До виконання робіт замовник може приступити після отримання дозволів від департаменту архбудконтролю вінницької міськради. 

І протягом 10 робочих днів після початку будівельних робіт «Агро Дельта Плюс» має звернутися до виконкому міськради, щоб визначити розмір інвестиційного внеску, який заплатить компанія в бюджет міста.

Відео дня

Викупили об’єкт з умовами

Готель «Південний Буг», нагадаємо, продали з аукціону у 2019 році. Перед майбутніми власниками поставили ряд умов.

  • Готель потрібно буде реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі». Влада планує масштабну реконструкцію проспекту Коцюбинського, тому готель має візуально сходитися з оновленою площею Героїв Чорнобиля.
  • Готель має залишитися готелем або іншим закладом з тією ж функцією. Але новий власник повинен змінити цільове призначення ділянки: з 03.07 «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на 03.08 «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування».
  • Кількість номерів — 156. Кількість робітників — 36. Зменшувати ці дві «цифри» не можна. Потрібно тільки збільшувати. 
  • Реконструкцію потрібно почати в шестимісячний строк з моменту видачі дозвільної документації. Закінчити оновлення будівлі потрібно протягом двох років з моменту приватизації будівлі.

А чи діють ще ці умови? 

— Звісно. Якщо якісь з них не будуть виконані, то ми не погодимо проект замовнику, — говорить директор департаменту архітектури та містобудування міськради Яків Маховський. — Готель залишиться 100%, оскільки він потрібен місту. Фасади будуть розроблені за концепцією «Милі», оскільки його буде погоджувати архітектор Олександр Коротких, який і був розробником «Вінницької милі».

При цьому, за словами Маховського, в багатофункціональному центрі передбачено декілька видів використання об’єкту. Але конкретний перелік визначатиме замовник.

— Ми йому нав'язувати, що і де створювати в готелі «Південний Буг», не можемо. Попередньо, у замовника є наміри розташувати там готель, офіс та кафе. Можливо, ще будуть торгові площі. Остаточно буде відомо після виготовлення робочого проекту. У нас поки видані тільки містобудівні умови, що є, насправді, намірами на виконання робіт, а не початком цих будівельних робіт, — запевнив директор департаменту архітектури та містобудування. 

Витратили 40 мільйонів

Новим власником готелю стала хмельницька компанія «Агро Дельта Плюс», яка викупила об’єкт у міста за 40 мільйонів 956 тисяч гривень при стартовій ціні — 33 мільйони. Земля під готелем (0,89 гектара) залишається в комунальній власності та передана цій фірмі в оренду.

Однак з 1 червня 2020 року у хмельницької фірми з’являється ряд нових власників. Тепер найбільша частка компанії належить вінничанам: приватному підприємству з Вінниці «Готель Богун» (52%), хмельницькому товариству «Дельта Буд» (28%), киянці Анастасії Прісєвко (15%) та вінничанину Сергію Бабенку (5%).

Останній, до речі, є керівником товариства «Фірма Акцент» — компанії, яка орендувала готель «Південний Буг» з 1993 року і до моменту продажу. Серед співзасновників підприємства був депутат Вінницької міської ради Олександр Дан. Раніше чиновник та його дружина — Віра Дан — мали частку в цій фірмі, про що вказано у декларації депутата за 2017 рік.

Готель хотіли продати й раніше

У 2008 році міська рада вже виставляла на продаж цілісний майновий комплекс «Південний Буг». Тоді вони запросили на аукціоні вартість в 17 мільйонів гривень. Але охочих, готових викласти таку суму на аукціоні просто не знайшлося. 

При тому, що в той час експертною оцінкою було встановлено ринкову вартість дев’ятиповерхівки на рівні 900 тисяч гривень.

І з цією будівлею також пов’язана скандальна історія, про яку написали в матеріалі: Як «отруїли» футболістів «Шахтаря» у готелі «Південний Буг»

Опитування

Як ви ставитесь до майбутньої реконструкції «Південного Бугу»?

Читайте також:

Житло, набережна і причал. Опублікували план перебудови Коріатовичів між двома мостами

Планують новий район біля Центрального парку. На місці тролейбусного депо побудують школу

Нічого не лишилося від м’ясокомбінату. Як зараз виглядає новий «Епіцентр» у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • VST

    даёшь очередной ТРЦ
  • Андрей

    Конечно, правильно!! Что же ещё в нашей Виннице могут построить или реконструироовать, как не торг. - офис. центр.... Скоро одни офисы и магазины в городе будут... Хоть один спорт. комплекс построили? Клубы, секции, кружки где? Для людей с ограниченными возможностями что? Или нам детей сразу с маленького возраста в офисы на практику отдавать?? Но, конечно, дети же не положат бабло в карман властьимущих.....
  • Тор Онтуй

    1. Аккуратно снести.
    2. Построить современное здание.

    Михаил reply Тор Онтуй

    в чем проблема? покупай, сноси и строй.

    Тор Онтуй reply Михаил

    - архитектурное кредо сегодняшней Винницы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up