«Там продовжуються роботи». Вінничанин зняв, як забудовують озеро на Старому місті

«Там продовжуються роботи». Вінничанин зняв, як забудовують озеро на Старому місті
  • В редакції 20minut.ua зателефонував читач і повідомив, що на староміському озері продовжується забудова. 
  • Попри те, що кримінальну справу на право власності на цю ділянку розглядає суд, до забудови за парканом підводять електромережу та каналізацію.

Вінничанин Олександр живе на Старому Місті. Чоловік займається спортом, бігає біля лісу, тому про огороджене парканом озеро знає давно.

— Повідомляв про цю забудову на урядову лінію. Наш департамент дав мені відповідь, що дозволу на будівництво у немає, — розповідає Олександр. — Зранку проходив там, бачу будівництво йде «повним ходом». Я зайшов на територію, пофотографував. На мені накинулись робітники, і я викликав поліцію.

За словами чоловіка, нещодавно до огородженої території підводили лінію електропередач, працюють над підведенням каналізації.

Відео дня

— Два чи три дні тому приїжджала бурильна машина, яка робила на територію свердловину, — розповідає Олександр. — Муніципальна поліція сказала, що без наказу з міської ради не може на це реагувати. Поліція, яку я викликав, теж в'яло реагує, взяли у мене пояснення і поїхали.

Кримінальне провадження по забудові староміського озера відкрите прокуратурою ще у 2017 році. Справа пройшла суди кількох інстанцій і добралася до Верховного суду.

Розгляд справи у Верховному суді відбувся 13 травня. У постанові судді зауважили, що водні об’єкти є виключно власністю народу України та надаються тільки у користування.

Попередні суди посилались на позовний строк давності, нібито озеро було приватизовано давно. Верховний суд не погодився з таким трактуванням, тому що землі Водного фонду не мають терміну позовної давності. Верховний суд своєю постановою скасував рішення всіх попередніх судів і повернув справу на новий розгляд.

— Ми ходили на всі суди та дуже багато про це писали. Просто, суди першої та другої інстанції у місті не стали на сторону громади, і взагалі не взяли до уваги документи прокуратури, — розповідає вінницька активістка Таїсія Гайда. — Прокуратура доводить, що на земельні ділянки, за цими номерами, ніколи не видавались свідоцтва на право власності. Тобто, там були підроблені документи й це є в рішеннях суду. Суд вищої інстанції розглянув лише те, що було у справі. А оскільки ці всі докази не були долучені до справи, суд не міг її розглядати. Тому відправив справу на розгляд з рекомендаціями, що всі ті матеріали, які прокуратура надала були розглянути знову у судових рішеннях.

 

Читайте також:

«Вибилися з режиму». Вінничани про те, як послаблення карантину вплине на життя

«Сидимо без грошей і покупців». Як працює вінницький речовий ринок

Помідор-вкусняшка і медові банани. ТОП-14 милих цінників з ринку «Привокзальний»

Що по чому: скільки коштують овочі та фрукти на ринку «Привокзальний»

Скільки коштує застрахуватись від COVID-19 та які виплати передбачені

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Алексей Степанчук

    Делают, что хотят!!!! У нас прокуратуры и полиции НЕТ !!!!((((
  • И.С.

    Муніципальна поліція сказала, що без наказу з міської ради не може на це реагувати.
    питання є?
  • RamzeS

    На скільки мені відомо то на цьому місці було маленьке болото! Зараз там підняли воду та запустили рибу. Люди наводять там порядок! Молодці!

    И.С. reply RamzeS

    а вот и титушка подтянулась

    RamzeS reply И.С.

    А вот и активист шуршит, в чужие карманы смотрит
  • Sasha Sinelnikv

    Без участия горисполкома никто ничего не сделал бы - или с согласия горисполкома или сами чиновники горисполкома занимаются уничтожением Винницы. Бандиты и преступники это Винницкий горЕсполком.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up