Планують новий район біля Центрального парку. На місці тролейбусного депо побудують школу

Планують новий район біля Центрального парку. На місці тролейбусного депо побудують школу
Фото з архіву «20хв»
  • До 12 липня триватиме громадське обговорення плану забудови території між парком і Кореєю. 
  • У проекті — школа зі стадіоном, будівлі під ТРЦ, сквери та багатоповерхівки, що стануть житлом для 2700 вінничан.
  • Цікаво те, що нова забудова зачепить тролейбусне депо. Але от куди переїдуть транспортники — поки невідомо.

У Вінниці триває громадське обговорення детального плану території нового мікрорайону.

На сайті міськради повідомляють, що забудова зачепить територію між Центральним парком і мікрорайоном Корея: житлові квартали, обмежені вулицями Магістратська — Петрусенко — Пестеля — Богуна — Лукяновського. Площа майбутнього району складає 38,23 гектари.

За планами, тут може з’явитися десять багатоповерхівок, висотою до семи поверхів; школа на 33 класи, дитсадок на 280 місць, стадіон; 1000 паркомісць для машин та майже шість гектарів зелених зон загалом. 

Відео дня

А ще запроектували дитячі та спортивні майданчики, нову дорожню мережу, будівлі під розважальні та торгові заклади. Як очікують архітектори, в цьому районі житимуть 2700 вінничан.

Водночас, у новому плані хочуть забудувати і територію тролейбусного депо. На земельній ділянці, де зараз виробничі цехи та автостоянка для тролейбусів, планують побудувати школу та стадіон. А куди ж перенесуть підприємство транспортників?

— Таку інформацію (про забудову на місці депо - авт.) бачив у ЗМІ, але зараз її не можу прокоментувати. З нами не зв’язувалися і ще не обговорювали таку можливість, — говорить директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

У техніко-економічних розрахунках архітектори вказали, що реалізація проектного плану триватиме протягом 3-7 років. І, очевидно, що буде певна черговість виконання робіт та забудують спочатку ті ділянки, які вже вільні. Це, зокрема, територія колишнього цегельного заводу ВАТ «Керамік».

Цікаво те, що підприємство, в якого більше немає будівель, досі перебуває в стані припинення — у 2010 році його визнали банкрутом.

Маєте зауваження або пропозиції до детального плану забудови нового району? Їх можна передати департаменту політики та якості Вінницької міськради на електронну пошту: [email protected].

У листі потрібно вказати своє прізвище, ім’я, по батькові; місце проживання та поставити свій підпис. Юридичні особи подають пропозиції з зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Крім того, з основними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00, кабінет 8), за адресою: Вінниця, Пушкіна, 38. Громадське обговорення триватиме до 12 липня включно.

За 200 метрів від Лісопарку, нагадаємо, зводять ЖК. Буде чотири будинки висотою до 16 поверхів.

 

Читайте також:

«Там продовжуються роботи». Вінничанин зняв, як забудовують озеро на Старому місті

У Вінниці готуються до забудови десятого мікрорайону, де житимуть 9000 людей

Дім на кістках? У Вінниці поблизу новобудов шукатимуть могили військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (77)
  • fank franko

    А чому ні? Давай знищимо історичну частину Вінниці на догоду місцевим олігархам і їх лакузам!А кого там хвилює думка голоти? Пошумлять і замовкнуть а ми зробимо все як захочемо!Благими намірами дорога до пекла встелена.

    ОБА НА reply fank franko

    Ви бачили цю територію? З історичного там лише бур"яни.
  • AK

    Очевидно, що потрібне скрізне сполучення дворовими маломісткими шляхами з вулицею Пестеля/Мічуріна з одного боку та з вулицею Бориса Лукяновського з іншого боку (доступ до гаражного кооперативу, зменшення інтенсивності руху по першотравневій) Навіть якщо це буде ціною викупу чиєїсь ділянки. Проїзд комунальної техніки, таксі та резидентів значно розвантажить прогнозовано великий потік.
  • AK

    А нащо школу будувати? У всіх показує CVARTAL-95 цього досить. Штонєпанятна?

    Veronika Orlova reply AK

    Смотри свои любимые 5 канал и Прямой и не отвлекайся

    Алекс reply Veronika Orlova

    ну уж лучше чем ваш Г+Г
  • Вінничанин

    не знищуйте інфраструктуру громадського транспорта! не нарощуйте штучно густоту района! якщо цей проект пройде у міськраді, це говоритиме лише про бездумність діючої влади + її корумпованість!

    Veronika Orlova reply Вінничанин

    Ви досі маєте сумніви в її корумпованості? Скоро не залишиться жодного вільного метра в місті, все забудують
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up