За кілька днів міська рада спробує здати в оренду шість приміщень

За кілька днів міська рада спробує здати в оренду шість приміщень
В усіх аукціонах та конкурсах однаково важливі дві речі: те що виставляється на аукціон, тобто лот, та ті, хто хоче оволодіти цим лотом - тобто учасники торгів. З останнім вінницькій мерії не особливо щастить уже більше півроку. Криза, мовляв. У людей закінчилися гроші

Але навіть незважаючи на це, муніципалітет від своїх планів не відступається. Зрештою, вибору особливого нема, міському бюджету конче необхідні фінансові вливання.
Результати-2008
Ще на початку минулого року місто запланувало, що отримає від малої (група А)приватизації 35 мільйонів гривень. З часом ці плани були скориговані та зменшені до 26,6 мільйона гривень. Планувалося, що впродовж минулого року вдасться передати у приватну власність 26 об'єктів із 48 існуючих на той час... Реально вдалося приватизувати 17. В результаті міська казна збагатилася спочатку на 6,5 мільйона гривень. Пізніше ще на кілька мільйонів. Міська рада пішла шляхом внесення змін до раніше ухвалених рішень. Але, у підсумку, торік кількість відчуженого майна перевищила позаторішні цифри. Усього в 2008 році було приватизовано 41 об'єкт, у 2007 році - 37 об'єктів комунальної власності стали приватними. При цьому, чотири об'єкта продали на аукціонах. А 37 - відійшли в приватну власність шляхом звичайного викупу... Більшість, 26 приміщень, було придбано юридичними особами. Решта - фізичними.
Загалом усі сумарні надходження від приватизації та просто продажу комунального майна за минулий рік склали більше 14 мільйонів гривень. Для порівняння - у 2007 році ця сума склала дев'ять мільйонів.
Разом з тим приватизація ряду об'єктів була... перенесена на 2009 рік.
Серед таких є невеликі приміщення, підвали та напівпідвали, і цілісні майнові комплекси, такі як готель "Південний Буг". Його спробували було продати наприкінці осені, але невдало. У результаті, питання продажу готелю та його реконструкції, над яким працювали не один рік, знову зависло у повітрі на невизначений час. Ціна цього питання 17 мільйонів гривень. У 2008 році - бажаючих, готових викласти таку і більшу суму на аукціоні просто не знайшлося.
Нагадаємо, у свій час експерти оцінили дев'ятиповерховий об'єкт площею близько 11 тисяч метрів квадратних у 900 тисяч гривень. Проте стартова ціна, за якою продаватимуть цей лот, буде вищою.
У свою чергу, в міській раді покладають на цей готель певні надії та сподіваються, що власник проведе реконструкцію готелю, мовляв, Вінниці під Євро-2012 оновлений готель буде дуже доречним... Обставини склалися інакше.

Справи поточні
На початку наступного тижня, точніше 24 березня, місто планує провести конкурс на продаж права оренди об'єктів комунального майна. А от активності з боку потенційних бажаючих, за словами начальника управління комунального майна міської ради Ігоря Шутака, особливої не спостерігається.
- Фінансова криза, - тільки розводить він руками.
Але про конкурс уже оголошено. На нього виставляється шість комунальних приміщень. Останній термін подання заявок для участі стікає сьогодні, 18 березня.
Одночасно, за словами заступника міського голови Сергія Матусяка, навіть незважаючи на проблеми з виконанням бюджету, знижувати ціни на землю та комунальне майно ніхто не збирається. Принаймні, поки що.
- Ситуація з бюджетом критична, - каже він, - але не на стільки, аби ми віддавали все задарма. Це не правильно. Тому поки що про зниження цін мова не йде.
Переможцем буде визнано учасника, який запропонує найкращі умови оренди приміщення. Підбиття підсумків конкурсу здійснюється конкурсною комісією по визначенню права на укладення договору оренди комунального майна.
А от на 10 квітня запланований невеликий, якщо судити за розмірами земельних ділянок, та великий, якщо виходити із їх кількості, земельний аукціон. На ньому буде виставлятися дев'ять земельних ділянок. Більшість з них здаватиметься в ту ж оренду з рекомендацією: "під організацію та розміщення торгово-посадочних комплексів".
Але на ньому має не обійтися і без несподіванок. Справа в тому, що на цей аукціон усі ділянки виставляються повторно. У попередні рази на деяких з них просто не знайшлося бажаючих, а від деяких інвестори відмовилися уже після того, як виграли аукціон. Зокрема така ситуація була з ділянкою на проспекті Юності. Наприкінці року майже за дві сотки землі інвестор запропонував півмільйона гривень. Але потім передумав і відмовився від ділянки. Скільки вдасться виторгувати місту за 1,7 сотки навпроти «Магігранду», поки не відомо. Цікавою може видатися ситуація і довкола 13 гектарів землі над Вишенським озером. Місто сподівається "продати в оренду" ці гектари під житлову забудову, в тому числі разом з 4,5 гектара в межах прибережно-захисної смуги мінімум за 6,5 мільйона гривень.  Цікаво, що житлова забудова там присутня і зараз, але вона незаконна... Про це докладніше у наступному номері "20 хвилин".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    посмотрим как сейчас в кризис покажит себя гройсман -он же "хозяин".Умеет деньги зарабатывать только почему то на его собственных заводах параходах люди копейки получают
  • Anonymous

    кому оно теперь надо если аренда уже сейчас дешевле в построенных помещениях а а власти тут все живут в период докризисных времен ихотят срубить побыстрому бабки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up