Скільки коштує застрахуватись від COVID-19 та які виплати передбачені

Скільки коштує застрахуватись від COVID-19 та які виплати передбачені
  • Гроші за кожен день проведений у лікарні, або смерть. Вінничани можуть застрахуватись від COVID-19, але з певними обмеженнями.
  • У більшості страхових не передбачені виплати людям старим за 60, медичним працівникам та тим, хто хворіє на супутні захворювання.
  • Розбирались скільки коштує страхування від коронавірусу і чи є у цьому сенс.

З початком пандемії страхові компанії, які працювали в Україні повідомляли, що не покриватимуть лікування хворих на коронавірус. Втім згодом вони почали переглядати умови договорів. Що готові компенсувати та про які суми йдеться?

Різні програми страхувань

Звичайна медична страховка не покриває витрат на лікування COVID-19. Бо всі захворювання, які в ВООЗ зараховують до пандемії вважаються форс-мажором і не входять до переліку страхових випадків. 

Компаній, які зголосились брати на себе вірусні компенсації не багато. Для страховиків це доволі ризиковані зобов’язання. Але у рядах них хто зголосились страхувати від вірусу є навіть банки.

Відео дня

Для того, щоб оформити страховий поліс клієнтам не потрібно нікуди йти, все можна зробити телефоном. Документи приймуть через електронну пошту або Viber.

Програми страхування на випадок COVID-19 різні. Одні компанії продають страховий поліс за 300 гривень, терміном від 3 до 6 місяців. У разі хвороби людина отримує від 10 до 20 000 гривень.

Інші фірми пропонують програми на вибір від 225 гривень за людину. Відповідно і суми страхових виплат на лікування коронавірусу до 50 000 гривень.

Більшість страхових буде платити компенсацію лише у випадку госпіталізації хворого у стаціонар Лікування в денному стаціонарі без цілодобового перебування в лікарні чи клініці, є виключенням за договором.

—  Оплата за день госпіталізації, якщо ви застрахуєтесь на 10 000 гривень буде 200 гривень, — розповідає у телефонній розмові працівниця страхової компанії. —  Якщо на 25 000 ви застрахуєтесь —  за день буде виплата 500 гривень. І якщо на 50000 за день виплата буде 1000 гривень. 

Виплата за ризиком «Госпіталізація» можлива тільки після одужання і виписки зі стаціонару. Для того щоб отримати виплати у вас повинна бути виписка з медичної карти стаціонарного хворого, в якій зазначено повний діагноз, дати початку захворювання та госпіталізації і проведене лікування. 

У деяких страхових все ж зустрічають випадки амбулаторного страхування, але за таке готові заплатити так само як за кір, вірусну пневмонію та звичайний грип.

Кращі варіанти коштують дорожче, від  —1 000 гривень. Можна застрахуватись від ускладнення в результаті зараження COVID-19 «пневмонія без реанімації».

У випадку смерті від COVID-19 страхові компанії готові заплатити рідним від 50 до 100 000 гривень.

Опитування

Скільки ви готові витратити на страхування від COVID-19?

Пенсіонерів не страхують

Більшість страхових компаній не пропонують свої послуги клієнтам старшим за 60 років. 

— У людей старшого віку набагато більше ризику і ми не змогли його оцінити та сформувати по них пропозицію в ціни, які б всіх влаштували, — розповідає у телефонній розмові представниця однієї зі страхових компаній.

У кожної компанії також свої виключення та обмеження страхування. Ось наприклад перелік лише однієї страхової фірми. Вони не страхують від коронавірусу осіб, які:

  • Потребують постійного догляду;
  • Перебували за межами України в період до 1 (одного) місяця до дати укладення Договору;
  • Проживають разом з особами, у яких діагностовано або які перебувають під підозрою на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19;
  • Перебувають на амбулаторному, стаціонарному лікуванні (госпіталізовані) або обстеженні;
  • Займаються професійною діяльністю, характер роботи якої передбачає здійснення контактів з особами, у яких діагностовано коронавірусна інфекція COVID-19, а саме: медичних працівників та водіїв карет швидкої допомоги;
  • Визнані недієздатними у встановленому чинним законодавством України порядку
  • Знаходиться на обліку в наркологічних, психоневрологічних центрах, центрах з профілактики та боротьби із СНІД, туберкульозних та (або) шкірно-венерологічних спеціалізованих диспансерах;
  • Є ВІЛ-інфікованими, страждають онкологічним захворюванням, в тому числі онкогематологічним, гострим енцефалітом, психічними розладами та захворюваннями, тяжкими нервовими захворюваннями, захворюваннями серцево-судинної системи з порушенням кровообігу важкого ступеня, діабетом у важкій формі, системними ураженнями опорно-рухового апарату.

Медиків страхує держава

За даними МОЗ, на коронавірус в Україні, станом на 19 травня, захворіло 3 696 медиків. У законі, прийнятому 7 травня, існує норма за якою медичні на інші працівники зайняті захистом населення від інфекційних хвороб підлягають обов’язковому державному страхуванню. 

Виплати призначаються у випадках встановлення групи інвалідності або смерті. У разі інвалідності призначається виплата у 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму, у разі смерті — 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму. Станом на початок 2020 року, прожитковий мінімум на одну працездатну особу становить 2102 гривень.

Закон поширюється на всі випадки інфікування або смерті внаслідок інфікування COVID-19 медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, державних наукових установ, які виконували професійні обов'язки в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусною хворобою (COVID-19), що мали місце з моменту встановлення Кабінетом міністрів України карантину відповідно до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Читайте також:

«Чого ви тут кричите?» Немовля з жаром відмовились тестувати без благодійного внеску

Літаючі коні, золоті лебеді та срібні орли. Відгадайте вінницькі міста по гербах

«У нас 25 лежачих». Хто і як доглядає за самотніми літніми вінничанами на карантині

П’ять з половиною ліжок на 100 000 населення. Що є у вінницьких лікарнях проти COVID-19

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Женя Винницкий

    А метлайф в случае смерти выдаёт всю сумму которую можно было накопить с процентами.ха-ха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up