Нічого не лишилося від м’ясокомбінату. Як зараз виглядає новий «Епіцентр» у Вінниці

Нічого не лишилося від м’ясокомбінату. Як зараз виглядає новий «Епіцентр» у Вінниці
Торговельний комплекс стали будувати ще з грудня 2019-го / Фото: fb.com Andriy Melnyk
  • На місці вінницької беконки триває будівництво «Епіцентру». 
  • У соцмережі показали, що споруда ззовні вже майже готова та займає ледве не увесь простір земельної ділянки, де раніше був м’ясокомбінат.
  • Розказуємо, на яку ще перебудову очікує мікрорайон вулиці Батозької

Вінничанин Андрій Мельник опублікував у фейсбуку фото з дрона, на якому зображено масштабне будівництво гіпермаркету «Епіцентр». Його будують на Батозькій, там, де раніше були корпуси збанкрутілого вінницького м’ясокомбінату, який не працював з 2010 року.

На фотографії помітно, що нова будівля вже складена та набула фірмового синього кольору. При цьому роботи все ще ведуться, про що можна зробити висновок з великої кількості техніки та будматеріалів на території.

Відео дня

У фейсбук-спільноті «Urban - Про місто» вінничани обговорюють це будівництво і зазначають, що це наймасштабніша перебудова та одночасно «фактор», який спричинятиме в майбутньому затори в цьому районі.

«Наймасштабніша перебудова депресивних кварталів за останні роки у Вінниці. Було б добре щоб тротуар був праворуч від дерев, ближще до Епіка», — коментує цю світлину Олександр Сенкевич.

«Я уявляю що там буде. Вузька дорога зараз там і так страшенний трафік. Що не рішення, то біда», — пише Руслана Кравченко.

«Це ж там ще щось повинні будувати? Якійсь ТРЦ? Складається враження, що там не дуже багато місця лишилося», — звертає увагу на фото Олександр Бахтин.

«Секретне» будівництво

У вересні 2019-го територію м'ясокомбінату, що за адресою Батозька, 1 (колишня Кірова - авт.), почали розбирати. Виробнича зона, площею понад 12 гектарів, де був комплекс цехів, обладнання та адмінбудівель, нищилася екскаваторами та вивозилася вантажівками, на що звернули увагу активісти ГО «Автомайдан Вінниччина».

Під кінець жовтня від м'ясокомбінату, який вів свою історію з 1930 року, залишилися тільки купи будівельного сміття. На той момент не було зрозуміло, хто і що робить з промзоною. Але серед вінничан стали ширитися чутки, що будують другий «Епіцентр» у Вінниці.

У грудні на територію вже завезли гори відсіву, піску та залізні палі під фундамент.

І у березні 2020-го Андрій Мельник показав з висоти пташиного польоту «металевий скелет» майбутнього торгового центру.

Дві будівлі, плюс розширення доріг

У мерії розказали, що демонтаж споруд беконки робить товариство «Епіцентр-К», яке спочатку викупило цехи і складські приміщення. Земельна ділянка була в комунальній власності, тож фірма звернулися до мерії, щоб викупити її.

Оскільки Земельний кодекс встановлює, що ділянки, на яких розташовані будівлі, що належать фізичним або юридичним особам, не підлягають продажу на конкурентних аукціонах, то мерія могла продати землю лише «Епіцентру». Земельна ділянка, площею 12,6251 гектара, за експертним звітом коштувала 58,7 мільйона гривень або 465 гривень 68 копійок за м² з ПДВ.

Під час розробки детального плану дізналися, що бізнес хоче збудувати тут дві споруди — торговий центр (з 487 паркомісцями) і багатофункціональний ТРЦ (з підземним паркінгом на 1120 паркомісць).

Міські чиновники розповіли, що для того, щоб в районі не сталося транспортного колапсу, Батозьку розширятимуть, а в бік вулиці Пікуса побудують дві проїзних дороги. А також готуються до будівництва шляхопроводу, що з’єднає вулиці Янгеля та Ватутіна.

Про демонтаж вінницького м’ясокомбінату читайте в матеріалі: Пішов «під ніж». Для чого у Вінниці знесли м’ясокомбінат

Опитування

Що думаєте про демонтаж будівель м'ясокомбінату?

Читайте також:

На Немирівському шосе створили індустріальний парк. Там вже є перший завод

Біля ВПЗ відкрили завод, де роблять сонячні панелі

Португальці збудують у Вінниці завод будматеріалів. Там буде понад 200 робочих місць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (116)
  • Tanya Mikhalina-Krasnitskaya

    В цивілізованих країнах усі великі гіпермаркети побудовані за містом. А в нас додумалися в районі Залізничного вокзалу втулити, де й так не все гаразд з транспортною розв'язкою.
  • Софія Богданська

    А нашим людям не вгодиш, так це не завод... Але про кількість робочих мість ніхто не задумуються.як не як але людям буде де працювати... А від м'ясокомбінат толк був якийсь 10 років??? Ні!!!
    Як там, в мене все погано, а сосіда хай ще гірше буде🤦‍♀️

    Olga Kovtun reply Софія Богданська

    Софія Богданська 100%
    А сморід який стояв?
  • Юрий Тихонюк

    Вы лучше скажите кто может купить землю по такой цене(466 грн)?

    Глобазоид Афромарк reply Юрий Тихонюк

    Это дешево. Вообще миськрада оценивает квадратный метр в 1200 грн.
  • Глобазоид Афромарк

    Открытие второго Эпицентра-это куча банкротств мелких фирм.
    Где вы все работать собираетесь, граждане?

    Logeximo company reply Глобазоид Афромарк

    в епицентре будем работать.тоже мне проблема.

    Глобазоид Афромарк reply Logeximo company

    Максимум 300. А закроется 10 000 рабочих мест и люди уедут пахать на пана и поднимать Польшу.
    А Эпицентр будет торговать китайским барахлом.

    Logeximo company reply Глобазоид Афромарк

    китайское барахло везде и в польше тоже.а про робочие места не переживайте закроеться 10 тисяч
    откроеться 20 тисяч.ми люди без роботи не останемься.всегда есть виход..

    Глобазоид Афромарк reply Logeximo company

    Пока что  рабочие места только закрываются.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up