Житло, набережна і причал. Опублікували план перебудови Коріатовичів між двома мостами

Житло, набережна і причал. Опублікували план перебудови Коріатовичів між двома мостами
Вулиця Князів Коріатовичів (колишня Свердлова) / скріншот з сюжету ВІТА ТБ.
  • У мерії поділилися намірами про перебудову кварталів на непарній стороні вулиці Коріатовичів, від Центрального до Староміського мосту.
  • Проектувальники пропонують квартали з 5-поверхівками, ресторан з причалом та 309 паркомісць замість хаотичної садибної забудови, яка там є зараз.
  • Маєте зауваження чи пропозиції? Зможете їх висловити до 31 серпня включно.

На сайті міськради поділилися проектним планом перебудови частини вулиці Коріатовичів. Його зараз винесли на громадське обговорення.

З проектної схеми примічаємо, що планується створити новий мікрорайон на місці нинішньої приватної забудови. Пропонується, що висота новобудов у цьому районі буде не вище 5 поверхів. Загалом на території створять 309 паркомісць.

А тепер по порядку. Номери в дужках — це розташування об'єктів в проектному плані, який нижче цього списку: 

Відео дня
  • Басейн «Авангард» (1) у проекті залишається. Навколо нього створюють 28 паркомісць.
  • Біля басейну запланували побудувати кафе на 100 місць (3) та висотою у три поверхи. Парковка — 11 місць.
  • Наступний об’єкт — чотириповерховий готель (6) і парковка на 17 місць. 
  • Поряд ще один готельний комплекс на чотири поверхи + мансарда (8) і паркомісця для 40 машин.
  • У кроковій доступності між двома готелями побудують двохповерховий критий паркінг (11) на 100 місць для стоянки.
  • Така гостьова-готельна зона закінчується на причалі, який вестиме до кафе на воді (9).

А потім починаються квартали житлової забудови. В планах проектувальників звести 13 житлових будинків, висота яких сягатиме від 3 до 5 поверхів. Між будівлями будуть впорядковані паркомісця на 6-18 машин.

Існуючі будівлі в кварталах біля Староміського мосту, серед яких частина будинків, що належать обласному «Водоканалу», залишаються без змін. Межею між будівлями та річкою Південний Буг стане набережна з велодоріжкою та зеленими зонами.

Оглянути проект у великому розмірі можна за цим посиланням.

Проектний план буде на громадському обговоренні до 31 липня. З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, кабінет 8), за адресою: м. Вінниця, Пушкіна, 38.

Свої пропозиції та зауваження можна буде надіслати департаменту правової політики та якості міськради. Приймають звернення у письмовій формі за адресою: Вінниця, Соборна, 59, кабінет 710. І також можна надіслати у електронній формі на пошту  [email protected]

«У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються», — пишуть в оголошенні до громадського обговорення.

Минулого літа, нагадаємо, розглядали план перебудови вулиці Коріатовичів від Староміського мосту до бази «Спартак». Там планували створити офісні будівлі, житлові квартали, набережну та яхт-клуб. Детальний план на громадських обговореннях забракували місцеві жителі, про що читайте в матеріалі: Обговорення перебудови кварталів біля «Спартака» закінчилося викликом поліції.

Проект відправили на доопрацювання і мали представити у вересні. Проте, як нам пояснили в департаменті правової політики та якості, дату презентації перенесли на березень, а потім почався карантин. Тому проведуть заключні слухання по плану змін від Староміського мосту до «Спартаку» вже після карантину.

Замість тролейбусу №5, нагадаємо, планують пустити трамвай №7. 

 

Читайте також:

Нічого не лишилося від м’ясокомбінату. Як зараз виглядає новий «Епіцентр» у Вінниці

У подвір’ї на Замості зробили еко-парковку. Її ціна — 700 тисяч гривень

Парку «Хімік» — нове життя. Опублікували план ремонтів на 28,8 мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Оксана

    Вважаю, що прибережна зона має бути вільною, дорогу по Коріатовисів вкрай потрібно розширяти. Як за зону відпочинку - то підтримую, як за забудову будинками- категорично проти.
  • Евгений Богданов

    Опять "гении" из 20 минут закрыли статью своей дурацкой авторизацией. Ну что ж, почитаем эту же новость с другого сайта. Продолжайте дальше баловаться с авторизацией
  • Nom

    А як же "захистна смуга в 200 метрів" від берега?
  • Константин Карачун

    А жителей домов спросили? Или пох на мнение собственников на этой земле?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up